עמיר לב בזאפה

Zaccardor

New member
עמיר לב בזאפה

שמעתי כמה פעמים , די ברפרוף את הדיסקים של עמיר לב אצל ידידה והוא תמיד הזכיר לי קצת את לאונרד כהן וגם את מיכה שטרית, שאת שניהם אני מאוד מאוד אוהב. לא ראיתי אותו אף פעם בהופעה, והציפיות גם לא היו מי יודע מה (לאונרד יש רק אחד!). נכנסתי לזאפה שמשום מה נראה ממש כמו בית קפה, בכיוון של מסעדה והאווירה הייתה מחורבנת. במיוחד במופע פתיחה (שגם אני לא כ"כ התחברתי לבחור הזה אבל הוא ממש ניסה וזה נגע לליבי) אנשים לא הפסיקו לדבר, לאכול.. בכלל אני אוהב הופעות ישיבה רק כשהן מהפנטות אותי איכשהו, שאתה בתוכן. עמיר עלה עם גיטרה אקוסטית וכמה שירים שאני מכיר, כמו אריה ורותי המדהים שלו וההופעה פשוט לא היפנטה. היה לו סטייל זאב בודד מגניב לגמרי, והטקסטים היו טובים אבל הוא עשה לגיטרה משהו שמאוד לא מצא חן בעיניי ודי צרם לי. ככה בבינוניות 5-6 שירים, שאחד לווה בסיפור חינני (חבל שלא היו יותר) - ואז יובל בנאי עולה. הם ביצעו כמה שירים של שניהם, עמיר נרגע עם הדבר המוזר עם הגיטרה, נפתח קצת בעזרתו של יובל ( שאני מאוד אוהב את ההופעה שלו והקול שלו, למרות שאני רגיל אליו בלהקת רוק וריקודים מוזיבניצנים וקיסריה). שניהם ירדו ועמיר עלה לסוג של הדרן עם כמה שירים מלווה בבאסיסט ומתופף, הזמין את יובל שוב וכולם ניגנו את נגעה בשמיים די בספונטניות. השילוב עם הבאס והמתוף היה הרהב יותר חזק, אמנם נתן קצת פחות פוקוס לטקסטים והרחיק אותו מתדמית הזאב הבודד והכאוב אבל אשכרה נתן הרגשה של מוזיקה טובה והופעה טובה (עם סולואים טובים מאוד שכנראה סומפלו לחשמלית איכשהו). אני לא מבין את הבחירה שלו לעלות עם הבאס והמתופף רק בסוף, הם מאוד הוסיפו גם למוזיקה וגם להכנסת הקהל לאוירה (שהיה קשה ב"מסעדה") לסיכום, אני דווקא די אוהב אותו, הוא בחור טוב. גם יובל. ועדיף שהופעה תתחיל באמצע מאשר לא תתחיל בכלל.

bleeding guitar

New member
הלו המופע פותח הוא מקסים ../images/Emo168.gif

או אם נקרא לו בשמו כפי שהוא הציג את עצמו א. בן צור (או מי שעדיין לא מבין צורי סולן להקת נעליים לשעבר) מה שכן שהוא עושה את זה רק עם אדם בן אמיתי ולא מכירים את השירים זה יוצא קצת חלש יותר, אבל ההופעות שלו מומלצות בחום. אני מסכימה גם שההופעה של עמיר היתה יחסית חלשה יותר שזה היה רק הוא עם הגיטרה ואני גם לא מבינה למה הלהקה לא עלתה מוקדם יותר, הסיפור בהחלט היה חביב, ובאמת פעם ראשונה שחשבתי למה אין עוד כאלה. השילוב עם יובל (
) היה מגניב לאללה, הוא הוסיף המון להופעה. שילוב בין השירים של עמיר והשירים של יובל בניהם שיר חדש שעמיר כתב ליובל שנקרא "מעבר להרים" אבל אני כבר שמעתי אותו פעמיים לפני
(בהופעה הקודמת שהשניים הופיעו ביחד). אחרי ההדרן בהחלט הוסיף יותר שסוף סוף עלו נגנים לבמה ביחד עם עמיר. אהבתי מאוד את הסיום שכעמיר יובל וצורי כולם ניגנו ביחד את נגעה בשמיים של משינה. בקהל אגב נצפה ששלומי ברכה ממשינה שעלתה בי התהייה אז למה הוא לא מצטרף לבמה
סה"כ היה חביב למדי, הופעה שלישית כבר שני הולכת של עמיר לב כשהסיבה האמיתית היא לא עמיר לב. אבל מה שכן לאט לאט אני כבר מתרגלת אליו ואפילו אימצתי שיר אהוב (כבוי אם מישהו תוהה)

