עמידת ראש

ronend3

New member
עמידת ראש

התחלתי ללמוד יוגה שיבננדה לפני חודשיים בשיעור השישי למדנו את תנוחת עמידת ראש התנוחה גורמת לי לכאב ולחץ בגב עליון שעובר בתנוחה הנגדית. ידוע לי שביוגה איינגר מבצעים את התרגיל לאחר כשנתיים... האם אני במקום הנכון, אולי עדיף לעבור לאיינגר? אוסיף, שאני מאוד נהנת משאר התנוחות ובכלל מהשיעור עצמו..

לקשמי

New member
אתה במקום הנכון

עמידת ראש יציבה ונוחה, כמו כל תנוחה אחרת היא עניין של תרגול. גם לי בהתחלה היו כאבי גב אחרי עמידת הראש עד שלמדתי לתרגל אותה נכון ולא פחות חשוב, לרדת ממנה נכון וכשעושים את זה נכון, אין סיבה שיהיו כאבי גב. בהצלחה.

יוגי בר

New member
תפסי ת'ראש

היי לך. אז ככה: אמצי לך שני חוקי יסוד בתרגול יוגה. אני מיישם אותם אישית ומקפיד מאוד שהמתרגלים שלי יפנימו אותם הלכה למעשה. 1. הקשבה: תקשיבי לגוף שלך. היי מאוד ערנית בעניין. ותרגישי. משהו לא מסתדר צאי מהתנוחה וחזרי להרפייה. זה תמיד עוזר. 2. כאבים: לעולם, אבל לעולם אל תשהי בתנוחה עם כאב. התחלת תנוחה ומתחיל לכאוב שחררי מצב ותחזרי לתנוחת הרפייה. זכרי! אין כאב טוב וכאב רע. את לא באינקויזיציה. ולא באת לסבול. 3. התנוחה: ועכשיו לתפוס ת'ראש. תנוחת עמידת הראש- השירשהאסנה מחייבת שמירה מסודרת בעלייה לתנוחה. מה חשוב פה? הטכניקה. אי אפשר ללמד את הטכניקה בפורום. בשביל זה צריך מורה. אבל חשוב להפנים ולאמץ את העקרונות א. חשוב לתפוס ת'ראש. ז"א חשוב למקם את הראש כך שכתר הראש יהיה מונח נכון על הרצפה. ז"א שבזמן העלייה- הכתר- יהיה יציב על הרצפה. ב. חשוב שהראש יהיה לפות הייטב בין הידיים. למעשה היידים צריכות לחבוק הייטב את הראש האגודלים זקורים ונמצאים מאחורי האזניים. כך כל הראש "עטוף" למעשה ע"י הידיים. ג. חשוב להצמיד מרפקים. ז"א אחרי שמדדת מרחק ויצרת את המשולש צמצמי מרווח מרפקים פנימה. זה מייצב את המשולש ומונע ניוע מיותר של הראש והצוואר. שמירה והקפדה על כללים אלו יבטיחו לך מינימום ניוע של הראש והצוואר בזמן העלייה מה שיחסוך ממך את הכאב ואת הלחץ בגב העליון. וכן, אל תעלי לעמידת ראש מלאה אלא לאחר שאת מסוגלת לעמוד ביציבות בחצי עמידת ראש. 4. שיבננדה בשיבננדה מלמדים את היוגה הקלסית (האת'ה יוגה) בצורה הכי אוטנטית. כמו שצריך. ורק כמו שצריך. את במקום הנכון. 5. שאלות: ושוב, אל תתביישי כל הזמן לשאול. מה לשאול? הכל כל מה שעולה לך בראש. בשביל זה יש מורה. תשאלי ותדעי. בהצלחה וחג שמח. בברכה ואהבה יוגי בר

htyoga

New member
שירשאסאן (עמידת ראש)

