עמיתה לעבודה מהעבר

אהבה 32

New member
היי ערב טוב,

בחלומי אני צריכה לצאת מהבית (רואה בית אחר ) מגיעה מישהי שעבדה איתי בעבר הרחוק . אני דוחפת אותה החוצה .אין לי זמן אני בלחץ וחוסר סבלנות.היא רוצה ליישב את העיניינים היא אומרת. אני שמחה על כך אבל לא מתאים לי כרגע. ירדתי למטה בטעות עם כותנת..

לילה למחרת שוב חלום על אותה בחורה - הולכת בטבע עם הבת שלי ,רואים כאן את הנוף ,אני בהתפעמות.אנחנו מכסות את הדברים שלנו ( לא ברור למה,להסתיר? נגד גניבה?).אנחנו בצד השני של האגם ורואה שהאשה שעבדה איתי מחטטת לנו בדברים.הבת קופצת למים לחצות את האגם אלייה. אני צועקת על הבחורה מרחוק אבל גם מרחמת עלייה כי היא חולה. חבל שהיא לא מטפלת בעצמה .איך היא רוצה זוגיות וכו..אני חושבת

רקע: אין לי מושג למה עכשייו הופיע אותה בחורה בחלום. עבוד אחריי צבא. היתה ביניינו מן יריבות לא ברורה ,לא רבות וגם לא מדברות. היה לי כח בעבודה ,הייתי בולטת בנוכוחתי . משהו הרתיע אותי בה ,כאילו פחדתי ממנה בלי סיבה. דבר נוסף ארשום בפרטי :)
בקשר לבת: יש לה תמיד תגובות מהירות ,מאוד אקטיבית

אלישבע777

Well-known member
שלום אהבה 32

אכן חלום חוזר או דמות חוזרת בחלום, יש לה משמעות רבה והחלום "רוצה" להגיד לך משהו כלומר לא החלום, אלא התת מודע שלך או עצמך, רוצה בכך אבל העניין "יוצא לאור", רק בחלום, כי במציאות אין פנאי ואין ראש למחשבות נוקבות.

הבחורה שחלמת עליה, היא בחלום דמות סמלית של יריבה, מרתיעה, מעוררת קצת חרדה. לא היה ביניכן קשר גם במקום העבודה, וגם כשפגשת אותה בעבר, מאושפזת בבית חולים במחלקה שלך, היא התעלמה מנוכחותך.

בחלום א – הגברת הנ"ל דווקא מגיעה אל ביתך! לא זו בלבד שהיא אינה מתעלמת ממך, היא מבקשת ליישב עניינים שעדיין אינם סגורים ביניכן. מחד – את שמחה על הצעד הבלתי צפוי של הגברת, סוף סוף ! מאידך היא הגיעה בעיתוי מאוד גרוע מבחינתך, את חייבת לצאת מהבית, אין לך זמן לזה ואת דוחפת אותה החוצה! הבחורה הזו מסמלת אותך בכך שאת צריכה ליישב עניינים לא פתורים עם עצמך ( או עם מישהו בחייך), סוף סוף הגעת למסקנה כזאת שצריך... אבל מאידך – אין לך זמן לזה! אולי יש הזדמנות לפיוס וישוב מחלוקות, אבל העיתוי לא מתאים ואת בחלום, מסלקת את חשבון הנפש הזה... החוצה! לא רוצה לעשות את זה עכשו. אולי הצלחת להדוף את המשימה הקשה הזאת. חשבון נפש וישוב חיבוטי נפש, או בעיות בלתי פתורות עם אחרים, זו משימה שצריך בשבילה ראש פנוי. אבל "אין לך ראש לזה". ומה שקורה בסוף... מי שאינו פותר בעיות כשהן עומדות לפתחו, מי ש"אין לו ראש"... "מאבד את הראש". את דחפת את הבעיות החוצה ולא פתרת אותן ומה קרה? ירדת בטעות למטה עם כותונת לילה... בלבוש די חושפני ואינטימי, לא מיועד ליציאה החוצה. בכך שדחית פתרונות, נחשפת בחוץ באופן מבייש. אולי איש לא ראה זאת, אבל את הבנת שעשית טעות!

יתכן שהחלום הזה מתכתב עם החלום הקודם שלך, על המטפלת שאינה פנויה ( 28.9.24 לפני חודש בדיוק, עליו הרחבת לי גם אחרי הפרוש שלי) גם שם בחלום הופיעה בחורה "קוטרית" שעבדה תחתייך בעבר( 16 שנה) ולא הייתן חברות. אולי זו אותה בחורה בחלום זה! אם זו אותה בחורה, היא כמובן סמל עבורך, היא לא דמותה האמתית אלא ייצוג למשהו אצלך. בחורה שהיא איזה מוטיב עבורך. אם זה נכון הרי ששני החלומות על אותה בחורה, הם חלק משלושה חלומות שבהן דמותה הסמלית מופיעה. לא בהכרח לחיוב אלא אולי כבעיה בלתי פתורה כיום... היא עצמה – אינה שייכת לעניין ואכן אין לך קשר איתה היום.

