עמותות לאימוץ-חששות .

Sapir556

New member
עמותות לאימוץ-חששות .

שלום לכולם. אני ובעלי מעוניינים לאמץ מחו"ל. על פי קריאת ההודעות והסתכלות ראשונית באינטרנט הבנו שהאימוץ הוא מרוסיה וראיתי כמה עמותות שעוסקות בכך. תוך כדי הקריאה על העמותות גם נתקלתי לצערי בסיפורים על "גניבת כסף" וכל מיני דברים מפחידים ומצערים על עמותה כזו או אחרת . מה עושים ? כיצד מתחילים תהליך עם עמותה ויכולים להיות בטוחים במאה אחוז? אשמח למענה :)

KallaGLP

New member
ברוכים הבאים.

ישנן כיום רק שתי עמותות פעילות, "טף" ו"עתיד הילדים", ולכן לא ברור לאיזה עוד עמותות את מתכוונת. אישית, לא שמעתי על גניבת כספים על ידי עמותות אלה (אימצתי בזמנו דרך אחת מהן, אך זה היה מזמן), אבל אולי כי לא חיפשתי על זה מידע באופן מיוחד. בחיים האלה, כידוע, הכל עלול לקרות.
כמו בכל דבר אחר בחיים, אף אחד לא יבטיח לך שום דבר ב-100%. יש סיכוי שהתהליך לא יעבור חלק מכל מיני סיבות, שהכי פחות סבירה שבהן, לדעתי, היא גניבת כספים דווקא. מה שבאמת עלול להשתבש כולל דברים כגון סגירה פתאומית של רוסיה לאימוץ, כפי שהיא מאיימת לעשות וכפי שקרה כבר בעבר עם מדינות אחרות, בעיה בריאותית כלשהי לא צפויה עם הילד, או משהו אחר שמשתבש במהלך התהליך. חלק מהדברים האלה אינם תלויים בכלל בעמותה, אגב. כמו שבהריון איש אינו יכול להבטיח לך שהכל יעבור חלק, כך זה גם עם אימוץ. יחד עם זאת, חשוב לזכור שמרבית האימוצים, גם כאלה שלא עוברים חלק, מסתיימים בהצלחה.

Sapir556

New member
משך התהליך

הבנתי . צודקת . ידוע לך פחות או יותר מה אורך התהליך ? שנה ?

KallaGLP

New member
לצערי לא יודעת. המצב השתנה כבר כמה פעמים מאז שאימצתי.

אני מקווה שיש כאן מאמצים טריים יחסית שיוכלו לענות לך.

פנדה34

New member
משך התהליך

פרק הזמן גם הוא אינו נתון קבוע ותלוי בהרבה גורמים (קחי בח-ן שמרגע המפגש הראשוני ועד הגעת הילד המאומץ חולפים 4-5 חודשים),במידה ואין העדפות בן/בת ומוכנים לאמץ ילד מעל גיל 3 פרק הזמן יכול להיות קצר יחסית והדגש על יחסית,במידה ורוצים ילד בגיל המינימום או קרוב לכך(גיל המינימום לאימוץ חו"ל מרוסיה הוא היום שנה וחודשיים להצעת האימוץ),פרק הזמן עשוי להיות ארוך יותר,אבל יש גם מקרים כמו שלנו שהוא היה אכן סביב השנה,מזל,טיימינג וקשרים של העמותות הם חלק מהעניין.

לעניין הכספים

אני לא יודעת על גניבות.
אבל אני כן יודעת על כך שההוצאות בסופו של דבר לא פעם מסתכמות ביותר מההערכה הראשונית.
אימצתי מזמן,ובעמותה אחרת מאלה שקיימות היום. אבל יכולה לספר לך שבתוך התהליך התברר שאני חייבת לשלם הוצאות טיסה הלוך ושוב לישראל וממנה לעובדת סוציאלית מהארץ שבה אימצתי,כדי שתבוא לאחר האימוץ להתרשם מיכולתי כאם טרייה. נחשי אם עובדת סוציאלית כזאת אכן דפקה לי בדלת...ברור שלא.
אגב אני משוכנעת שיהיו הרבה אחרים שיאמרו שלהם זה לא קרה . זה לא משהו שתמיד קורה. אבל כמעט תמיד מתבררות הוצאות נוספות. למשל לזרז תהליך הוצאת דרכון לילד,או צורך לשלם במשטרה המקומית כדי להאריך שהות או...כל מיני.
השאלה היא תמיד מה יותר ממה. אם חשוב לך לאמץ ילד ,תצטרכי להיות מוכנה לספוג הוצאות בלתי צפויות.ובכלל,לצאת למסע עם מוכנות להיות גמישה.
קחי כמו כן בחשבון שהוצאות השהות והטיסות והרופא הם עליכם.

אגב כדי להרגיש בטוח יותר ,יש אנשים ששכרו עורך דין מטעמם שליווה אותם בתהליך ,חיווה דעתו על החוזה שחותמים עם העמותה וכו. אם תכתבי בגוגל עורך דין +אימוץ תמצאי שמות רלוונטיים. כמובן שגם זאת הוצאה כספית.בפורום תוכלי למצוא[באמצעות חלון החיפוש] ויכוחים קודמים אם עורך דין כזה הכרחי או לא,אנשים החזיקו בדעות מגוונות.

התהליך מורכב אך בסופו מחכה לך ילד לגדלו.בהצלחה.

KallaGLP

New member
בהחלט, יש מראש לקחת בחשבון

שההוצאות יהיו מעבר (ואף הרבה מעבר) למספרים היבשים שנוקבים בהם בהתחלה, שהם למעשה סכומי בסיס. ראשית, יש להוסיף לזה כאמור את מחירי הטיסות, השהייה ברוסיה ותשלום לרופא שיבדוק את הילד. בנוסף, תמיד יש הוצאות נוספות במדינת היעד. כפי שנאמר, זה לא כסף שהעמותה גונבת או מגלגלת לכיסה, והוא לרוב קשור יותר לגורמים השונים בחו"ל. וגם כאן כל אחד עם הניסיון השונה שלו. למשל, אצלנו איש לא ביקש תשלום לעובדת סוציאלית או למשטרה המקומית (בדוגמה מעליי מדובר באוקראינה, שכבר לא מאמצים ממנה כיום, ולא שמעתי על מקרים כאלה ברוסיה), או לרשות רשמית אחרת כלשהי, אך כן הוצאנו לא מעט כסף כדי לספק ארוחות ובילוי לעובדים המקומיים, מתנות לבית הילדים וכד'. וזה דבר שבשגרה, בהחלט מצפים ממך לזה, זה חלק מההסכם הלא כתוב.

adiavn

New member
בוחרים עמותה על סמך מכרים וההמלצות שלהם

כפי שכתבו לך, זו בחירה בין שתי עמותות בלבד.
זה הליך שיכול גם לארוך שנתיים (במצב היום, בו יש משמעותית פחות ילדים לאימוץ ברוסיה לעומת לפני כמה שנים) עד קבלת הילד.

למעלה