אם כואב האיזור שתיארת לאחר תירגול התנוחה, זה יכול לנבוע מכמה סיבות: 1. לא למדת לבצע אותה באופן נכון ומדוייק. 2. עדיין אינך מוכנ/ה לבצע את התנוחה. 3. בעיה פיזית כלשהיא המונעת ממך לבצע את התנוחה בצורה הקלאסית -ללא תמיכות. אין ספק שעליך להפסיק מיד לתרגל תנוחה זו ,ובשום פנים ואופן לא להמשיך "ולחכות שהכאב יעבור" כי זה מתכון בדוק לנזק בחוליות הצוואר הרגישות. התייעצי עם המורה - נסי להתייעץ עם מורה מנוסה. ו.... להבדלים בין השיטות: על פי האיינגאר יוגה לומדים לבצע עמידת ראש לאחר שהגוף מוכן, וההכרה בשלה. בערך לאחר שנה עד שנתיים של תירגול - תלוי במתרגל וביכולתו. כמובן שללימוד זה יש הכנה מקדימה ארוכה ויסודית. על פי שיטת שיבננדה לומדים את התנוחה בשיעור שישי/שביעי של קורס יוגה 1. אך ההבדל בין השיטות הוא עמוק הרבה יותר, ונראה שרק את תוכלי להחליט האם את "במקום הנכון". נסי לתרגל גם בשיטה אחרת ואז תחליטי מה מתאים לך יותר. זה כל כך יפה שהיום היוגה נעשתה טרנדית, כך שיש המון אפשרויות להתנסות ולתרגל על פי שיטות שונות ואז לבחור את דרכך. שיטת שיבננדה היא אנטרפטציה של סוואמי ווישנו דיבננדה, ושל המון ממשיכי דרכו. כמו גם האיינגאר יוגה שהיא מחקר חיים של מורה חי ונושם. לכן מי יכול לקבוע מה אותנטי ומה נתון להשפעות? בהצלחה בהמשך דרכך, שימרי על ראש פתוח, ולמדי היטב את התנוחות לפני שאת מבצעת אותן. חג שמייח.

ronend3

New member
בעיה פיזית

אכן יש לי בעיה פיזית . כתוצאה ממשיכה חזקה של המיילדת בלידתי השכמה כמו גם בהמשך הכתף והיד קצת עקומים, יש לי תפקוד מלא בכל האיברים הללו אך הם אינם מונחים במקומם. יכול להיות שאני צריכה להמנע מתנוחה זו? ותודה

יוגי בר

New member
פיסיולוגיה

היי לך. אז ככה: ונעבור להמלצות 1.נכון לעכשיו- ולאחר שתארת מצב פיזי המנעי מתרגול שירשהאסנה. אל תדאגי-שום דבר לא בוער- זה עוד יגיע. 2. תרגלי סרוונגאסן- תנוחת עמידת הכתפיים. וגם כאן למדי את התנוחה ביסודיות והקפידי על גב ישר ועל איזון במוטת שתי הכתפיים. 3.התרכזי בטיפול ישיר למצב שתארת. זה נעשה עם מורה צמוד שמתמחה ביוגהתרפיה. שווה להשקיע בזה. בהצלחה וחג שמח בברכה ואהבה יוגי בר

כמה דנה

New member
תודה ועוד שאלה קטנה

יוגתרפיה? היכן ניתן ללמוד עם מורה צמוד עם התמחות כזו? חג שמח גם לך

htyoga

New member
יוגה טיפולית

שלום דנה, במרכזי איינגאר יוגה השונים, יש מורים בכירים המתמחים ביוגה טיפולית. לא כל מורה רשאי ללמד כך. רק מורים בעלי וותק הוראה של שנים רבות ושעברו הכשרה מיוחדת. התקשרי לטלפון 6411334 -03 ונפנה אותך לשיעור או למורה המתמחה ביוגה טיפולית באיזור מגורייך. בשיעורי הטיפולית או השיקומית תקבלי איבחון ותוכנית תירגול אישית בהתאם למצבך. את מוזמנת גם לכתוב למייל המצורף. עד לאיבחון מומלץ להמנע גם מתירגול של סלמבה סרוונגאסאן (עמידת כתפיים) ובוודאי ללא תמיכות נאותות. נשמח לעזור, מרכז ליוגה מעוז אביב

