עמידה בזמן השמירה

עמידה בזמן השמירה

האם למעסיק מותר לחייב אותי לעמוד בזמן השמירה? אם כן, מה הנהלים בנוגע לעמידה?

dobhy46

New member
איפה למה כמה?

מר סמית היקר אם אתה עובד בכניסה לקניון או סופר אתה חייב לעמוד רק שאנשים מגיעים בזמן שאין כניסת אנשים יכול אתה כמובן לשבת

אני עובד במפעל

וחייב לעמוד בשעתיים וחצי הראשונות, כשמרבית העובדים מגיעים. כמו כן, ישנה עוד עמדה בה אני חייב לעמוד, כל הזמן.

קסי1

New member
עובד מפעל- עמידה - המשך

"פקודות הבטיחות בעבודה אמנם קובעות שבמידת האפשר צריך לאפשר לעובדים לשבת; אבל אותן פקודות חלות רק על מפעלים. במקומות עבודה אחרים יש אפשרות חוקית לאסור על נהלים מסוימים, אבל רק במקרים שבהם מוכח שאותם נהלים מהווים סכנה בריאותית." הקלד "קופאיות" וגלוש בנושא.

dobhy46

New member
מר סמית

העמידה ב- 2.5 שעות ראשונות כאשר כניסת עובדים או ביציאתם מחייבת עמידה בזמן שבינהם אתה יכול לשבת . אין חוק האוסר ישיבה יש חוק האוסר על המעביד , להעמיד עובד למשך משמרת שלמה קפיש?

קסי1

New member
עמידה בזמן השמירה.

לצערי עדין אין חוק ,האוסר את העמידה הרצופה בזמו השמירה. הנושא הגיע לכנסת כאשר נמצא שקופאיות בבתי כולבו נאלצו לעמוד כל המשמרת.קימים עדין וויכוחים בין אנשי הרפואה באם הדבר גורם נזק,אין החלטה רפואית פוסקת בנושא, ולכן גם הכנסת מהססת לפסוק(לוביסטים).ישנן ווריציות שונות המאפשרות לשומרים וכד' לנוח מידי פעם (המעסיק חייב לתת לך מנוחה אחרי 6 ש"ע למשך 3/4 שעה מתוכן אתה רשאי לעזוב את המקום לצורך מנוחה,אוכל,עישון וכד'. בהסכמה אפשר לפצל את הזמן.(דרך אגב- הזמן ע"ח המעביד)

יוֹאב

New member
המעסיק חייב להוכיח

שהעמידה הכרחית לביצוע התפקיד, אחרת ברירת המחדל היא לאפשר לך לשבת.

למעלה