עמידה על הצד

batelav

New member
עמידה על הצד

עמית התחיל לפני חודש וחצי בערך לעמוד וזה הולך ומתקדם אבל אני שמה לב בימים האחרונים שהוא עומד על הצד החיצוני של הרגל הבעיתית שלו{רגל שמאל שהוא גם עבר ניתוח להארכת הגיד בגיל חודשיים כמו כולם ועוד ניתוח באפריל לשחרור של הקרסול} בקיצור שוב עולים לי החרדות של פעם וזה משפיע עליי לא טוב אני יודעת שזה קרה להורים בפורום ורציתי לדעת איך מטפלים בזה מה עושים כדי שעזור לו לעמוד ישר אשמח לתגובתכם המהירה סמדר.

batelav

New member
שלום שלום

מה שלומך ואיך החמוד הקטן? ראינו תמונות והוא ממש בונבון. דבר שני יש לנו תור בעוד שבועיים לבור פה בזבולון, אני אתמול הייתי קצת בלחץ כי בגלל החורף והמזג האויר עמית רוב הזמן עם גרביים אבל לפני כמה ימים שמנו שטיח בסלון והורדתי לו את הגרביים ומכיוון שהוא עומד לא הרבה זמן אז שמתי לב שהעמידה שלו ברגל שמאל נוטה חיצונית ונורא נלחצתי, משה שם לב שעמית פעם עומד רגיל פעם על הצד החיצוני ולפי דעתו זה נובע מעמידה לא נכונה , נקווה שזה ישתנה. יום נפלא סמדר.

היי,

גם אני הייתי קובעת תור. כמה שיותר מהר כדי לא להילחץ סתם. בהצלחה

batelav

New member
זה לא שכיח?

קראתי כמה פעמים שיש ילדים פה בפורום שהילד גם דורך על הצד החיצוני של הרגל אשמח לשמוע עוד אינפורמציה על הנושא ומה עושים. הבנתי שילדים שנוטים ללכת על הצד החיצוני של הרגל עוברים את הניתוח להעברת הגיד האם אני טועה? מחכה לתגובה סמדר.

פרלמנים

New member
מה זה הניתוח הנוסף?

הי סמדר, תוכלי לספר על הניתוח הנוסף? מאיזו סיבה ובאיזה גיל? תודה ג'סיקה

טאניוש

New member
יש איפשהו בקישורים מאמר על הליכת

ילדים (של הדסה), אם לא תמצאי אחפש לך. לאון עמד על הצד החיצוני של כף הרגל, ופרופ'פורת אמר שהשרירים עדיין חלשים וזה לא בהכרח קשור בקלאב פוט. עם הזמן הם מתחזקים והתופעה נעלמת. לאון הולך יציב ודורך על כל כף הרגל
. בכל זאת, מצטרפת להמלצה לשאול את הרופא שלכם. (אולי צריך פיזיותרפיה כדי לחזק את השריר החיצוני של השוק?)

טאניוש

New member
מצאתי את ההודעה שלי

מלפני כמה חודשים. לא מצרפת אותה (מעצלנות, אבל גם אין שם תשובות של ממש), כתבתי כמעט מילה במילה את מה שאת כותבת עכשיו. כלומר, היינו שם וזה הסתדר
. עודדתי קצת?

תחיצ

New member
גם למלאכי יש את הנטיה הזו

התייעצנו עם הרופא והוא המליץ לרכוש לו נעלים (צעד ראשון, רגילות, באיכות טובה) ושכבר בשלב הזה בשעות שהוא בלי הדניס הוא ילבש נעלים. זה מייצב את הרגל ומחזיק אותה במצב הרצוי.

batelav

New member
תודה רבה וכן ירבו כמוכם!!

חיממתם לנו את הלב וכמובן שהרגעתם אותנו ממש ככה!! יש לי ביקורת עוד שבועיים אבל בגלל הדאגה שבזכותכם נרגעה היתה עוברת עליי במחשבות וחרדות. חמתי היתה היום אצלי בבית וראתה את עמית עומד ככה והיא ממש נכנסה לדיאכאון והייתי צריכה להרגיע אותה ולתת לה אופטימיות מה שאני הייתי צריכה. \ אין מה לעשות היא פשוט לא מצליחה להבין את הבעיה שלו ואני חס וחלילה לא כועסת עלייה אבל היא ממש הדאיגה אותי אבל עשכיו נרגעתי. תודה על האינפורמציה ובעזרת השם הדברים אצלי יסתדרו. דרך אגב להעמיד אותו כמה שיותר נכון?

