עמיר פרץ .. אומנם בעל דעות מעניינות

אזרח111

New member
עמיר פרץ .. אומנם בעל דעות מעניינות

אבל אתם באמת מדמיינים אותו בתור ראש-ממשלה? תדמיינו לכם אותו מנסה לדבר עם מנהיגים משאר העולם עם האנגלית שלו, קצת מביך לא?
מה גם שיש לו הצעות פופוליסטיות לגמרי כמו שכר מינימום 1000 דולר. מה שיקרה בפועל זה פיטורים גדולים של העובדים הפשוטים עקב כך שעסקים לא יכולים כמעט 5 אלף שקל לכל עובד פשוט.

ר ו ני

New member
מסכן

הוא לא בן של פרופסור ולא גדל בארה"ב, אז אין לו אנגלית מהוקצעת. אבל, למזלו, יש מקצוע שנקרא "מתורגמן". זה משהו מהפכני שמנהיגי רוסיה וצרפת, למשל, שלא דוברים אנגלית, משתמשים בו.

bhnadav

New member
נורא ואיום.

אותי הוא מפחיד, ולא הייתי מהסס להגיד גם - סכנה למדינה. שמעתי שבבוקר שאחרי המהפך ב-77 אנשים התעוררו בפחד אימים ממלחמה שבטח תבוא או משלטון שאין לדעת מה יניב, כשזה בסוף התברר כפחד שווא, אבל אני באמת מפחד מעמיר פרץ כראש ממשלה. כפי שכתבתי גם בשרשור על ראש הממשלה שהכי היית רוצה, אני לא חושב שזה הזמן לתת לו להיות ראש ממשלה. וחוץ מזה - ניסיון זה דבר חובה, והפוליטיקה הישראלית הוכיחה את זה. ובכלל, מעמדה של מנהיג הפועלים לראשות ממשלה - זה לא בריא.

השפה היא לא קריטריון

האם ידעת שללמעלה מ-70 אחוז ממנהיגי העולם ישנם מתורגמנים צמודים?

A m i n a d a v

New member
זה לא העניין- כן אנגלית או לא,

העניין הוא שהוא הרשה לעצמו לעשות משהו שהוא לא יודע לעשות, בפני כולם. אתה לא יודע אנגלית- אל תדבר אנגלית.

A m i n a d a v

New member
ההצעה של פרץ היא פופוליסטית

אמר כאן מישהו דבר נכון- הכלכלה של ביבי היא לטווח הארוך, הכלכלה של פרץ היא לטווח הקצר. או.קיי, הוא מציע להעלות את שכר המינימום. ו...? מה עוד חוץ מזה? מהיכן יהיה הכסף לשלם שכר שכזה לכל עובד? חוץ מזה, כבר היום יותר משליש מהעובדים מקבלים פחות משכר המינימום- צריך לדאוג קודם שאותם אנשים יקבלו גם הם את המינימום, ושאח"כ ידברו על העלאה. בתקופה של עמיר פרץ קרנות ההסתדרות נכנסו לגרעונות עתק, ככה שלא נראה לי שכלכלה היא הצד החזק שלו. וחוץ מזה, מדוע הוא לא דאג להעלות את השכר כשעוד היה יו"ר ההסתדרות? הרי יש לו בתפקיד כזה, את האפשרות להציע לממשלת ישראל לעשות כן. בקיצור... איך אומר נחמיה שטרסלר: "שלא יעבדו עליכם"- לא כל הנוצץ זהב, ולא כל מי שמציע דברים שהם פופולריים הוא אכן מנהיג ראוי.

אתה הפופוליסט...

