עמידת ידים כוח

אמא לה3

New member
עמידת ידים כוח

אחד האלמנטים החמודים ביותר לטעמי... קדימה, שיטות לימוד וטריקים, כאן זה המקום.... ואם תתנהגו ותגיבו יפה...אני אתן לכם טיפ מנצח ללימוד טכניקה מעניינת של האלמנט

נעממהה

New member
טיפ מנצח ללימוד טכניקה מעניינת של האלמנט?

חוץ מזה שפשוט צריך להיות מ-א-ו-ד חזקים?? אני מאוד אשמח לשמוע! אני מתנהגת נורא יפה!!! אף פעם לא הצלחתי את האלמנט הזה :(( וזה אחד החלומות שלי... טוב, נו, אולי בגלל שזה אלמנט שבאמת אפשר לעבוד עליו הרבה לבד אני יום אחד אצליח...

אמא לה3

New member
אוקי...אז בשבילך...

טיפ מדהים (שעובד!), קיבלתי אותו מפורום מאמנים שנקרא THE CHOCK BUCKET והוא... להתחיל לנסות את האלמנט...בבריכה. לעשות שוב ושוב, כל פעם לצאת קצת יותר לכיוון המים הרדודים ולהמשיך לנסות, גם בבריכה וגם באולם, לפי המאמנים והמתעמלים שם - זה מצליח גם לאלה שמאד מתקשות בו. אגב, הטיפ גם טוב לתרגול הטכניקה של ע"י על יד אחת....נשמע מעניין לא?

שנינה113

New member
לי מה שמאוד מאוד עזר

הוא עמידת פישוק, ופשוט לנסות לעלות לעמידת ידיים ומי שלא מצליח עולה אותו הדבר רק עם הגב לקיר.. מה שעוד עזר לי הוא עמידת ידיים וירידה בחזרה לזווית כעיקרון הצלחתי את זה דווקא ועליתי יפה אבל עכשיו אני לא כל כך מצליחה ועובדת על זה שוב..בואו נגיד שאני מצליחה אבל עם ידיים מאוד כפופות ועל שני מקבילים..:)

../images/Emo9.gifאפשר בבקשה סרטון?

עמידת ידיים אני יודעת מה זה, אבל מה זה עמידת ידיים כח? ואם כבר, אז
אני אשמח לקבל סרטונים/שמות של עוד כל מיני אלמנטים... הכי בסיסיים שיש
[או פשוט דרך איך למצוא אותם.] תודה

אמא לה3

New member
עמידת ידיים כוח

ע"י כוח זהו אלמנט מתקדם (יחסית) שבו עולים לעמידת ידיים ללא תנופה, רק בשימוש בכוח. סירטון http://www.youtube.com/watch?v=Oj5wwG2fo1I&feature=related סירטונים אפשר למצוא כמובן ביוטיוב, או אם תחפשי קצת בפורום תוכלי למצוא סירטונים על בערך כל אלמנט קיים...אם תרצי משהו ספציפי, תבקשי ואנסה לעזור לך. בכל מקרה, הנה קצת אלמנטים בסיסיים שכדאי לרכוש: גילגולים לפנים ולאחור, עמידות ידיים, גלגלונים, גשר לאחור מעמידה, שפגטים.

