עמים חסרי דת בתקופה העתיקה

עמלק

New member
עמים חסרי דת בתקופה העתיקה

אני מחפש חומר על עמים אתאיסטים בעת העתיקה. נכון לעכשיו ידוע לי רק על העמלקים, מי יכול לסייע ?

כפי שנאמר גם בפורום הסטוריה

איני משוכנעת כלל שהעמלקים היו אתיאיסטים. מאידך אני יכולה לספר לך מיד ראשונה על עם אתיאיסטי עכשווי - תושבי איי הפרו (מול חופי נורבגיה) מקום שביקרתי בו. חיים שם כמאתיים וחמישים אלף נפש, צאצאיי וויקינגים שחלו במחלת ים. הם אינם נוהגים להינשא, אין להם טכסים דתיים, ואין דת מדינה. הילדים נושאים את שם האם. הפולקלור כולל היאספויות המוניות בימי החורף וקריאת סאגות וויקינגיות עתיקות כל הלילה, תוך ריקוד איטי. מנהג אחר הוא האולף סוככה - שהוא סיפור בפני עצמו. באחד מאיי הפרו חיה כמות שלא תיאמן של ג´ינג´ים. הייתי במזח כשהם הגיעו לנמל לכבוד אוֹלָף סוכָּה. ספינה שלמה שהכילה רק ג´ינג´ים, צאצאיו של כומר קתולי אירי שהגיע לאיי הפרו כדי להמיר את דתם של תושבי המקום והם המירו את דתו. מקום שמח מאין כמותו ומומלץ לטיולים.

masorti

New member
ממתי הויקינגים אתיאיסטים?

אם תושבי אותם איים מקיימים טקסים ויקינגיים, מן הסתם הם שימרו את האמונה הפגאנית של הויקינגים (באלים תור, אודין, וכו´).

עד כמה שידוע לי (וזה לא מספיק)

הם גם לא שימרו את האמונה הפגנית. אמנם ראיתי באחד הפארקים בטורשהבן פסל של תור, אבל רוב התושבים שפגשתי היו גאים לציין שהם בני בלי אמונה.

Dia Leoghann

New member
זה לא כל-כך קשור אבל...

ב-1998 היתה לי חברה מאוד מאוד ג´ינג´ית שאחר כך התברר שהיא גם הבת של ראש ממשלת איי פרו.... אבל אפילו כרטיס טיסה לא יצא לי מזה.

masorti

New member
אז מה הקטע של הטקסים הויקינגים?

לי נשמע שפשוט פגשת פגאנים-חילונים.

שהם עם שיש לו מיתוסים

אבל לא דת. גם אולף סוכה אינו טקס דתי
(בסוף אני אספר מה עושים באולף סוכה
)

masorti

New member
לויקינגים אין דת?

ומי היו ת´ור ואודין?.... נסיכים חכמים שזכו להארה? מלכים חזקים שהפכו לנזירים?

לוויקינגים _האלה_ אין דת

ודווקא משום כך המקום מושך מיסיונרים מכל צבע ודת. פגשתי שם בהאים מיסיונרים, נוצרים מיסיונרים, הרה קרישנה מיסיונרים...

Dia Leoghann

New member
בקישורים של פורום פגאניות בישראל

שי סידרה של כ-15 קישורים לאסאטרו, מסודרים מן הקליל אל הקשה
ג´סטין אנג´ל השקיע, וזה הזמן להגיד לו שוב תודה.

Faroe Islands

I live in Denmark and what you say about the inhabitants of the Faroe Islands is not correct big time.The only thing that differ them from the rest of the Danes is they have an autonomy and a member in the parlament. The Faroes have the same state religion like the rest of the Danes which is Evangelical .that mean churches like in every other part of the country.

ועוד על פרו איילנד

התפקשש לי קודם,על כל פנים לתושבי הפרו יש פרלמנט משלהם אך למרות זאת יש להם גם נציגים בפרלמנט הדני.משהו כמו גרינלנד,אוטונומיה אך לא מדינה עצמאית לגמרי.שפתם היא הנורדית העתיקה ביותר והדנית העכשוית שורשיה בשפה זו.

למרות...

שלא זכור לי שראיתי ולו כנסיה אחת בטיוליי הרבים באיים. אבל לא הייתי בכולם..

למעלה