עמידה בליסט

alon11173

New member
עמידה בליסט

שלום
עברתי ניתוח פריצת דיסק l4-l5
נעלמו הכאבים אך אני עומד עקום מה שנקרה בשפה המיקצועית לפי מה שהבנתי ליסט.
איך ניתן לפתור את הבעיה?
האם היא ניתנת לפיתרון?

זכיר

New member
אבחון וטיפול מכני

אני ממליץ לך לאתר פיזיותרפיסט שהתמחה באבחון וטיפול מכני, מה שמכונה "שיטת מקנזי". מאבחן מכני יוכל לתת לך תשובה לגבי סיכוי תיקון הליסט ודרך הטיפול.

עמידה בליסט

בוקר טוב לשואל,

המנח המכונה "ליסט" הוא הדרך של הגוף להגן על האזור במהלך ההחלמה. אחד הדברים המיוחדים במנח זה הוא שלא ניתן לחקות אותו במדויק (כלומר קשה עד לא אפשרי להגיע אליו במדויק באופן רצוני) ולרוב דווקא לא נרצה לדחוף את הגוף לצאת ממנו. מה שכן חשוב זה לשמור על טווחי תנועה טובים של עמוד השדרה לכל הכיוונים ובין כל החוליות, ולחזק את השרירים שמסביב (בעיקר אם אתה אחרי ניתוח). לכן, אני ממליצה לגשת לפיזיותרפיה, לקבל תכנית טיפול מתאימה שתכלול הרבה תנועתיות ותרגול לחיזוק השרירים, ולא לדאוג ספציפית מה"ליסט".

בהצלחה,
עדי

זכיר

New member
דרנג'מנט בדיסק

יכול לגרום לליסט ובמקרה כזה דווקא רצוי מאד לתקן את הליסט.

למעשה, מנסיוני, כליאה או תהליך אחר של שורש עצב שאמורים לגרום לליסט ("המגן על האזור") הינם נדירים הרבה יותר.

כל זה כמובן בתיאוריה. צריך לבדוק.

דרנג'מנט בדיסק

השואל ציין שהוא אחרי ניתוח..
ותרשה לי לחלוק על ההנחה שלך שאתה מסוגל לתקן "דרנג'מנט בדיסק"

עדי

זכיר

New member
אני לא יודע לתקן, אני לא מוסכניק

אבל בהחלט אפשר לזרז החלמה בעזרת תרגול מתאים. אפשר גם להעלים ליסט תוך כמה דקות במקרה הטוב. כמובן שזה לא בהכרח נוגע לשואל השאלה שצריך להיבדק על ידי בעל מקצוע מיומן.
זו המלצתי המקורית לו, תוך הימנעות מקביעה נחרצת כאילו "ולרוב דווקא לא נרצה לדחוף את הגוף לצאת ממנו". אבל לא משנה, בסוף ההחלטה שייכת לבנאדם ולא לך או לי. רק צריך שהמידע שיונח לפניו לא יסגור אפשרויות שלא מבוסס לסגור אותם.

למעלה