עמידת ראש

אורן כץ

New member
עמידת ראש

שלום מפאת חוסר זמן לתרגל יוגה קבלתי עצה לבצע עמידת ראש. אשמח לקבל הנחיה בנוגע לעמידת ראש: דגשים בנוגע לתנוחה, זמן ביצוע, ועצות נוספות.
אורן

aviv18181

New member
עמידת ראש

ממליץ לך לבצע את התרגולים הראשונים בנוכחות מורה או מתרגל מנוסה. בתנוחה לא נכונה של עמידת ראש עלול להגרם נזק לחוליות הצואר. אם להתחיל לתרגל תנוחה 'הפוכה', עמדת כתפיים - עמידת נר פחות מסוכנת.

יוגי בר

New member
בשביל לעמוד על הראש נכון אל תעמוד עם סטופר בי

היי אורן אז ככה: 1. העצה העצה שקבלת היא נכונה. יענו מי שקצר בזמן ולא יכול לתרגל תרגול יוגי מלא יום יום ויש לו נניח רק 5 ד' לתרגול עדיף לו לתרגל בזמן הזה עמידת ראש. זאת היא מלכת התנוחות. תנוחות התרבות. 2. עמידת הראש- השירשהאסנה מה לעשות ואת התנוחה הזאת(כמו את התנוחות האחרות) תצטרך ללמוד אצל מורה מיומן ומנוסה. אל תטעה לרגע! עליה לא נכונה לתנוחה יכולה לגרום נזק- נזק ממשי לחוליות הצוואריות. וזה מזֶה לא נעים. לכן אל תצפה לקבל ממני הנחיה איך לעלות לעמידת ראש. ככלות הכל- הנחיה היא רק הנחייה. אתה יכול לפתוח מליון אתרים באינטרנט שיציגו לפניך עמידת ראש וכיצד לעשות אותה. אבל, שמע לי, מנסיון. הוראה מוסדרת בה מלמד אותך ומשגיח עליך מורה מיומן שווה כל רגע. גם את הזמן וגם את המחיר. 3. המלצה. עזוב ת'הנחיות ולא תזקק לאנחות.חפש מורה במקום מגוריך. תלך. תלמד. רק את עמידת הראש. ואחרי כן תרגל בביתך כמו גדול. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

סטיוויה

New member
יוגי,רוצה לשאול אותך בקשר לזה

הבן שלי,בן חמש,מאד מחובר לגוף שלו.התחיל בזמן האחרון לעלות לעמידות ראש כשכפות הידיים מונחות מצידי הראש(ז'א שאין מבנה של משולש שלתוכו הוא מניח את הראש).אני משתדלת להנחות אותו היכן למקם את הידיים,לא לעלות מהר מידי וכ'ו. אבל לתפיסתי ילדים מחוברים לאינסטינקטים שלהם היטב.כשאתה מדבר על נזק ממשי לחוליות הצוואר-האם עליי להניח שזה עלול להתרחש אצלו?האם להגביל אותו או למנוע ממנו "לעלות בכיף"?

The first dawn

New member
כדאי שתלמדי מבנך ..

כדאי שתלמדי מבנך בן החמש לעמוד על הראש. כי עמידת ראש כשבידיים נוצר משולש וכפות הידיים צמודות לראש יוצר מצב בו הראש נמצא באחד הקודקודים , דבר הגורם לכיפוף הצוואר שבעקבותיו הלחץ על חוליות צוואר כפופות יכול ליצור את אותו הנזק עליו יוגי בר מדבר. לעומת זאת כשהראש נמצא בין הידיים קרוב יותר למרכז אמות הידיים הצוואר ישר והחוליות הצוואר אינן כפופות. אז בואי לא נקלקל את ילדינו הקטנים, הם מקורבים ליוגה יותר מאיתנו המבוגרים. המון אהבה עזרא

סטיוויה

New member
תודה עזרא

חלילה וחס לקלקל את ילדינו אשמח לשמוע גם את התובנות של יוגי בר בנושא...