לימוד עמידת ידיים כוח

כמובן שבראש וראשונה צריך- כוח. והרבה. לא כל אחת מסוגלת לעשות עמידת ידיים כוח. צריך חגורת כתפיים חזקה, ידיים חזקות, גב עליון ובטן. תנאים מקדימים שחובה לדעת לפני עמידת ידיים כוח: עמידת ידיים טובה. לא מספיק לדעת לעמוד על הידיים. צריך לדעת עמידת ידיים מעולה. צריך שליטה בעמידת ידיים. זווית. יש להחזיק לפחות 5 שניות בזווית גבוהה עם רגליים ישרות. לדעתי כדאי לוודא גם עמידת ידיים בקפיצה- מעמידת פישוק ואולי גם מרגליים צמודות, וגם צמודות לפתוח לפישוק. שמירה ועזרה: עומדים מאחורי הגב של הילדה ועוזרים מהאגן. עם שמירה כל ילדה יכולה לעשות עמידת ידיים כוח. בהדרגה אפשר להפחית את השמירה ולעזור רק בנקודות קריטיות. אפשר גם לעזור עם רתמה (פלצני, אבל מי שיש לו- אז שישתמש, למה לא). את הע.ידיים כוח אפשר לחלק לשניים: א- לחיצה מזווית לעמידת פישוק. ב- לחיצה מעמידת פישוק לעמידת ידיים. שלב א ניתן לתרגל ממקום מוגבה, למשל ספסל או קובייה. יותר קל להרים בצורה זו את הרגליים. שלב ב- אפשר להתחיל מקפיצה ואח"כ לעבור לניתר קל ולדחיפה קלה מאוד, ובכל פעם לנסות לקפוץ כמה שפחות. טריק לשלב ב': עומדים מול קיר, אבל לא צמוד לקיר. הידיים מונחות כ-20-30 ס"מ מהקיר (תלוי בגודל הילדה) ואילו הגב *נשען*, ממש נשען על קיר. בצורה כזאת גם אני יכולה לעשות עמידת ידיים כוח. הצלחתי גם ללמד ילדות חלשות מאוד ככה. אם מכופפים מרפקים זה אפילו עוד יותר קל. זה לא נכון, זאת טעות לעשות ככה עמידת ידיים כוח, אבל זה עובד. מי שנורא רוצה יכול להיעזר בזה. עם הזמן אפשר להביא את הגב שיהיה מעל או יותר קרוב לידיים (ולא על הקיר) וכך לעבור לע.ידיים כוח תקנית. הטיפ שלי לעמידת ידיים כוח הוא גב עגול. אני לא יודעת למה, אבל כל מי שלומד עמידת ידיים כוח מנסה לעשות את זה בגב ישר וזה לא נכון. חייבים לעגל את הגב מאוד. עוד יותר. ועוד יותר. ממש גב עגול. ככל שהגב ישר והאגן הולך ומתרחק מהידיים או ממרכז הכובד של הגוף (שהוא לא באגן, כמו שהרבה חושבים), זה הופך להיות יותר קשה. צריך לשמור את הפישוק (ואת האגן) כמה שיותר קרוב לקו של הידיים, וכמה שפחות להרחיק אותו. לא להתמקד בסגירת הרגליים בסוף. זה ממש לא חשוב. הרבה בנות מנסות לסגור את הרגליים, בד"כ מוקדם מידיי, וזה הורס את כל העמידת ידיים כוח. הסגירה בכלל לא משמעותית, אפשר גם לבצע עמידת ידיים כוח בלי לסגור רגליים בסוף, ובהתחלה אפילו רצוי לא לתת לבנות לסגור את הרגליים.

נעממהה

New member
כשאת אומרת שלא כל אחת יכולה לעשות..

את מתכוונת שיש כאלה שלעולם לא יצליחו או שכל אחד יכול במידה והוא ויתחזק מספיק?

דילמה קשה

נעמה, את מאתגרת אותי... בעיקרון התכוונתי שנכון לאותו רגע לא כל אחד יכול ללמוד עמידת ידיים כוח, אלא רק מי שעומד בתנאים המקדימים שפירטתי. האם הוא לא יוכל לעולם ע.ידיים כוח? מי יודע? לצורך ההמחשה, ניקח מקרים קיצוניים: מישהו שהוא אנטי-תיזה להתעמלות, למשל אבא שלי, סבא/סבתא שכנה מרוקאית, כל אחד ומה שבשכונה שלו... או אפילו ניקח בחורה בת 20 פלוס, כבדת משקל, חסרת קוארדינציה, חלשה ברמה שאינה מסוגלת להרים את עצמה לזווית על ספסל לשנייה אחת, לא יודעת עמידת ידיים, עם דלקת בשורש כף היד. האם זה הגיוני ללמד מישהו מהאנשים האלה עמידת ידיים כוח מפישוק ולצפות מהם להצליח? מצד שני, הרי המציאות עולה על כל דמיון, ועם הרבה רצון וקצת יכולת כולם יודעים מה פיל יכול לעשות לתרנגולת. וכבר ראינו כאן בפורום מתעמלת עם יד אחת, שעושה ארבעה מכשירים וזוכה במדליות, תוך שהיא עוקפת מתעמלות "בריאות". ראינו מתעמלת ברמה בינלאומית שהייתה ילדה חלשה. ראינו מתעמלת בת 70 פלוס ואישה בת 80 שעושה שפגטים. לא חסרים סיפורי "ניסים". אז האם כל אחד יכול, או שלא כל אחד יכול? ואם לא כל אחד יכול, אז מי כן ומי לא? גם אם אנחנו בוחנים כל מקרה לגופו (ולאו דווקא מקרים קיצוניים) הרי אם אני כמאמנת מסווגת מישהו (אפילו בלב) כ"לא יכול", ואני לא מאמינה שהוא אי פעם יצליח, אז למעשה די "חרצתי את גורלו" וחיסלתי את סיכוייו להצליח... ומאידך גיסא, אם ניקח את אחד מהאנשים שהזכרתי למעלה, גם אם יילכו לאימוני בוגרים בהדר יוסף, האם הם יצליחו ע.ידיים כוח?

