פסטלים מבטטה - המתכון
בחרתי במתכון של אמירה מהסיבה שאין ביצים במעטפת (לא היו לי מספיק) כופתאות תפוחי אדמה ובשר קטגוריה ראשית: טריפוליטאי קטגוריה משנית: מנה עיקרית רכיבים: 1 ק"ג תפוחי אדמה 1/2 ק"ג בשר טחון 1 בצל גדול קצוץ 2-3 כפות שמן פלפל שחור מלח לטיגון: שמן ביצה טרופה קמח אופן הכנה: מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, כשרכים, להסיר את הקליפה ולמעוך למחית, להוסיף כפית מלח ולהניח בצד לצינון. בינתיים במחבת רחבה לטגן בשמן את הבצל עד שמזהיב, להוסיף את הבשר הטחון, לפורר אותו ולהמשיך לטגן עד שנעלמים הנוזלים, להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.לצנן. ההרכבה: לקחת כף מהמחית ולשטח אותה בכף היד, להניח באמצע תלולית של בשר טחון, ומעל עוד ככף מלית, ואז לעצב כמו קציצה..אבל שרואים מבחוץ רק את מחית תפוחי האדמה. כך מכינים מראש את כל הכופתאות. מחממים במחבת שמן לטיגון בגובה כ-1 ס"מ. מכנים צלחת עם קמח וצלחת עם ביצה טרופה. טובלים את הכופתה בקמח, מנערים עודפים, אחר כך בביצה ומשם לשמן הטיגון. מטגנים קלות מכל הצדדים(לא לשכוח שכל המרכיבים כבר מבושלים...לא מצדיק טיגון ארוך) מניחים על משטח עם ניר סופג..ובתאבון. הערות: ניתן להכין בכל מלית אחרת..מקובל אצל הטריפוליטאים להכין גם עם 1/4 ביצה קשה במקום הבשר