איזו בעיה את צריכה לפתור ואת דוחפת החוצה? ניסיתי לדלות פרטים מהחלומות הקודמים. בחלום על המטפלת – הגענו למסקנה שאת המטפלת של עצמך. בחלום כאן – את שמחה ליישר הדורים עם הבחורה ( הבעיות) אבל לא עכשו. את דוחה את מועד הטיפול של עצמך בעצמך.

מההתכתבות על החלום הקודם על המטפלת 28.9.24 אני מצטטת את דבריך שנאמרו אז ואולי הם טובים גם לחלום הזה, אם לא שמרת את הפרוש שלי וההתכתבות את יכולה לגלול אחורה בפרום לתאריך החלום, כל החלומות נשמרים בפורום!! ההדגשות שלי
אני באמת עסוקה יותר לאחרונה עם ההתקדמות שלי ואולי מה עוד מבקש להתנקות, מה עוד מפריע לי בדרך..

מעניין העניין מהעקירה מהבית .... כי אפילו שלא פוניתי מביתי אני מרגישה שצריכה הרבה לייצב את עצמי (לשמור על הנפש שלי!) אולי זה מן שיקוף לכך שלי יש בית ( גם בית פנימי).

בחלום הזה את דוחפת את הבחורה מהבית! אבל את עצמך "נעקרת מביתך לפתע ויוצאת עם בגד שקוף!

אני מצפה מאנשים שיקשיבו לי כשאינם פנויים לכך.. ואז עקב כך הופיעה המטפלת (על אף שלא ראיתי אותה כמו אז) בחלום ,כי היא לא באמת היתה קשובה לצרכיי . מקום להתבוננות. ואולי אני מעדיפה לא לפנות בכלל כדיי לא להתאכזב!

בחלום על המטפלת, את אומרת ברקע – את מצפה שאנשים יקשיבו לך – אבל בחלום הזה, לא הקשבת לבחורה שהגיעה לביתך! דחפת אותה החוצה! את מי דחפת החוצה?? את הטיפול בבעיות שלך... או – לא הקשבת לעצמך כי את הרי המטפלת של עצמך. בחלום אינך מתמודדת עם מה שדורש ממך טיפול, אלא דוחה את הטיפול לעתיד "כשיהיה לך זמן לזה"

בחלום על המטפלת - כתבת לי בהמשך משפט זה:

ובחלום הוא התגרש מאשתו הנכה כמו שאני מנסה ל"התגרש " מהחלק הנכה שלי.

הנה המפתח למה שאת רוצה לגרש ממך זו לא הבחורה שהגיעה לביתך אלא הבעיה שהיא מסמלת - "החלק הנכה שלך ". איני יודעת מה הוא כי לא כתבת אז, אבל את בוודאי יודעת, ואם תרצי לשתף, את מוזמנת.

חלום ב' למחרת

החלום נפתח נהדר – את וביתך הולכת בטבע המפעים, לעבר צידו השני של האגם. כיף לך לבלות ברוגע עם הבת. רוגע? לא לגמרי... אתן [ מניחות בצד] את החפצים שלכן ומכסות אותם. אולי מפני חיטוט או גנבה. גם ברגעים הקסומים הללו, יש לך דאגות! אינך מתמסרת להווה המיטיב, אלא חושש מפני הלא נודע בעתיד. עם זאת החששות היו במקומם. כפי שאולי חזית מראש, דאגות השווא, הפכו לדאגות עכשו! אעפ"י שנקטת אמצעי זהירות (כיסוי החפצים) הם כלל לא עזרו לך!

האישה שעבדה איתך ולא הייתן ידידות בלשון המעטה, חיטטה לכם בדברים. היא חופשת ומגלה את מה שאת מנסה להסתיר! כמובן שאין מדובר בדמות אמיתית, אלא במישהי או מישהו אחר, או אולי את בעצמך! את מתגוננת מעין הציבור, ולבסוף נחשפת! גם בחלום א' יצאת לרחוב עם כותנת לילה. גם כאן מחטטים לך בדברים אישיים.

מאידך, בניגוד לחלום א' בו את מסלקת את הבחורה המטרידה, כאן עושה זאת ביתך. היא מטפלת בך! והרי את המטפלת של עצמך! אם פרוש זה נכון, אז אולי יש לך חשש שאינך יכולה לטפל בעצמך לבד, או אולי זה חשש עתידי. כלומר בעצם לא תוכלי להסתיר דברים ללא עזרה ואולי תהיי חשופה לביקורת ? לכעס ? לבושה?

