עמידת ראש יוגית

L i z a r d

New member
עמידת ראש יוגית

שלום, אני יודע לעמוד על הראש בטכניקה היוגית, ואשמח להרחבה על השימוש בתירגול וצורה הנשימה. תודה

יוגי בר

New member
שירשהאסנה- מלכת תנוחות התרבות

שלום לך. מצויין שאתה יודע לעמוד על הראש. ועכשיו בוא נתעדכן. 1. ישנה עמידת הראש הרגילה. אותה מבצעים בשמונה שלבים. רכשת בה שליטה יש לך למעשה אין סוף של ואריאציות. 2. אתה יכול לבצע עמידת ראש עם רגליים ישרות בדרך לעלייה. 3. אתה יכול לבצע פיתולים, הטיות שונות וקיפולי רגליים (עמידת לוטוס)בתוך התנוחה. 4. אתה יכול לבצע עלייה לעמידת ראש עם נעילת ידיים שונה 5. אתה יכול לבצע עמידת ראש עם ידיים קדימה, ידיים אחורה ועוד אפשרויות. 6. אתה יכול ללעבור מעמידת ראש אחת לתנוחת העקרב-שהיא כפיפת הרגליים קדימה, שחרור הראש ועמידה על המרפקים בקיצור כל עולם עמידת הראש עדיין לפניך אבל על תשכח כמה כללי יסוד: א. בדרך ללימוד עמידות הראש השונות עליך לחזק ולהגמיש את חגורת הכתפיים. ב.עליך לחזק ולהגמיש את העורף והצוואר ג.עליך לחזק ולהגמיש את האמות ופרקי כף היד לכל אלו תמצא את תנוחת הדולפין מתאימה ביותר. ולדברים החשובים: * תמיד תקשיב לגוף שלך. * לעולם, אבל לעולם, אל תעבור את גבול המאמץ והכאב בהצלחה בברכה ואהבה יוגי בר

L i z a r d

New member
תודה רבה

ובקשר לצורת הנשימה? אני יודע שבתרגילים יוגים יש דגש חזק על נשימה, אך כשאני עומד על הראשאני מתקשה לנשום בצורה סדירה ולשלוט על הנשימה שלי. יכול להיות שזה בגלל שיש לחץ על החזה. מה אתה אומר?

L i z a r d

New member
אני אפרט

בחנתי את העניין לעומק. השאיפה של האוויר היא בסדר - אבל הנשיפה יוצאת קצת בקושי, מקוטעת באופן מסוים.

יוגי בר

New member
הנשימה בשירשהאסנה

שלום לך. בחן מחדש את את העניין. והפעם לא לעומק אלא בדגש העלייה לתנוחה ואחר כל על הרפיון. אבל לפני כן הבט שוב מחדש ונתח את עמידתך. זכור לעמידת הראש הנכונה 8 שלבים. עבור שלב אחר שלב לפי הסדר הבחן וראה, 1. האם כיפת הראש שעונה ישר על הרצפה? באם כיפת הראש איננה מונחת כהלכה והראש מוטה אז א. עלול להגרם לך לחץ על הצוואר ב. תתקשה בשאיפה ונשיפה הסוד הוא למקם נכון את הראש בכפות הידיים כך שכיפת הראש תהווה קודקוד אחד במשולש ושני המרפקים יהוו את שני הקודקודים האחרים. אז ורק אז שאתה במצב זה תתייצב ונשום ממש באיטיות ונשוף באיטיות ואז ראה זה פלא: זה עובד לילה טוב ובהצלחה בברכה ואהבה יוגי בר

edddie

New member
גם אני יודע לעמוד על הראש

זה אומר שאני עושה יוגה?אם לא אז איך אמורים לעמוד על הראש בשיטת יוגה?

למעלה