עמידה וישיבה נכונה

מרגלית10

New member
עמידה וישיבה נכונה

שלום רב, בתי בת 9 חודשים, זוחלת מגיל 6 חודשים זחילת 6, מתיישבת באופן עצמאי מגיל 7 חודשים ונעמדת עם תמיכה מזה חודש וחצי. שאלתי היא בנוגע לצורת הישיבה וצורת העמידה שלה. הישיבה הינה ישיבת W או ישיבה עם רגל אחת קדימה ואחת אחורה (תמיד אותה רגל לאותו כיוון). האם אינה אמורה לשבת גם עם שתי הרגליים מופנות קדימה? אין לה בעיה לשבת ישיבה כזו (למשל באמבטיה), אבל כאשר היא בוחרת את צורת הישיבה זה תמיד אחת משתי האופציות שהזכרתי. בנוגע לעמידה, נראה לי כי העמידה עדיין אינה יציבה לחלוטין (למרות שמנסה כבר לעשות צעדים בודדים עם תמיכה), ובנוסף נראה לי כי הברכיים כפופות מעט ולא ישרות. האם הדבר מצביע על בעיה כלשהי? אודה לתשובתכם. מיכל.

שלום מרגלית

העמידה של ביתך הינה ראשונית והתחלתית וסביר לחהניח שמשבוע לשבוע תראי שיפור ביציבה. לגבי צורת הישיבה: תיארת שני אופני ישיבה שביתך בוחרת בהם ותיארת את היכולת להיות בישיבה עם רגליים קדימה כשאת מושיבה אותה כך ( האם גם לשם משחק?). באופן כללי קיימים חילוקי דעות בעניין ישיבת W . השתדלתי לרכז סיכום על העניין במאמר ( ראי באתר שלי במדור "זוחלים"). לגישתי : אם יש מספר אופנים לישיבה אין צורך בטיפול מיוחד אלא רק לעודד עוד אופני ישיבה. דבר נוסף: בדקי לגבי הישיבה הצידית) כשרגל אחת מקופלת אחורה ורגל שניה מקופלת קדימה) שיש את היכולת לבצע אותה לשני הכיוונים. בברכה ענת

למעלה