עמותה לילדים עם פיגור קל

דד5

New member
עמותה לילדים עם פיגור קל

שלום, אנו הורים לילדה עם פיגור קל הלומדת בכיתה א'קטנה בבי"ס רגיל. הילדה זקוקה לסייעת למשך שעות הלימודים ואנו מנסים למצוא עמותה שתעזור לנו. אשמח לכל מידע בנושא. תודה.

שלום דד 5

ככל הידוע לי אין עמותות המסייעות בקבלת סייעת לילדים הלומדים בכתות קטנות. גם משרד החינוך לא מסייע במקרים כאלו, מכיוון שהוא טוען שאם הילד זקוק לאילו שהם תנאים מיוחדים, קיימות עבור כך מסגרות כוללניות של החינוך המיוחד שבהם יש כח עזר רב. אני מניחה מן הסתם שהילדה נמצאת בכתה קטנה עקב רצונכם לשלבה וע"י כך לקדמה, אחרת מן הסתם היתה נמצאת בבי"ס כוללני, שם היתה מקבלת את הסיוע לו היא זקוקה. הורים רבים נאלצים עקב כך לממן סייעת באופן פרטי ולעיתים אין מנוס מכך. מתוך הנסיון שלי בתחום החינוך המיוחד בכלל, ובכתות הקטנות בפרט, עצתי לכם היא להיות עם האצבע על הדופק בכל הנוגע להשתלבותה והתקדמותה של הילדה, ולשקול את שיקולי הרווח וההפסד של השילוב, מכיוון שלמרות החיכוך שלה בחברה הרגילה ומה שהיא מרוויחה מכך, יש מצד שני הפסד של טיפול פרטני בתחומים בהם היא מתקשה- דבר שהיה ניתן לה במסגרת כוללנית אך נמנע ממנה במסגרת רגילה, וזהו דבר שאולי אולי היה מקדמה לא פחות.. אני מאחלת לכם ולילדה בהצלחה רבה אורית

למעלה