עמידת ראש

anna_sh

New member
עמידת ראש

הי, יוגי! להזכירך, אני מתרגלת יוגה לבד (עם קלטות). בהמלצתך רכשתי ספר ויש לי שאלה. סוף סוף היה לי מספיק אומץ לעמוד על הראש (ליד הקיר כמובן) ומסתבר שזה לא כל כך נורא. הבעיה שאחרי דקה אני מתחילה להרגיש לחץ בצוואר, למרות שאני משתדלת להחזיק את רוב המשקל על הזרועות. האם זה נורמלי? אולי אני לא עומדת נכון? בקיצור תגיד לי כל מה שיש לך להגיד בנושא.

יוגי בר

New member
עמידת ראש

אחלה שאת מתרגלת יוגה. באמת. 1. ולהזכירך שוב! לדעתי, חשוב ללמוד יוגה אצךל מורה מיומן במקום לעניין. ויש כאלה. 2. לעמידת הראש- השירשהאסנה יש שמונה שלבים לעלייה לעמידה. תרגלי שלב אחר שלב ( ורק אחר שאת מרגישה שאת שולטת בשלב הראשון תעברי לשני -וכן הלאה)לפני שאתה עולה ממש לעמידה מלאה. זה מאוד חשוב כי זה בונה לך את התנוחה בצורה נכונה ומעניק לך את הבאלאנס הרצוי לתנוחה. 3. בעקרון - עמידת הראש היא תנוחה של שיווי משקל. אכן רוב המשקל הוא על הזרועות אבל הראש יוצר נקודת עיגון נוספת. יצרירת שיווי המשקל הרצוי נעשה בעזרת הטיות עדינות וזעירות של המותנית. 4.מתחילה להרגיש לחץ בתנוחה תרדי לאט אבל מייד. כי ברור שאת לא עומדת יציב ונכון. אין שוב סיבה לעבור על החוק הכי חשוב ביוגה- לעולם לא לעבור על גבול המאמץ והכאב. כמו שאין שום סיבה להפעיל לחץ לא רצוי על חוליות הצוואר. זה בפירוש לא בריא. אז אנא אל תנסי להזיק לעצמך. 4. מילה לגבי הזמן- ביוגה לא מתחרים עם באף אחד ואף לא בעצמך. רוצה לומר: לא צריך למהר. גם באם תעמדי בהתחלה 10 שניות בתנוחה זה בסדר גמור. לא חייבים לשהות דקה. בסופו של דבר הכרתך תבין כי כדי לשהות זמן רב בכל תנוחה אסור להפעיל מאמץ כלל. זה פשוט בזבוז אנרגיה. המשך תרגול נעים וללא מאמץ. בברכה ואהבה יוגי בר

א א

New member
בהנחה שאין לך בעיות בצואר

שימי לב שהריפוד מתחת לראש לא רך מידי, זה יוצר לחץ נוסף בצואר

למעלה