עמוק בתוך המטריצה

• פותח הנושא neko
  • פורסם בתאריך

neko

New member
עמוק בתוך המטריצה

בתוך עולם וירטואלי של לכסונים וג'ירדונים, עומד בפני יום הדין. עלי לבחור - הגלולה האדומה או הגלולה הכחולה? האם לשקוע בתוך העולם הזה, עולם המטריצה, לתת לו לשאוב אותי לתוכו, לשכוח שקיים עולם אחר מחוצה לו... אם שמא לבחור בעולם האמיתי, העולם בו תוכנות רצות על המחשב, העולם בו המטריצות רחוקות וזניחות? אכן, הרהורים קשים לקראת המבחן בלינארית מחר. אקדמיה או תעשיה? מגדל שן או מגדלי סביון? חיי נזיר הרמיטי, או חיי מעמד ביניים נינוחים? מה דעתכם?

GuestOfHonor

New member
חקלאות

אולי אתם לא רואים את זה עכשיו, אבל זה העתיד.

vinney

Well-known member
../images/Emo50.gif../images/Emo70.gif

איזה תיאורים, חשבת על ספרות?

Fingertip

New member
למה לא לשלב?

אני ממליץ לך בעתיד להתעמק קצת יותר בחקר שפות תכנות... שם הפרקטיקה והתאוריה שזורות היטב זו בזו... אהד.

vinney

Well-known member
באקדמיה

במכון ויצמן וטכניון יש קבוצות מחקר בנושא, אני לא יודע אם יש בעוד מקומות...

xylose

New member
התכוונתי...

אם ידוע על אנשים קונקרטיים באקדמיה (מישהו פה מחפש מנחה...
).

vinney

Well-known member
המם...

אני חושב שדוד הראל עוסק דווקא במשהו מאוד קרוב לנושא כרגע. אני לא יודע אם הוא מחפש להנחות מישהו נוסף, אבל אני יודע שיש אנשים בתחום הספציפי הזה בהנחיה שלו. הכי פשוט - תעבור על הדפים של אנשי הסגל במוסדות, הם בדרך כלל כותבים בדפים שלהם מה תחומי ההתעניינות שלהם בהנחיות לתזה, אם לזה התכוונת. באיזה מוסד אתה לומד?

xylose

New member
ובכן...

אני בוחן את האפשרות לעשות תואר שני במדמ"ח. זה תלוי בעיקר במציאת מנחה מתאים. בגדול, אני מכיר את הנפשות הפועלות בתחומים כמו Program Analysis ו-Abstract Interpretation, אבל בשיטוטי באתרי הפקולטות בארץ טרם נתקלתי במישהו שממש חוקר שפות תכנות. חשבתי שאולי התמזל מזלי ולמישהו יהיה מידע פנימי.
בכל מקרה, תודה על האינפורמציה.

vinney

Well-known member
חקר שפות תכנות

א. לצערי אין לי מידע פנימי, אני לומד באוניברסיטה הפתוחה, גם תואר ראשון עשיתי בא, ובחמש שנים שלי בלימודים אקדמיים, ראיתי אוניברסיטה מבפנים רק פעם אחת
ב. שיטוט קל שעשיתי עכשיו העלה שתי קבוצות מחקר (בטכניון ואת"א), בנוסף לקובצה במכון ויצמן שאני יודע עליה, שמתעסקות עם זה. באופן כללי, אני מציע לך לשלוח כמה מיילים לפרופסורים מקבוצות המחקר האלה, ולשאול אם הם צריכים מאסטרנטים (ואני בטוח שצריכים), ואם כן - באילו תנאים תוכל להתקבל. לדעתי, לתואר שני, בניגוד לדוקטורט, אתה קודם כל צריך לעשות כמה קורסים ולעמוד על ממוצע מסוים, לפני שבכלל יהיה לך עם מה לפנות למנחים. לפחות באו"פ זה ככה.

neko

New member
מרצה שלי שמתמחה בתחום:

http://www1.idc.ac.il/yishai/ המנחה שלו לדוקטורט היה דוד הראל בויצמן (שכיום עשה הסבה חלקית לביואינפורמטיקה וכל מיני דברים מוזרים אחרים כמו העברת ריחות באינטרנט וויזואליזציה של פעולות תוכנה). מה שכן, הוא כרגע בשבתון ב-MIT (<אמוטיקון מזיל ריר>), אז יקחו כמה חודשים עד שהוא יחזור לארץ.

neko

New member
ד"א - רשימת הספרים המומלצים שלו

מעולה, אני מתכוון להוריד אותם אחד אחד...

xylose

New member
פלדמן + יהודאי = ?

שמעתי שהחבר'ה בכותרת זוממים משהו ביחד. אני מכיר מישהו שעושה מאסטר במשהו שנראה כמו הנחיה משותפת (אבל למעשה זה משהו כמו "עמירם שלח אותי לכתוב פה תיזה כי אין לו זמן לנשום"). יש להם פרסום משותף בנושא AOP. מעבר לכך פלדמן לא הרבה לפרסם בנושא שפות תכנות per-se.

vinney

Well-known member
אגב

אני כן אשמח לקבל קצת מידע על הנפשות הפועלות שאתה מכיר, כי אולי אוכל למצוא לי מנחה לכשיגיע הזמן ביתר קלות, היות וזה אחד התחומים שבהם אני מתעניין

למעלה