עמידת ראש בהריון

SUNDRIG

New member
עמידת ראש בהריון

אום שלום לכולם, רציתי להתייעץ לגבי תרגול עמידת ראש בזמן הריון (כרגע אני בחודש שישי ) מתרגלת כבר כמה שנים... אני יודעת שיש גישות שאומרות לא חד משמעית לכל תנוחה הפוכה ויש כאלה שיותר "גמישים" ... ועמידת כתפיים למשל אומרים שאפשר אם כך הדבר מה ההבדל בין השתיים מבחינת הגוף , ההריון וכו' תודה מראש על כל תשובה סונדרי

יקירתי, שלום רב!

כמורה ליוגה, וכמי שהתמחתה בהדרכת נשים בהריון ואחרי לידה, אוכל לייעץ לך להמנע מרוב התנוחות ההפוכות. אמת אמרת, ישנן גישות המתירות תנוחות אלו במיוחד אם האישה תרגלה בעבר יוגה. הגישה שאני אמונה עליה מציבה מספר סייגים וכללי זהירות. אין טעם להסתכן כשליוגה כל כך הרבה תנוחות טובות אחרות להציע לך. למה לך? כל החיים עוד לפנייך! תחכה נא עמידת הראש אחרי שתלדי. תנוחת הכלב, אדהו-מוקהאה-שוואנאסאנה, הינה תנוחה כמעט הפוכה ובטוחה יחסית לאישה ההרה. (הכל כמובן, בהתחשב בהריון האינדיבידואלי של כל אחת ובהתייעצות מוקדמת עם הרופא שלה). המשך הריון קל ושיהיה בשעה טובה!

יוגי בר

New member
הפוך על הפוך

היי סונדרי אז ככה: 1. עקרון התרגול בהריון עזבי אותך מגישות. והסתמכי על הקומן סנס האישי שלך. תמיד. בהריון את צריכה לחשוב כל הזמן בשביל שניים(או יותר). אז אל תמהרי ותחשבי פעמיים. 2. תנוחות הפוכות הקטע של התנוחות ההפוכות- זה להמצא במצב הפוך. בגדול זה בגלל החינוך. וחינוך מחדש לוקח זמן. מה שאומר: לוקח זמן להכנס לתנוחה-להתאזן- להתייצב ולשהות בה כראוי במצב רפוי, שזה המצב הנכון והבטוח. במצב הריוני- הבטחון הוא תמיד במקום הראשון. שלך ולצאצא/ית שלך. וסתם נפילה לא רצוייה יכולה לשבש עניין ולגרום לצרה צרורה. אז מה הסיפור? 3. מה במקום אמת ויציב. מסכים עם כל מלה של תהילה. יש ימבה של תנוחות חליפיות למצב הריוני. ואדהו מוקהה שוואנאסנה- תנוחת הכלב המתמתח כלפי מטה, היא חלופה ראוייה ביותר לעמידת ראש. 4. סיכום. חשוב לתרגל יוגה בהריון. וחשוב עוד יותר לבצע סדר עדיפויות אישי לנושא התרגול. את והצאצא/ית חשובים יותר מכל תנוחה הפוכה. לא יקרה כלום באם תתרגלי את התנוחות ההפוכות אחרי ההריון המוצלח. הריון קל ונעים. בברכה ואהבה יוגי בר

חוץ מזה ישנה גם הסכנה הגדולה

של הפרדות שליה בתנוחה זו. טפו טפו מבוטל מבוטל מבוטל, איך שאומרת אודטה.

למעלה