עמידת ידיים....

KimPossible

New member
עמידת ידיים....

בתי בת 11 משתתפת בחוג ריקוד/ אקרובטיקה עם תחרויות בסוף שנה (גרים בקנדה)
היא גמישה מאוד ועושה מספר אלמנטים טובים:
גלגלון, גלגלון יד אחד, roundoff, front walkover, back walkover
קרובה מאוד ל arielle
עמידת ראש, עמידת כתף, עמידת חזה (מצטערת לא מכירה את הטרמינולוגיה בעברית...)

דבר אחד היא לא מצליחה וזה עמידת ידיים. כמה היא מנסה... כל יום עושה 100 עמידות ידיים עם קיר, בלי קיר, עם החזקת רגליים וכלום!!! אין לה שליטה בעמידת ידיים. היא תמיד תיפול קדימה או אחורה. (כמובן שעם קיר היא יכולה לעמוד גם דקה כך שהבעיה אינה כוח בידיים.
איך מוצאים את מרכז הכובד בעמידת ידיים? יש טריק שהיא מפספסת?

תודה לכל המנוסות...
אמא אוהבת

אימון, אימון, אימון

כל מה שהיא עושה זה טוב- עמידות ידיים עם קיר, ותרגילים שונים שמשלבים עמידות ידיים.
על זה היא צריכה להוסיף הרבה אימון על עמידות ידיים. זה לא משהו שנקלט תוך הברקה של רגע בנקודת מפנה שבו מוצאים את נקודת מרכז הכובד. אין כאן טריקים שהיא לא מכירה.
פשוט להתאמן הרבה, לבצע המון עמידות ידיים, בסוף זה יגיע, לאט לאט.
אם היא תבצע כל יום, 10 דקות ביום, עמידות ידיים, היא תראה את השיפור תוך כמה שבועות.
בהצלחה.
נשמח לשמוע עוד על ההתעמלות בקנדה! ספרי איך הולך

Tammie

New member
כל מה שנועה כתבה נכון :)

פשוט להתאמן...

אבל אם הבעיה נמשכת, הייתי מתייעצת עם המאמנת שלה. יש המון סיבות שלא מצליחים להחזיק בעמידת ידיים, וקשה מאוד לדעת מה הטעות בלי לראות אותה מבצעת את האלמנט.

צריך גם לזכור שעמידת ידיים הוא תרגיל בסיסי, אבל להצליח לשלוט בו בצורה טובה יכול להיות מאוד קשה. אז לא להתייאש :)
בהצלחה!

trilliane

Well-known member
מנהל
אין לי שום ניסיון בנושא, אבל הזכרת לי סרטון

שראיתי פעם דווקא בתכנית על מתמטיקה... (משהו מתורגם מחו"ל, אז יש סיכוי שהיה בו גרעין של אמת). שתי בנות ניסו ללמוד לבצע עמידת ידיים ולא הצליחו והמאמנת שלהן אמרה שהן צריכות לחזק את שרירי הבטן. הן בנו גרפים של האימונים (וכאן נכנס הקטע המתמטי שאינו רלוונטי) ולאחר מכן הצליחו.

Tammie

New member
חוזק בטן מאוד משפיע על עמידת ידיים...

הרבה פעמים הכח שחסר הוא לא להחזיק את הגוף על הידיים, אלא לשלוט במנח הגוף, וזה נעשה הרבה דרך הבטן ושרירי הגב התחתון

מה זה אומר?

לדעתי שום דבר.
האם כל אחת שתחזק את שרירי הבטן שלה תצליח עמידת ידיים? כל מי שיש לו בטן חזקה (למשל כתוצאה מאימוני ספורט אחרים) יכול לבצע עמידת ידיים? לבנים יש בטן יותר חזקה מלבנות, גם באופן יחסי לגוף שלהם. זה אומר שיש להם עמידות ידיים יותר טובות?
התשובות לכל השאלות האלו הן כמובן "לא".
וחוץ מזה, קצת לא הגיוני שלכל עמידות הידיים יהיה אותו גורם יחיד משפיע, שיתקן את כל הטעויות בעולם. אצל חלק הבעיה היא כוח בטן, אצל אחרים כוח חגורת כתפיים ואצל אחרים טכניקה לקויה.
לעומת זאת אימונים אינטנסיביים של עמידות ידיים, בשילוב עם חוג תחת מאמן מוסמך, יגרמו בהכרח לחיזוק בטן, כתפיים, טכניקה וכו' אצל 100% מהמתאמנים.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה אומר בדיוק מה שכתבתי ומה שנכתב בתגובה

שאם אכן יש קשר לשרירי הבטן, אז אפשר לבחון אפשרות כזאת ואולי לחזקם וזה עשוי לעזור. זה לא סותר שום דבר אחר ולא ניסיתי לטעון דבר מכל האפשרויות שפסלת, אז אני לא ממש ברור לי אם את עונה לי או בכלל...

יופי

חיזוק בטן תמיד מועיל ויכול לעזור כמעט תמיד.
לא טענתי שניסית לטעון כך או אחרת.
רק רציתי שלא ישתמע שה"טריק" לשווי משקל בעמידת ידיים הוא חיזוק בטן. אני בטוחה שגם את מסכימה

KimPossible

New member
תודה לכל המשיבות

אכן חגורת כתפיים חזקה ושרירי בטן הם הבסיס כמעט לכל ספורט.
בתי לא חזקה במיוחד, אבל בהחלט מתחזקת בעזרת אימוני הריקוד האינטנסיבים.
תהיתי אם יש טריק, האם זה פתאום מצליח ואז מבינים, האם אין טעם להתחיל לעבוד על עמידת ידיים לפני עבודה אינטנסיבית עך חיזוק השרירים.
יש משהוא מתסכל באימון אין סופי וחוסר הצלחה ונראה לי שביתי קרובה לסף התסכול כך שניסיתי למצוא את הנוסחא....

לגבי שאלתכם על התעמלות/ אקרובטיקה בקנדה, אז אני לא יודעת הרבה על תחום התעמלות קרקע ומכשירים.
אני מכירה היטב את תחום האקרו (ששונה ממה שהכרתי בארץ)
הבנות שרוקדות אקרו מבצעות ריקוד שבתוכו משולבים אלמנטים מתחום ההתעמלות, אבל זה לא דומה לתרגיל קרקע בתחרות התעמלות.
בנות שמשתתפות בתחרויות, רוקדות את הריקוד על במה רגילה. מצרפת דוגמאות להנאתכן...

אמא לה3

New member
מקסים!

לדעתי זה יותר מזכיר את האירובי-ספורטיבי, יש שם הרבה דברים דומים.

למעלה