עמידה על צד כף רגל

טאניוש

New member
עמידה על צד כף רגל

לאון (בן שנה וחודשיים) עוד לא הולך, רק סביב רהיטים, ולא עומד יציב (מדי פעם נוחת על הטוסיק...). אבל כשהוא עומד רגל ק"פ הוא מעמיד על הצד החיצוני, לא תמיד, אבל הרבה פעמים (על כף רגל שמאל הוא נשען כמו שצריך, כל כף הרגל על הרצפה). חוץ מזה, כשהוא נשען רק על רגל אחת זאת תמיד רגל בריאה. אנחנו עושים מתיחות, הרגל מתכופפת טוב
. אנחנו מקפידים מאד על הנעליים. פיזיוטרפיסטית אומרת שהעמידה שלו טובה, אבל ראיתי שגם היא קצת מודאגת שלפעמים הוא נשען על צד כף הרגל. האם אני דואגת מוקדם מדי וצריך לחכות עד שיתחיל ללכת? לרוץ למרפאה (אנחנו אמורים להגיע לביקורת בעוד חודש-חודשיים)? כמה שאני פוחדת...

טאניוש

New member
הייתי מעדיפה סיבה אופטימית יותר ../images/Emo4.gif

האמת היא שגם כשהיינו שם בפעם האחרונה לאון כבר התחיל לעמוד, ואף אחד לא בדק את העמידה שלו, רק גמישות כף הרגל. אני חוששת מהמצב שבו יגידו לי כל הזמן שהכל בסדר (כמו שהיה עד עכשיו) ובאחת הביקורות, בעוד איזה שנה-שנתיים, ינחיתו עלינו ניתוח. אגב, נעליים אחרונות הותקנו עם זוית 60 מעלות (לפי הנחיה של פורת). אחרי שבוע הילד התחיל לבכות ממתיחות. כיוונתי בעצמי ל-75, תוך כמה ימים המצב השתפר. מפחידה אותי התלות הזאת בדבר שנראה כל כך שולי (רק 15 מעלות!), ובכלל התלות בנעליים. כאילו שאם נוריד אותן ק"פ יחזור תוך שעות ספורות. יש לי עוד כמה דברים להגיד, אבל לא בפורום (נחשי
).

האמת שלי פשוט מתחשק

לקבל תשובות, כי קשה לי להבין שאין. אני עוד לא מבינה למה כואבות לאושרי הרגליים, ולשאול על מדרסים לפלטפוס. רוצה לקבוע לשבוע הבא? יום שני?

גווניבר

New member
לגלות לך סוד?

גם אני בעיקר הולכת על הצד החיצוני של כפות הרגליים. תמשיכו עם הפיזיוטרפיה, ובמקרה הכי גרוע, יצטרכו להתאים לו מדרסים לרגל. לדאוג לא צריך בכל מקרה. בגיל הזה עוד הכל רך וגמיש וב-תיקון.

טאניוש

New member
גוון, אני פוחדת מהניתוח

אנחנו ממשיכים עם פיזיוטרפיה ונמשיך כמה שצריך. אנחנו עושים את כל מה שהרופאים אומרים לנו. פשוט יש תחושה שזה לא מספיק. המון תודות על העידוד. את לא מתארת לעצמך כמה זה חשוב.

גווניבר

New member
לגבי פיזיוטרפיה -

האם מלבד הטיפול בקופת חולים, גם אתם עושים לו בבית מתיחות? אני חוזרת ומדגישה (בעיקר בשביל המשתתפים החדשים בפורום), כמה חשוב ומשמעותי הטיפול היום-יומי שההורים עושים לבד לילדיהם.

simchamiryam

New member
איזה מתיחות?

שלום מספר פעצים שראיתי בפורום דיבורים על פיזיוטרפיה ומתיחות רציתי לשאול: במה מדובר מה בדיוק אתם עושים מה מומלץ לעשות??? כמה פעמים ששאלתי גם למדן וגם פורת אמרו שפיזיוטרפיה בשביל קלאב פוט זה בזבוז כסף ולא נצרך מה ידוע לכם? מה כדאי לעשות בבית? תודה יונה

גווניבר

New member
אני אתאפק

ולא אגיד כלפיהם מילים חריפות!!!!!! אם ההורים לא יעשו כמו שצריך עיסויים, רוב הסיכויים שהרופאים ירוויחו יותר כסף על ניתוחים. פיזיטרפיה לק"פ זה הכרחי ומונע ניתוחים!!! חשוב לעשות כל יום פיזיוטרפיה (לפחות חצי שעה, וכל המרבה הרי זה משובח) בעצמכם. קצת קשה להסביר את זה בכתב, אבל אני אנסה. לעשות מסז' עדין בשוק, וביחוד בצד האחורי שמוביל לקרסול (גיד אכילס). ליישר את כף הרגל, תוך עיסוי של גיד אכילס. במידה והאצבעות של כף הרגל עקומות, אפשר ליישר בעדינות אותן. בבריכה גם אפשר לעשות מתיחות ותרגילים. אפשר ורצוי לקחת את הילד כשהוא כבר מספיק גדול לחוג ספורט - הדוגמא הכי טובה היא בלט. במקצוע זה עובדים המון על גמישות בקרסול. לילדים יותר גדולים יש גם הרבה תרגילים שהם יכולים לעשות לבד.

טאניוש

New member
דוקא דר'למדן הראה לנו איך עושים ../images/Emo12.gif

ממש מוזר. בכל מקרה, את לא צריכה את האורטופד כלל בשביל פיזיוטרפיה. תבקשי הפניה מרופא ילדים שלכם. זה גם לא עולה אגורה, עד גיל 3 טיפול במכון להתפתחות הילד (שחלק ממנו פיזיוטרפיה) חינם. אנחנו התחלנו ללכת לפיזיו' לא בגלל קלאב פוט בכלל, ואני שמחה מאד שהגענו לשם. התרגילים שאנחנו עושים: -לכופף את רגל, במצב המכופף לכופף כף הרגל בזוית האפשרית מקסימלית, ליישר את הרגל כאשר כף הרגל מכופפת. תנסי לעשות לעצמך, את תרגישי איך הגיד נמתח. זה התרגיל שהראה לנו דר'למדן. -להעמיד את הילד בתנוחת דב (לאון "מעמיד" את עצמו הרבה פעמים- ממצב על שש מיישר את הרגליים, טוסיק למעלה), להקפיד שכף הרגל כולה תהיה מוצמדת לרצפה. זה תרגיל שנתנו לנו בפיזיוטרפיה. יש עוד הרבה תרגילים לילד שהולך שאותם אני עוד לא מכירה.

simchamiryam

New member
תודה

תודה רבה על התשובות, אני קצת בהלם... אני זוכרת שפעם שאלתי בטיפת חלב ואת רופא הילדים שלנו והיא אמרה שהיא לא יודעת כי היא לא בקיאה בקלאב פוט ושאני אשאל את האורטופד שלי והוא כאמור אמר שלו. יונה

למעלה