עמידות מנוע

א ק ר מ ן

New member
עמידות מנוע

היי לכם... הדיוק החדש שלי יצא סופסוף מהרצה ובעצת המוסכניק התנהגתי איתו "יפה" לאחר ההרצה. הגעתי רק לשבעים ביום הראשון בצהריים... בלילה כבר טיפסתי טיפונת לכיוון השמונים. בבוקר למחרת הוא הכיר את אדון 85 ובשישי בלילה את החבר 90 וגם את 100. (על השעון הוא התעקש להראות לי 105 ולמרות שעוד היה מה לסחוט הרפיתי קצת). עוד לא הרכבתי עליו אפילו. אני מעוניין שהמנוע הזה יחיה כמה שנים טובות ולכן רציתי לשאול אם לא קרעתי אותו לפי דעתכם (רוב הנסיעות הן בטווח של כמה דקות בודדות באיזור השמונים-תשעים) והאם זה בכלל בריא לדיוק להגיע ל-100. אשמח לקבל תשובות ענייניות וגם כאלה שחוו את זה על בשרם. לילה טוב וחג שמח אקרמן

tygger

New member
מה דעתך לתת לו מעט יותר מרווח זמן?

לא בבוקר 70 בערב 80 מחרת 100. שבוע 70, שבוע 90 ואז כבר תן לו. מציק לך ביד כבר? עוד שבוע. ואגב בתשובה לשאלתך. לא. זה לא בריא לדיוק להיות ב100 היות ומהירות מוצהרת של היצרן היא 90 קמ"ש. אבל באופן כללי להיות במהירות הסופית זה לא הכי בריא לאף שלי רכב. למרות שבתקופת השליחויות שהייתה לפני שנים נסענו עם הקטנועים האלה במהירויות גבוהות והשתוללנו איתם הרבה מאוד עם מצערת עד העצר כל הזמן.

כRובי

New member
תמשיך ככה..לתת לו ל"טעום"

מסוף הסקאלה ולרכב על מהירות המקסימום שלו (ועוד ביום שהוצאת אותו מהחברה), ותוך שנתיים הוא יורד ל-90 כמהירות סופית, אחרי חצי שנה ל-80 ואחרי חצי שנה נוספת ל-70. עוד 3 שנים, כבר יעשו לו מנוע.

waveslike

New member
לא בריא

בהרצה לא בריא להביא את המנוע לצרוח, צריך להעלות אותו בעדינות בסל"ד אבל לא לתחומים גבוהים מאד (אבל מצד שני לא לרחם יותר מידי על המנוע כי גם זה לא בריא), כמו כן, שים לב לא להשתמש בשום אופן בשמן סינטטי מלא בזמן ההרצה מאחר וזה יכול לדפוק את חלקי המנוע שאמורים להשתפשף ולהתאים את עצמם למקום (בעיקר הרינגים) דבר אשר יכול להרוס את האטימה שלהם.

א ק ר מ ן

New member
תקרא שוב

תקרא שוב את ההודעה המקורית שלי. הכוונה היתה לנסיעה לאחר הרצה ולא בזמן הרצה.

אהוד א1

New member
מה קורה אקרמן?כנס פה

הסופר דיוק שלי מסוגל לעבור קצת את המאה אבל מרגיש לא טוב באזור הזה.אני מקפיד בשלי לא לעבור את ה-95.גם כדי לשמור על המנוע וגם מכיוון שבכל מקרה הוא לא יותר מדי יציב ובטוח במהירויות האלו.95 נראה לי מהירות סופית הגיונית בשבילו.חג שמח

למעלה