בוא נעשה סדר: 1. לטעון ש"כלכלת ביבי היא לטווח ארוך" זה פופוליזים. אין שום אמת בטענה שכלכלה יותר "חופשית" היא יותר לטווח ארוך. באופן עקרוני, אפשר לקדם את הכלכלה בשני מישורים - תמיד: א. להגדיל את הרווח של האנשים "מלמעלה" וע"י כך להגדיל את הממוצע של התל"ג לנפש, או ב. להגדיל את הרווח של האנשים "מלמטה" וע"י זה להגדיל את התל"ג לנפש. זה ההבדל העקרוני בין "ביבי" ל"פרץ". וזה לא קשור לפופוליזים. אפשר בהחלט להתווכח מה יותר "נכון" אבל בכלכלה כידוע יש יותר ענין של תזמון ומזל מאשר "נכון". 2. מה שפרץ מציע זה בדיוק הצד השני של המטבע של ביבי. ביבי אומר - פחות מיסים, יותר כסף לעשירונים העליונים - יותר כסף חופשי לרכישת מוצרים = שיפור הכלכלה. פרץ אומר - יותר כסף לעשירונים התחתונים - יותר כסף חופשי לרכישת מוצרים - מצב חברתי משופר ולכן גם מצב נפשי משופר = שיפור הכלכלה. עובדים שמקבלים יותר כסף וחיים במצב משופר עובדים יותר טוב. 3. מהיכן יהיה כסף לשלם שכר מינימום: א. גם פרץ לא חולם לעלות ל 1000$ מחר בבוקר. אם נכוון למשל ל 2010, אפשר בהחלט להגיע לזה, בהעלאה של 250 שקל כל שנה. לא בלתי סביר. ב. מה אתה חושב, שמסעדות (שבהם אוכלים העשירונים היותר גבוהים) יסגרו כי ישלמו שכר יותר גבוה למלצרים? לאיש האבטחה? למנקה? שסלקום תיסגר כי תשלם יותר למי שעונה לטלפון אצלם? ששופרסל יסגרו את הסופרמרקט כי צריך לשלם יותר לקופאית? וכו'. 95% או יותר מהעסקים בישראל יכולים לשלם קצת יותר לעובדים הכי מסכנים שלהם. את היתר (כמו מתפרות) בהחלט הגיוני יותר לסגור מאשר להתעקש לנסות להפעיל בשכר מינימום כשבכל מקרה בירדן השכר הוא עשירית. נכון, זה יעלה גם את מחיר המוצרים...אבל זה (א) יספג חלקית ע"י העסקים בגלל התחרות (אחלה!) (ב) העשירים קונים יותר מוצרים ולכן יספגו יותר מהעליות (כפי שצריך והגיוני) 4. אתה מציין שאנשים לא זוכים לשכר מינימום חוקי. אפשר לנסות להלחם בזה - נכון. וגם צריך. ביבי באמת עשה המון בנושא ...לא. אבל אחת הדרכים הפשוטות היא להעלות את שכר המינימום! אם המינימום הוא 4000, אז פחות אנשים יסכימו לעבוד בשכר מתחת ל 3000, למשל. זה לא אידאלי, אבל יותר מעשי מלדבר על הכנסת מעסיקים לכלא כי לא שילמו שכר הוגן (מערכת המשפט קורסת, כידוע - עוד סימפטום של ממשלת הליכוד במשך 30 שנה כמעט) 5. תאמין לי, אישית, הזמנתי את פרץ לנאום בנושא כלכלי (לפני שנתיים) והוא מבין טוב מאד בכלכלה. אני דווקא לא מסכים עם הרבה מדעותיו - הוא יותר שמאלי ממני - אבל במצב הנוכחי "קצת שמאלה" לא יזיק לנו. ובכל מקרה, בתחום הכלכלי הוא מקצוען 6. קרנות הפנסיה של ההסתדרות נכנסו לגרעונות - ממש לא מדויק. הם נכנסו ל"גרעון אקטוארי" כי תוחלת החיים עלתה וממנה נגזר חישוב ה"גרעון". זה גירעון "אם נניח ש" ולא גרעון אמיתי (כמו מינוס בבנק). בכל מקרה צריך להבין שהקרנות הללו גם אז היו מחויבות על פי חוק לרכוש אגרות חוב ממשלתיות ב 90% מהכסף, ולא מדובר על "ניהול כושל" כמו שביבי אוהב להציג. 7. כיו"ר ההסתדרות פרץ בהחלט דאג לחלשים יותר מביבי. מה בדיוק רצית ממנו? הוא מדבר על שכר מינימום יותר גבוה כבר הרבה מאד שנים - ולכן בדיוק זה לא איזה צעד פופוליסטי של הרגע. 8. איך אומר נחמיה שטרסלר? מה זה חשוב. נחמיה חכם קטן מאד (מאד), ופופוליט בפני עצמו עם ההופעות שלו בטלויזיה. נתניהו הוא פופוליסט קלאסי - ראה הסכם חברון למשל, או הפרשיה העגומה עם משעל או הקלטת הלוהטת. אבל בפוליטיקה הישראלית, דווקא פרץ, שדעותיו ידועות כבר שנים רבות - מוצג כפופוליסט. עולם הפוך. אני אצביע לפרץ, למרות שדעותיו הרבה יותר שמאליות משלי, ולמרות שאני נמנה על "בעלי ההון" - בעיקר כי השחיתות של הליכוד ושרון חייבת להפסק. היא פי 100 יותר גרועה לישראל בטווח הארוך מאשר כל שינוי קל בכיוון הכלכלה.

SupermanZW

Well-known member
בנוגע ל$1000 לחודש

על פי החישוב שלי כדי שהעלאת שכר המינימום ל$1000 בחודש לא תגרום לפיטורי עובדים ותעלה את רמת החיים של המשתכרים שכר נמוך באופן מוחשי ולטווח ארוך צריך יהיה לפרוס את ההעלאה עד 2017, כי עם צמיחה שנתית של 4% יקח 12 שנה עד ששכר מינימום של $1000 יהיה 40% בקירוב (למעשה מעט יותר כדי שהאינפלציה של 12 החודשים הקרובים לא תוריד אותו מתחת ל40%) מהשכר החציוני אם גובה עליית השכר החציוני יהיה כגובה הצמיחה השנתית בתנאי שהצמיחה השנתית הממוצעת תהיה 4%. משום שתוכנית ל12 שנה היא ארוכה מדי ביחס למצב הפוליטי בארץ רצוי לתכנן תוכנית שתתאים לטווח קצר יותר.

A m i n a d a v

New member
אני לא חושב

שלהנהיג מדיניות כמו שלו (ביבי) ולא למצמץ בדרך זה פופוליסטי. הרי מי שנפגע מזה היו בעיקר מצביעיו המסורתיים.

A m i n a d a v

New member
כן, כמו זה שהוא התקשר ללשכת שרון

22 פעם בשעה וחצי כדי לנסות לקבוע פגישה.

אבל איך הוא מרשה לעצמו

לעשות בושות מול קלינטון?! אם אתה לא יודע לדבר אנגלית - אל תנסה! אם אתה לא יודע לדבר אנגלית - אז לפחות תדבר עברית! איזה בושה שאדם מהשלטון המייצג מדינה עושה בושות כאלה!!!

הבנאדם הוא בזכות עצמו

אבל כשהוא פונה לקלינטון, שהוא בכל זאת אישיות, עדיף שיעשה זאת בצורה מכובדת, ואם הוא לא יודע לדבר אנגלית אז שידבר בעיברית!!

YOU SEE

New member
מי זה קלינטון , המקום היחידי ששכחו

שהוא כבר לא נשיא זה בישראל ! הזכירה היחידה שזוכרים ממנו בתור נשיא זה פרשת הבגידות האין סופיות שלו , שלמזלו נקטעו בסופו של דבר .

למעלה