מה שאת כן עושה, לא הרבה למען האמת, זה דבר והיפוכו: את צועקת מרחוק על הגברת המחטטת בדברים שלך וגם... מרחמת עליה כי היא חולה, לא מטפלת בעצמה, איך תהיה לה זוגיות?!

נראה שאת יודעת הרבה פרטים על האלמונית הזאת. אולי היא את עצמך?? אומנם את כן המטפלת של עצמך ויש ויש לך זוגיות, היית חולה בעבר ואושפזת, אבל אולי החלום משקף לבטים עצמיים לגבי אופן הטיפול העצמי, הזוגיות, הבריאות? אולי הדברים הללו הם הדברים שאת מסתירה מעין כל, ואת חוששת כיום, שהם עלולים להתגלות בעתיד, בין אם את תגלי ובין אם יגלו אחרים?

מכל מקום, חלום חשוב ובעל מסרים מעצמך לעצמך. נתתי לך חומר למחשבה. כדאי לך לשמור את חלומותיך ואת הפרושים. הם מתכתבים זה עם זה!

אנא, צייני, אלו הפרושים היו נכונים וגם כתבי לחוד, מה לא היה נכון ותתקני, או תסבירי.

לפעמים יש כמה פרושים נכונים וכמה פרושים לא נכונים ויש מקרים שאף פרוש לא נכון ( אז תציעי פרוש משלך) או כולם נכונים גם אלא הסותרים זה את זה. בחלומות – זה אפשרי!

אני לומדת גם מזה וגם מזה והכל ישמש כרקע לחלומות הבאים, כפי שאת רואה.

אהבה 32

New member
זו לא אותה בחורה מהחלום לפני חודש
מרגישה דיוק רב בעניין עיניינים לא פתורים שדוחקת. זה כאילו מתחילה משהו ( פותחת את הדלת לבחורה )ודוחקת. חלק מעניינים לא פתורים קשורים לתקופה שהכרתי אותה ( אך לא קשורה אלייה עצמה).עיניינים באמת עם עצמי ,מול עצמי.

עזרה לי מאוד הבהירות שלא באמת הייתי ברוגע בטבע- ואולי זה חלק מהדחיקה ( והדחקה?) . עולה לי עכשייו שאולי החפצים שלי הם חלק מהזהות שלי.. ואולי אני מבלבלת בין הזהות שלי לבין הדברים שמסתירה . גם עיניין החשופה מעלה בי תחושת מאבק .

לא מדוייק לי שהבת מטפלת בי .אולי משקפת איזו תנועה קדימה .
תודה רבה!

אלישבע777

Well-known member
מרגישה דיוק רב בעניין עיניינים לא פתורים שדוחקת. זה כאילו מתחילה משהו ( פותחת את הדלת לבחורה )ודוחקת. חלק מעניינים לא פתורים קשורים לתקופה שהכרתי אותה ( אך לא קשורה אלייה עצמה).עיניינים באמת עם עצמי ,מול עצמי.

עזרה לי מאוד הבהירות שלא באמת הייתי ברוגע בטבע- ואולי זה חלק מהדחיקה ( והדחקה?) . עולה לי עכשייו שאולי החפצים שלי הם חלק מהזהות שלי.. ואולי אני מבלבלת בין הזהות שלי לבין הדברים שמסתירה . גם עיניין החשופה מעלה בי תחושת מאבק .

תודה רבה!

תודה רבה!
תודה על התגובה!

הסבר לפרוש בעניין הבת. הבת אכן אינה מטפלת בך, היא מטפלת במצב או ליתר דיוק, עושה מעשה כדי לטפל במצב. היא לוקחת יוזמה, מייד. אם זה מתאים למציאות ( לאופייה או לגילה של הבת) או לא, זה לא כה חשוב - המעשה של הבת הוא סמלי. החלום מראה שיש לך על מי לסמוך. בחלום היא יוזמת ואת נשארת במקומך (ואפילו מרחמת עליה, למרות התנהגותה) כי גם הבחורה היא סמלית ,היא לא דמותה האמיתית).

ובעניין תנועה קדימה שהזכרת כאן בתגובתך, לא ברור לי למה התכוונת.
אשמח להוסיף אצלי את ההסבר כדי שישמש רקע לחלומות הבאים

אהבה 32

New member
תודה !
בעניין התנועה קדימה .הקפיצה למים שלה שמסמלת קפיצה למים שהיא תנועה לעבר משהו \אומץ ,. חלק בי שכן נע קדימה \ קופץ למים.

למעלה