עמותת הבטטות גאה להציג:

סימונה 5

New member
עמותת הבטטות גאה להציג:

פסטל די בטטה , פסטלים מתפוחי אדמה או קובה פטטה או קניש ובטוח יש עוד שמות, זה מתחיל בבטטות מבושלות (מסלוקות) מעוכות היטב
 

סימונה 5

New member
פסטלים מבטטה - המתכון

בחרתי במתכון של אמירה מהסיבה שאין ביצים במעטפת (לא היו לי מספיק) כופתאות תפוחי אדמה ובשר קטגוריה ראשית: טריפוליטאי קטגוריה משנית: מנה עיקרית רכיבים: 1 ק"ג תפוחי אדמה 1/2 ק"ג בשר טחון 1 בצל גדול קצוץ 2-3 כפות שמן פלפל שחור מלח לטיגון: שמן ביצה טרופה קמח אופן הכנה: מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, כשרכים, להסיר את הקליפה ולמעוך למחית, להוסיף כפית מלח ולהניח בצד לצינון. בינתיים במחבת רחבה לטגן בשמן את הבצל עד שמזהיב, להוסיף את הבשר הטחון, לפורר אותו ולהמשיך לטגן עד שנעלמים הנוזלים, להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.לצנן. ההרכבה: לקחת כף מהמחית ולשטח אותה בכף היד, להניח באמצע תלולית של בשר טחון, ומעל עוד ככף מלית, ואז לעצב כמו קציצה..אבל שרואים מבחוץ רק את מחית תפוחי האדמה. כך מכינים מראש את כל הכופתאות. מחממים במחבת שמן לטיגון בגובה כ-1 ס"מ. מכנים צלחת עם קמח וצלחת עם ביצה טרופה. טובלים את הכופתה בקמח, מנערים עודפים, אחר כך בביצה ומשם לשמן הטיגון. מטגנים קלות מכל הצדדים(לא לשכוח שכל המרכיבים כבר מבושלים...לא מצדיק טיגון ארוך) מניחים על משטח עם ניר סופג..ובתאבון. הערות: ניתן להכין בכל מלית אחרת..מקובל אצל הטריפוליטאים להכין גם עם 1/4 ביצה קשה במקום הבשר
 

סימונה 5

New member
פסטל די בטטה בלערבייה מוגרביה

קילו בטטה מסלוקה נוס קילו אל'חם טחון ווחדה בסלה כבירה בז'ף שוויש מ'לח שוויש לבזאר כפש לה שע'דה לבטטה , עמל'ה פחל חמירה גרמל אל'חם מעה לבסלה מ'לח ולבזאר פ-ז'ית, ע'מל כווירת מהבטטה ותח'ל אל'חם פיהום לטבול את הכווירת בבידה מחורדה וקמח לטגן פ'ז'ית את הפסטלת איימא עלא ל'דה דיילה
ש'מחוני (סילחו לי) על הערבית הקלוקלת שלי, בכל זאת נולדתי כאן בישראל ועברית היא השפה שלי
בון אפטיט
 

טלאית321

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

בתרגום חופשי? חחחחח...קרעת אותי מצחוק
 

noa scotland

New member
וואללה?!?!

בתור דוברת סינית אני יכולה להגיד לך שמה שכתבת זה... מרוקאית בשבילי! כל הכבוד סימונה! ושנות פעילות ארוכות, פוריות וברוכות לעמותה!!!
 

סימונה 5

New member
זהו , חברים יקרים, ברצוני להזהיר

שהכנת פסטלים כרוכה בדי הרבה עבודה,אבל המטרה מקדשת את האמצעים, ואני מקווה שקידמתי ולו במעט את מטרות העמותה, וגם הזמתי את השמועות שהעמותה פשטה את הרגל
בהמשך יצורף מתכון בשפה המרוקאית לטובת אלה שלא מבינים עברית
 

טלאית321

New member
../images/Emo6.gif ומה עם אלה שלא מבינים

לא עברית ולא מרוקאית אלא רק עירקית? אז בבקשה ממך תרגמי לעירקית פיג'מה
נראה טעיםםםםםםםם מאוד!!!
 

טלאית321

New member
../images/Emo106.gifסימונה אחלה מחווה עשית

לבטטה מסלוקה...הייתי אומרת שהרחקת לכת
לנקות אחרי תוצר כזה, לא ממש קל
 
סימונה למה לא במתכונים../images/Emo35.gifנראה נהדר

אבל תכניסי למתכונים לטובת מנוע החיפוש שכאן לא עובד
 

Nאקי

New member
למי שלא הבין...ויש כנראה כאלה

סימונה הכניסה את כל הענין והפכה את חברתי להתנגחות בבטה מסךוקה מפורום תרבות מרוקו.. היות והם חסמו אותה שם.. היא בחסות ... מעניין ממש מי.. מתנגחת בה.. או שמא נאמר מוצאת במה וכר נרחב. סימונה.. הערכתי אליך היתה ותשאר גבוהה... למרות .. שבת שלום תפילה מועילה מאקי
 

סימונה 5

New member
../images/Emo10.gifמאקי, למה ככה?אחרי כל ההשקעה

שהשקעתי כדי להראות איך בטטות מסלוקות הופכות לפסטלים טעימים
? והחסות? דווקא ניסיתי לקבל ממועצת הירקות אבל הם ענו לי: בטטה? לא ולא ,אם היה ירק מעניין כמו קולורבי או צנון , אז אולי
נמשיך למלמל תפילה שבת שלום, סימונה
 

פל

New member
סימונה נראה טעים מאוד אבל חשבתי

שפסטל זה מין בצק דק ממולא ( כמו במסעדות מעצבים את זה למשולשים קטנים) בבשר ובתפוחי אדמה?
 

ADINA1952

New member
שיחקת אותה יופי סימונה לא התעצלת לה

להכין, כל הכבוד ניראה עשר יום נעים
 
למעלה