עמיר לב בזאפה

קודם כל תודה רבה להנהלת הפורום על הכרטיס, והיה נחמד להכיר את המנהלת
ההופעה של עמיר הפעם היתה אכן קצת חלשה. כבר ראיתי אותו בהופעה אקוסטית בקפה ביאליק, והיה מדהים. אבל קפה ביאליק זה מקום קטן ולא היה צריך יותר מעמיר עם גיטרה וגולן זוסקוביץ' עם באס, בשביל למלא את המקום (בנאשים ובצליל החם והעמיר לבי המוכר והאהוב). הזאפה הוא אולם גדול יותר, ולכן עמיר לבד זה קצת מתפספס, והסאונד קצת אנמי. גם לדעתי הלהקה היתה צריכה להיות שם מההתחלה. כשהם עלו, בהדרנים, וביצעו את "ערב ראש השנה", זה היה כל כך מלא חיים, כאילו עד עכשיו זה היה מופע בשחור לבן, ועכשיו הוסיפו צבע. אבל למרות זאת, היתה הופעה טובה, ומאד נהניתי. גם מהמופע הפותח (אפילו הכרתי שיר אחד. יאי!), וגם מההופעה של עמיר. את "אנושקה" הכרתי מההופעה בביאליק, ושמחתי לשמוע אותו כאן. אהבתי את הביצוע בסגנן קאנטרי של "כבוי", ומאד התפלאתי שהוא שר את אריה ורותי בהתחלה (בד"כ זה ההדרן האחרון). ואהבתי את הסיפור של עמיר. בכל הופעה יש סיפור אחד, ותמיד זה משאיר טעם ורצון לעוד. אהבתי את איך שהוא עובר עם האקוסטית למצב חשמלית, היו קטעים בהופעה שזה היה ממש מתבקש. התוספת של יובל בנאי היתה מבורכת. הכימיה ביניהם היתה מצוינת והביצוע של "כחול וירוק" ושל "תחזור תחזור" היו מצוינים, ועמיר תפס את מקומו של יוסי בנאי בקריינות. אחר כך הם ירדו, ועמיר חזר, ועשה את "ערב ראש השנה", "חבק אותי", ואז יובל עלה והם שרו ביחד את "לא יכול לעצור את זה", שאני ממש אוהב, ובסוף, הזמינו את אייל אבן צור לעשות את "נגעה בשמיים", שהיה ממש כיפי. אווירה של שכונה על הבמה, כמו שאני אוהב. בקיצור, היתה הופעה טובה, ונהניתי, כמו מכל הופעה של עמיר עד עכשיו, אבל הוא הכי טוב בהופעה חשמלית עם להקה. ככה השירים שלו מתגלים במלוא עוצמתם. אגב, מישהו יודע למה הוא אף פעם לא מבצע את "ותינוק" בהופעות?
הפלייליסט:
אנושקה
אל תדאגי
אוקטובר
עננים שחורים
אריה ורותי
שש שעות
כבוי
עם יובל בנאי:
והדממה
מעבר להרים
מה יהיה
כחול וירוק
תחזור תחזור
הדרנים:
ערב ראש השנה
חבק אותי
לא יכול לעצור את זה (עם יובל בנאי)
נגעה בשמיים (עם יובל בנאי ואייל אבן צור)

למעלה