לא יכלתי לענות אתמול אבל...

גם לנו הייתה את אותה בעייה בדיוק והרופא אמר, ברגע שההליכה תתבסס, הילד ילמד להעביר משקל נכון בין הרגליים והן יתיישרו וההליכה תפסק להיות על הצד,,,, וכך היה!!! בהצלחה אורית

batelav

New member
הי אורית

הוא עוד לא הולך רק נעמד ועושה צעדים מסביב לשולחן , בבוקר אחרי שנת לילה עם הנעליים כנראה שהרגליים במצב שהוא יכול כן לדרוך כמו שצריך ואחרי שעה הוא שוב נתמך על הצד ושמתי לב שהוא לא ממש דורך על רגל שמאל ונותן יותר ברגל ימין אבל כמו שכותבים לי כאן וגם את זה מסתדר ורגע לילד שלך היתה נטייה פנימה של האצבעות כי לעמית כן וזה נראה לי עושה את כל הבעיות כי הרגל מכופפת כלפיי פנים וזה כנראה גורם לו ללכת על הצד החיצוני עוד פעם אני לא רופאה אני פשוט מתרשמת ככה ממנו. דר' בור אומר שזה יכול מאוד להסתדר עם הזמן יש לי ביקרות בעוד שבוע פלוס אני מחכה בקוצר רוח לחוות דעתו ותודה סמדר.

אודונים

New member
נסיגה

שלום סמדר אצלנו אמנם זה הסתדר כשהוא התחיל ללכת, (בגיל שנה וחודש) אבל בגיל שלוש החלה נסיגה ובגיל ארבע הוא עבר "ניתוח" נוסף הנסיגה התבטאה בדריכה על החלק החיצוני של כף הרגל וכן נטיה של כל כף הרגל פנימה כולל נטיה של האצבעות עוד יותר פנימה מהרגע שהתחלנו אנחנו ההורים לזהות את הנסיגה לקח בערך חצי שנה עד שהוחלט על טיפול נוסף כך שאין מה להילחץ עד התור הבא בעוד שבוע-שבועיים ממילא התגובה של הרופאים יותר איטית ומחכים לראות אם זה מסתדר מעצמו מקווה שעדדתי ולא להיפך שבת שלום שחר

batelav

New member
עד איזה גיל הוא היה עם נעליים?

האם הניתוח שאת מדברת עליו הוא ניתוח להעברת הגיד? איך היה השיקום של בנך? תפרטי קצת יותר אם תוכלי בבקשה האמת שאני לא מוכנה נפשית להתמודד עם מחשבות של ניתוח אני על סף התמוטתות נפשית, מאוד קשה לי לחשוב על טיפולים נוספים. הבעיה הזאת מאוד קשה ושאף אחד לא יתיחס אליה כאילו היא דבר קל אני כל כך אוהבת אותו ופוחדת עליו. איזה באסה.

batelav

New member
כמה זמן לקח לילד שלך לישר את הרגל?

ממש שהוא הלך או תוך כדי בשלבי העמידה? עמיד נעמד והולך סביב השולחן ולמעשה זה תופעה שנולדה בימים האחרונים כי בהתחלה לא שמנו לב כי אני נזכרת שלפני שהוא נעמד היינו נותנים לו לטפס במדרגות של הבניין והוא היה דורך יפה על הרגל.

גווניבר

New member
אני! אני!

אני עומדת בעיקר על הצד החיצוני של הרגל (וכשקר או כואב אז רק על החלק הקדמי החיצוני). ובתור פעוטה הלכתי הרבה על קצות האצבעות והצד החיצוני. רואים את זה טוב מאוד בנעליים של 'ילדי קלאפוט', שהצד החיצוני שחוק לגמרי, והצד הפנימי כמעט כמו חדש. כשהוא יהיה קצת יותר גדול אפשר לתרגל איתו תרגילים כמו בבלט על הישענות על כל חלקי הרגל (הייתי בכמה שיעורים לפני שנתיים, והיה מדהים. מומלץ ביותר לכל ילד ק"פ, אבל למשך תקופה רצינית יותר). יתכן שהוא יצטרך מדרסים או התאמה של נעליים אורטופדיות לאיזון חלוקת המשקל על הרגל, כך שמה שלא יעשה הטבע, תעשה הטכנולוגיה.

למעלה