באמת מעניין
נכון, כמו שכתבנו, בשביל ע.ידיים כח צריך "רק" הרבה כוח ואולי הבנה בסיסית של הטכניקה. באופן תיאורטי, כל אחד יכול באמת לפתח כוח. לא חסרות שיטות אימון לפיתוח כוח. אז אולי כל אחד, להוציא מקרי קיצון כגון כבדי משקל, בעיות רפואיות ומבוגרים, יכול להצליח עמידת ידיים כוח. אם כן למה יש כאלה שנורא רוצים, עובדים המון המון על כוח ובכל זאת לא מצליחים? אולי בכל זאת, לא כל אחד יכול, אלא רק מי שיש לו פוטנציאל לפתח כוח עד לרמה הגבוהה והמסוימת של עמידת ידיים כוח? אני באמת לא יודעת בודאות, רק משערת... בכל מקרה סיכמנו שלא כל אחד יכול להצליח עמידת ידיים כוח, כי יש מקרים קיצוניים. עכשיו נשאלת השאלה מיהו "מקרה קיצוני" ומיהו "מקרה נורמאלי"? ילדה שיש לה עקמת קלה בגב- היא קיצונית או נורמאלית? נערה שפעם שברה את היד- היא קיצונית או נורמאלי? ומהו הנורמאלי בכלל? בואי נגיד שהתיאורייה שלנו שכל אחד נורמאלי יכול לעשות עמידת ידיים כוח נכונה. תבוא נערה בת 17, תתאמן על עמידת ידיים כוח, ותחשוב שאולי בעצם היא מקרה קיצוני (כי כל אדם הוא מיוחד ושונה מהיתר) בגלל ככה וככה (לא משנה עכשיו מה הסיבות שלה, אבל תמיד יש). אז מה זה עוזר לה? אבל דווקא בורג- אני חושבת שיותר "קל" ללמוד מעמידת ידיים כוח. אם גם כאן נוציא מקרים קיצוניים, אז נראה לי שיותר קל ללמד קואורדינציה של בורג והתמצאות במרחב, ניתור לגובה, סלטה וכו', ואני כן מאמינה שכל אחד יכול להצליח בורג. ועם זה גם היה לי ניסיון: היו לי מתעמלים שלא היו מבריקים בכלל, חלשים, לא מוכשרים מי יודע מה, איטיים והכל- שלמדו בורג. כי בשביל בורג צריך קצת מכל דבר: קצת כוח, קצת קואורדינציה, קצת מהירות ובשביל עמידת ידיים כוח צריך המון כוח. דוגמא אישית: כמתעמלת תמיד רציתי לדעת להצליח 10 עליות מתח, מתלייה לתליית און. התאמנתי במגוון שיטות. אף פעם לא הצלחתי. אחרי פרישתי מההתעמלות לא ויתרתי על החלום ונרשמתי לחדר כושר. כשהמדריך שאל אותי מה מטרתי בחדר הכושר, אמרתי לו שהמטרה שלי היא לבצע 10 עליות מתח. הכינו לי תכנית אימונים, ובמשך כמה שנים, שלוש-ארבע פעמים בשבוע התאמנתי בחדר כושר, בין השאר על זה. הרמתי משקולות, התאמנתי על גרביטון (מכשיר שעוזר בעליות מתח), על פולי ועוד. השתפרתי מאוד: הצלחתי 10 עליות מתח עם עזרה של 5 ק"ג (משקולת שמושכת מהצד השני), שזה כלום 5 ק"ג, הצלחתי אפילו 3 עליות מתח מתלייה לתליית און על מתח רגיל ללא אמצעי עזר, אך עם תנופה מהגוף, ולא נטו מכוח. המשכתי להתאמן על זה ברצינות מספר שנים. ומעולם, לא הצלחתי 10 עליות כוח מתלייה לתליית און.