יוגי בר

New member
סבלנות, חכי עוד שנה שנתיים

היי סטיוויה אז ככה: 1. עמידת הראש יש המון ואריאציות לעמידת הראש הואריאציה שבה את מתארת היא עמידת ראש שנקראת סלמבה שירשהאסנה. אלא שפה במקום יצירת משולש סגור עם נעילת הידיים והראש בתוכו, נוצר מבנה משולש המורכב גם הוא משלושה קודוקדים. מקדימה הראש ומעט מאחור ולצדדים שתי כפות הידיים. בגדול, היתרון פה מתבטא בכך שכפות הידייים יכולות לתמוך הייטב ולהפחית לחץ מהראש. שימי לב! כפות הידיים חייבות להיות מאחור ( ולא בקו אחד עם הראש) על מנת ליצור משולש הולם. 2. אינסטינקט וילדים מבחינתי, אין פה משנה סדורה. ילד הוא ילד. וכל ילד נבחן בהתאם לגופו ולמצבו האישי. (כמו כל מתרגל בוגר) וכך גם התאמת התנוחה עבורו. אכן, את צודקת ילדים מחוברים יותר לאינסטיקטים שלהם. והם נעדרי תחושת פחד כלל. ובנוסף לגמישות הטבעית של הגוף בגיל הזה הם גם יודעים לנשום כמו שצריך. עד כאן זה מצויין. אבל, הילד מתייחס לזה באופן טבעי כאל משחק ומבחינתי- מה לעשות- כללי הבטיחות והזהירות לכל עמידת ראש הם בראש סדר העדיפויות שלי. עמידת ראש זו תנוחה המחייבת בכל מקרה הדרכה והשגחה צמודה של מורה או מישהו מיומן אחר. לגופו של עניין, אני הייתי מחכה מעט עם עמידת הראש בגיל הזה. לגיל 6 או שבע לפחות. ואז בהנחה שאת מכירה ושולטת הייטב בתנוחה זו אפשר ללמד אותו בזהירות את שלבי העלייה הנכונים. וגם אז להנחות אותו בעדינות ז"א שלא יעלה לעמידת ראש לבד אלא כשאת עוזרת נוכחת תומכת ומשגיחה. ולבינתיים, למדי אותו את תנוחת הכלב כלפי מטה- אדהו מוקהה שוואנאסנה. זהו תחליף ראוי ביותר. בברכה ואהבה יוגי בר

לא מסכימה בעניין של לחכות

לא הייתי דוחפת ילד לעמידות ראש בגיל הזה, אבל אם הוא עושה זאת באופן טבעי- לא הייתי מגבילה אותו. אם הוא מרגיש מוכן, כנראה שהוא מוכן- לא רק העניין הכרונולוגי משחק פה תפקיד.

סטיוויה

New member
שמחה לשמוע את דעתך

כי באמת לא מדובר כאן בעניין תחרותי וכד'. יש כאן אינסטינקט של הגוף והנשמה(אני תופסת אותם כאחד).מזכיר לי באיזשהו מקום מוכנות של ילד להגמל מחיתול,מישבנון וכ'ו.משהו שקורה מעצמו בהנחה שלא מתערבים לו בתובנות חיצוניות.וברוך השם הילדים שלי מאד מחוברים לעצמם. מצד שני,אני מקבלת את הרעיון של משנה זהירות.הרי הילדים(יש עוד אחד בן שלוש ועוד אחת בת שנה פלוס שעושה "עמידות ראש" משלה,מצחיקה)רואים אותי בבית.אז כן יש את הרצון שלהם לחקות אותי.וכאן אני צריכה כנראה להכנס לתמונה מבחינת הדרכה והכוונה.

יוגי בר

New member
נחדד עניין

סטיוויה יקירתי אז ככה: 1. ההבדל יש הבדל מהותי- לדעתי- בין המוכנות של הזאטוט להיגמל מחיתול וכו' לבין הרצון לחקות התנהגות מבוגר (אותך למשל) בעליית ראש. אבל זה יכול להיות חיקוי בכל דבר אחר. ילדים מחקים. זה חלק מתרבות גידולם. וזה טבעי לחלוטין. 2. הזהירות ולמה משנה הזהירות? הנה דוגמה אחת: בגיל הזה המרפס- החלק הרך בגולגולת עדיין רגיש מאוד ללחץ (הוא רגיש גם אצל מבוגרים) עמידת ראש בה הזאטוט עומד על ראשו ונקודת הלחץ היא המרפס (הוא לא יודע את זה- וכפי שציינתי כבר קודם הילדים נעדרי פחד כלל) זה לא הדבר הנכון מבחינתו לעשותו. לכן דרושה השגחת מבוגר מיומן. בברכה ואהבה יוגי בר

r a f a g a v

New member
זו צורת עליה טבעית...

רבים מהילדים נוהגים כך, משאין להם מושג של משולש כבסיס טוב ויציב יותר... Take your time - סבלנות!! זה יגיע...

למעלה