נעממהה

New member
עוד שאלות בניסיון להגיע לתשובה

מכיוון שמדובר באלמנט שדורש בעיקר הרבה כוח, התשובה כאן לדעתי עשויה להיות מעט פשוטה יותר מאשר אם הייתי שואלת "האם כל אחד יכול ללמוד בורג?". האלמנט לא דורש יותר מידי קורדינאציה, לא כוח מתפרץ וכו' וכו'... "רק" הרבה כוח, מעט גמישות והבנה בסיסית של הטכניקה. אני טועה? (שואלת באמת!) עכשיו, מתבקשת השאלה: האם כוח הוא דבר שכל אחד יכול לפתח?? האם הכוח הדרוש בשביל לעלות לעמידת ידיים בכוח הוא דבר שכל אחד (עם עבודה קשה) יכול לרכוש?? שהרי אם התשובה היא "כן"- לכאורה רוב האנשים (תמיד יש יוצאי דופן) מסוגלים ללמוד לעשות עמידת ידיים בכוח!! (עזבי את הדוגמאות הקיצוניות של סבתות, אנשים עם עודף משקל ושכנים בגיל העמידה) לא למדתי מספיק אנטומיה ופיזיולוגיה (למרות שלמדתי קצת..) כדי לענות על השאלה הזו, אך מכיוון שלכולנו יש אותם שרירים בגוף, ומכיוון שעבודה על כוח אינה דורשת יכולות מיוחדת אלא פשוט הרבה עבודה סיזיפית והרבה תרגילים מסויימים (מי יותר מי פחות כמובן) - אני נוטה לחשוב שכוח הוא דבר שכל אחד יכול לפתח (במידה שאינו בעל בעיות גופניות חס וחלילה) . יכול מאוד להיות שאני טועה!! אני מעלה השערות ומחכה שתתקנו אותי! יכול להיות באמת שהפוטנציאל של השרירים שכל אחד יכול לפתח הוא שונה- אבל עד כדי כך? לא סתם הבאתי את הדוגמא של הבורג. בורג הוא אלמנט שדורש קצת יותר "תכונות" של התעמלות, אפילו בסיסיות, מה לעשות. יש מי שאין לה כלל קורדינאציה או יכולת התמצאות במרחב- האם היא תצליח לעשות בורג? כאן השאלה הרי הרבה יותר מסובכת!! ה"תכונות" הללו הם לא דברים מוחלטים שאפשר למדוד בכוח השריר. אני לא יודעת את התשובה לגבי בורג - אבל נראה לי שלגבי עמידת ידיים בכוח שהתשובה לשאלה הזו היא יותר פשוטה. האמת, בכלל לא התכוונתי לאתגר- שאלתי בתמימות... אבל זה יוצא טוב- יש אחלה דיונים:) אשמח לשמוע לדעתכם!!

באמת מעניין

נכון, כמו שכתבנו, בשביל ע.ידיים כח צריך "רק" הרבה כוח ואולי הבנה בסיסית של הטכניקה. באופן תיאורטי, כל אחד יכול באמת לפתח כוח. לא חסרות שיטות אימון לפיתוח כוח. אז אולי כל אחד, להוציא מקרי קיצון כגון כבדי משקל, בעיות רפואיות ומבוגרים, יכול להצליח עמידת ידיים כוח. אם כן למה יש כאלה שנורא רוצים, עובדים המון המון על כוח ובכל זאת לא מצליחים? אולי בכל זאת, לא כל אחד יכול, אלא רק מי שיש לו פוטנציאל לפתח כוח עד לרמה הגבוהה והמסוימת של עמידת ידיים כוח? אני באמת לא יודעת בודאות, רק משערת... בכל מקרה סיכמנו שלא כל אחד יכול להצליח עמידת ידיים כוח, כי יש מקרים קיצוניים. עכשיו נשאלת השאלה מיהו "מקרה קיצוני" ומיהו "מקרה נורמאלי"? ילדה שיש לה עקמת קלה בגב- היא קיצונית או נורמאלית? נערה שפעם שברה את היד- היא קיצונית או נורמאלי? ומהו הנורמאלי בכלל? בואי נגיד שהתיאורייה שלנו שכל אחד נורמאלי יכול לעשות עמידת ידיים כוח נכונה. תבוא נערה בת 17, תתאמן על עמידת ידיים כוח, ותחשוב שאולי בעצם היא מקרה קיצוני (כי כל אדם הוא מיוחד ושונה מהיתר) בגלל ככה וככה (לא משנה עכשיו מה הסיבות שלה, אבל תמיד יש). אז מה זה עוזר לה? אבל דווקא בורג- אני חושבת שיותר "קל" ללמוד מעמידת ידיים כוח. אם גם כאן נוציא מקרים קיצוניים, אז נראה לי שיותר קל ללמד קואורדינציה של בורג והתמצאות במרחב, ניתור לגובה, סלטה וכו', ואני כן מאמינה שכל אחד יכול להצליח בורג. ועם זה גם היה לי ניסיון: היו לי מתעמלים שלא היו מבריקים בכלל, חלשים, לא מוכשרים מי יודע מה, איטיים והכל- שלמדו בורג. כי בשביל בורג צריך קצת מכל דבר: קצת כוח, קצת קואורדינציה, קצת מהירות ובשביל עמידת ידיים כוח צריך המון כוח. דוגמא אישית: כמתעמלת תמיד רציתי לדעת להצליח 10 עליות מתח, מתלייה לתליית און. התאמנתי במגוון שיטות. אף פעם לא הצלחתי. אחרי פרישתי מההתעמלות לא ויתרתי על החלום ונרשמתי לחדר כושר. כשהמדריך שאל אותי מה מטרתי בחדר הכושר, אמרתי לו שהמטרה שלי היא לבצע 10 עליות מתח. הכינו לי תכנית אימונים, ובמשך כמה שנים, שלוש-ארבע פעמים בשבוע התאמנתי בחדר כושר, בין השאר על זה. הרמתי משקולות, התאמנתי על גרביטון (מכשיר שעוזר בעליות מתח), על פולי ועוד. השתפרתי מאוד: הצלחתי 10 עליות מתח עם עזרה של 5 ק"ג (משקולת שמושכת מהצד השני), שזה כלום 5 ק"ג, הצלחתי אפילו 3 עליות מתח מתלייה לתליית און על מתח רגיל ללא אמצעי עזר, אך עם תנופה מהגוף, ולא נטו מכוח. המשכתי להתאמן על זה ברצינות מספר שנים. ומעולם, לא הצלחתי 10 עליות כוח מתלייה לתליית און.

אמא לה3

New member
כמה דברים...

לגבי תנאים מקדימים, אני לא כל כך מסכימה איתך, נכון שצריך כח וחגורת כתפיים חזקה וכו', אבל לגבי עמידת ידיים מושלמת, ממש לא, עמידת ידיים סבירה מספיקה בהחלט וכבר ראיתי מתעמלות ואפילו סתם כאלה שניסו והצליחו גם כשלא היתה להם עמידת ידיים פרפקט. גבי שאר הדברים שכתבת, מסכימה (במיוחד לגבי גב עגול וסגירת רגליים מוקדמת).

למעלה