יוגי בר

New member
מילה על יוגה ויוגהתרפיה

היי דנה אז ככה: כדאי להפנות לרגע אלומת אור מהזרקור של היוגה על משמעות המושג(המערבי-אלא מה?) שהוא הדבר הבא אחרי פיסיותרפייה (סיוע בריפוי בעיות גופניות) 1. יוגה תרפייה: יוגהתרפיה היא תכנון מערך תרגולים ספציפי לבעייה גופנית ספציפית של המתרגל. ועד כאן אין שום דבר חדש. כי..... 2. היוגה- ההאת'ה יוגה- היא גם יוגהתרפיה בילט אין. ההאת'ה יוגה - הכוללת תרגול אסנות ופרניימה מבצעת בעצם ועל המקום (והתרגול, כמובן, חייב להתבצע ברוח היוגה ) יוגה תרפייה ברמה הכי הוליסטית שקיימת. 3. היוגים הגדולים למעשה כל היוגים הגדולים (הרישים) לאורך כל ההיסטוריה הלא כתובה והכתובה של היוגה (ויותר במאה העשרים)היו למעשה גם יוגהתרפיסטים. בכל הספרים של היוגים הגדולים במאה הזו תמצאי הלכה למעשה הוראות ספציפיות לביצוע תנוחות היוגה ברוח מסורת היוגה של הרישים הקדמונים.שכן היוגה נועדה להביא להביא את הגוף הפיסי למצב בריאות מושלם. בלי חולי. וזאת כדי שהשואף הרוחני יוכל לעמוד בכל העומס והמטלות שמוטלות עליו. ולאחר מכן פורטו בסוף כל ספר שילובי אסנות-המיועדות לריפוי ספציפי של בעיות גופניות וחוליים שונים. זה מתחיל בין היתר משרי סוואמי שיבננדה שהיה רופא מן המניין לפני היותו יוגי גדול. ספרו המעולה יוגה אסנה משנת 1931 (המהדורה הראשונה) הינו ספר מופת להאת'ה יוגה ומפורטים בו בסופו שילובים שונים של אסנות לרפוי בעיות וחוליים שונים. וכלה בב.ק.ס איינגר שממשיך עד היום בחקר היוגה למען האנושות. 4. מה כל זה צריך להגיד לך? א. הביני: גם המורה המנוסה ביותר העוסק ביוגהתרפייה לא יכול להרגיש את הגוף שלך כמוך. רק את יכולה להרגיש אותו. בקשי ממנו את העצות איך להרגיש את הגוף טוב יותר. ב. תמיד! חשוב תמיד להתחיל ללמוד עם מורה. מורה מנוסה לעניין הלימוד. זכרי! מורה מנוסה, לדעתי, הוא לא זה שלמד ותרגל הרבה מאוד שנים יוגה(זה חשוב מאוד) אלא מורה שיודע להורות יוגה ולהבין אותך אישית. מאוד.(ואת זה אי אפשר ללמד או ללמוד) ב. יוגה היא תרופה- תרופה לכל דבר- ואת צריכה להתייחס אליה ככזו. ז"א המשוואה היא תרגול נכון- מרפא. תרגול לא נכון יכול- לעיתים- חלילה להזיק ולא לרפא. הפנימי את זה. ג. יוגה היא אומנות האין מאמץ. רק מתוך האין מאמץ נולדת השלמות ד. כדאי שיהיו לך על המדף ספרי יוגה של היוגים והמורים הגדולים. כדאי תמיד לקרוא את ההערות וההסברים המפורטים שלהם לתרגול היוגי הנכון. בהצלחה וחג שמח. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה