עמלות מסחר

BishGada

New member
עמלות מסחר

שלום לכולם, אני מתכוון להיכנס לתחום המסחר במטח, סחורות ומדדים, ובחברה שפניתי אליה הציעו לי עמלות מסויימות. העמלות שהציעו לי הן פערי המחיר בעת הקניה ונאמר לי כי משלמים את הפער רק בפתיחת הפוזיציה ולא בסגירתה. רציתי לדעת האם זה נפוץ שמשלמים עמלה רק בעת פתיחת פוזיציה או שזה משהו מיוחד ושקול לכך שבהשוואה לחברות אחרות יש לחלק את העמלה בחצי? בנוסף רציתי לדעת את דעתכם על העמלות עצמן, הם הן גבוהות? רשימת העמלות ארוכה, אך אציין כאן מדגם מייצג ואשמח אם תוכלו לומר אם זה יקר יחסית למה שאתם מכירים, זול או ממש דומה עד כדי כך שאין טעם להתחיל לחפש חברה אחרת במקום. לי אישית אין ניסיון כלל בתחומי מט"ח, סחורות ומדדים ולכן אני שואל. אני סחרתי במניות ושם אני יודע לומר ש 0.1 אחוז זו עמלה טובה ו 0.2 אחוז יקרה למשל. אשמח למידע דומה למקרה דלהלן. הנה המדגם של העמלות שדיברתי עליו. עבור אירו-דולר העלות היא 3 פיפס, עבור אירו-יין 3 פיפס, פאונד-דולר 4 פיפס, דולר-שקל 50 פיפס,אירו-דולר אוסטרלי 10 פיפס, נפט 6 סנט, זהב 50 סנט, נאסדק 2$, דאו-גונס 7$, S&P 0.6$ וכיוצא בזה. תודה ויום טוב, גיא.

גיא,

גיא שלום ! אם אני מבין נכון יש לך נסיון במניות וכפי שאתה יודע אין דבר כזה מרווח קבוע בין מחירי קניה למכירה. בנוסף המרווחים שאתה מציין כאן הם גבוהים וככל הנראה זוהי חברה עושה שוק כלומר לא מתכסה על העסקאות אלא משאירה אותן אצלה בבית כלומר יש אינטרס מנוגד בינך לבינה ואלו רק מספרים וירטואלים ומעוותים מכיוון שאין בשוק מרווחים קבועים... כמו כן יהיו לך הרבה הגבלות על המסחר . אתה צריך לפני שאתה נכנס לשוק מסוים לעשות שיעורי בית ולא רק בעלויות אלא גם ובעיקר בלימוד ותרגול לפני שתיכנס למסחר מעשי ולעבוד עם חברה מפוקחת ע"י רגולציה ואשר אין לה אינטרסים מנוגדים אליך. עולם המט"ח והסחורות הוא עולם מדהים ומעניין אך שונה מעולם המניות ויש ללמוד ולהכירו כולל הברוקרים לפני הכניסה אליו. יש לציין כי קולמקס הינה חברה מפוקחת ע"י רגולציה אירופאית ומתכסה באופן מוחלט על כל עסקאותיה. בנוסף לקולמקס יש דסק מסחר במניות וול סטריט אשר סוחרים דרכו אלפי לקוחות בעלויות אטרקטיביות,מערכות מסחר מתקדמות ושירות ולימוד מתקדמים. בנוסף יש לקולמקס שת"פ עם חברי בורסה ישראלית וניתן לפתוח חשבון גם בבורסה הישראלית בתנאי מסחר מצוינים. אם יש עוד שאלות נשמח לענות, רפי מקולמקס

BishGada

New member
חברה מתכסה

רפי שלום, תודה על התשובה, אבל לא הבנתי מה הכוונה חברה שלא מתכסה על עצמה. בחוזה שלהם כתוב בפירוש שכל פעולת מסחר שאני מבצע, קורה בפועל בשוק העולמי. האם לזה הכוונה? האם תוכל לציין את העמלות בהתאם לאלו שאני ציינתי שמשלמים בקולמקס? תודה, גיא.

rafipips

New member
הי רפי - כמה שאלות

הספרדים שמופיעים בדמו של קולמקס , אלו אותם ספרדים שבאמיתי ? (למעט עמלת ברוקר 0.8 פ ) והאם זה נכון שאתם מתכסים מול FXCM ? או מקבלים מהם ציטוטים ?

הספרדים בדמו

הספרדים בדמו הינם תואמים כמעט במאה אחוז לאמיתי,יכולות להיות סטיות של חלקי פיפס .. אנו עובדים מול ספק נזילות גדול מאוד בעולם. חשוב לציין כי FXCM ישראל אינם חלק מFXCM העולמי אלא רק משרד משווק. http://www.fxcm.com/international-offices.jsp

rafipips

New member
הספק נזילות זה FXCM ?

ואם כן למה הספרדים שלכם יותר נמוכים ? אני שואל לצורך כמה מפעילי רובוטים בגרף דקה שהתאכזבו מכל מיני ברוקרים . הברוקרים משחקים עם המרווח , ולא נותנים את המרווח האמיתי שבשוק . בלשון אחרת עמלת הברוקר לא מספיקה להם . יש לכם צורה כלשהי להוכיח שהמרווח שלכם הוא המרווח בשוק ?

להתייעץ עם לקוחות, לפתוח חשבון דמו ועוד...

ניתן לפתוח חשבון ולנסות, או לדבר עם המון לקוחות מרוצים, זו הדרך הטובה ביותר בנוסף כפי שציינתי לך FXCM בישראל הינה משווקת בלבד או ליתר דיוק (affiliate office) ע"פ האתר הרשמי של FXCM אז אולי יש דברים נוספים מעבר למה שנאמר... אם יש עוד שאלות אשמח לעזור, רפי מקולמקס

rafipips

New member
העמלות שרשמת גבוהות במקצת וכמו

שכתב רפי מקולמקס , נראה שמדובר בברוקר שלא נותן ציטוטים ישירות מהשוק . פעם אמרו לי בקולמקס שמשלמים רק 0.4 פיפס לצד בעסקה . בפעם אחרת אמרו לי שמשלמים 0.8 פיפס לעסקה . ושניהם נכונים בכל מקרה העמלה שתשלם היא 0.8 פיפס לעסקה בקולמקס . יש ברוקרים שהעמלה כלולה בספרד כמו גופורקס ו FXCM , ויש כאלה שלא . יש סוחרים שצריכים לניהול העסקה שלהם ספרד נמוך ולכן יעדיפו את חישוב העמלה בנפרד . אבל בכל מקרה תשלם את שניהם , גם אם זה בחיוב אחד או בשניים . הספרדים בקולמקס יחסית נמוכים , אבל תעשה סקר שוק כדי להחליט . ואל תשכח להוסיף את העמלה לספרד . אתה צריך ברוקר עם חיבור ECN , בשביל לוודא שאתה מקבל ציטוטים מהשוק (כולל עמלה או לא כולל) ולא ציטוטים שהברוקר כותב . בהצלחה

rafipips

New member
למעשה זה חיבור ללא דסק מסחר

כאשר הברוקר משמש רק כגשר לעסקה שלך החוצה . מבחינתך זה אומר שאתה מקבל שערי קניה מכירה ישירות מהשוק הבין בנקאי , בתוספת עמלת ברוקר .

napipi

New member
עוד נקודה למחשבה

בין אם אתה מתכוון לעבוד עם עושי שוק או ECN, תזכור שהעמלות או גובה המרווח תלוי בין היתר בגודל החשבון אותו אתה מחזיק, וביכולת המיקוח שלך מול החברה. בדר כלל חברה שהיא עושת שוק תוכל להתגמש יותר מול הדרישות שלך. זה לא צריך להטריד אותך אם החברה מתכסה או לא, אבל חשוב לבדוק אם היא כפופה לרגולציה. המשמעות של הרגולציה היא שגם במקרה החברה מצוייה בניגוד אינטרסים מולך, אתה לא תפסיד את כספך מאחר ובכל רגע החברה מחוייבת להחזיק הון נזיל בגובה העסקאות הפעילות או בשיעור מוסכם מראש מהן. למה שלא תוריד תוכנה ותתנסה במסחר דמו לתקופה בכדי לדעת איזה מין סוחר אתה? על פי זה תוכל לבחור יותר ביעילות את סוג הברוקר ותוכל גם לדעת מה לדרוש מן הברוקר בהצלחה

rafipips

New member

BishGada

New member
סוג סוחר

איזה סוגי סוחרים יש? אני מהסוג שרוצה להרוויח :)

rafipips

New member
אם כך כולם מאותו סוג

עשרה סוחרים הם (פרקי אבות י"ז א' ) המהמר המהמר הכבד המהמר העוד יותר כבד המהמר המתאבד השפן הצמוד למסך המתעורר בלילה (הלחוץ) הלומד מטעויות הלומד מטעויות של אחרים הסוחר (זה שיש בו קצת מכל דבר במינון הנכון ) ונשמח לעזור

rafipips

New member
ויש גם את המועדף עלי "הרובוט"

ויש גם את החשבונאי הממציא הוא בטוח שהוא יפסיד , אז הוא ממציא נוסחאות למזעור נזקים

napipi

New member
סוגי סוחרים

יש כל מיני שיטות מסחר ולכל שיטה סביבת מסחר מועדפת. אם אתה סוחר לטווחים ארוכים אתה מחפש ברוקר שלא ייקח לך עמלת גילגול. אם אתה מקרקף בלילה בשוק האסייאתי, אתה מחפש ברוקר שייתן לך מרווחים קבועים, וכן הלאה וכן הלאה.. אתה צריך להתנסות במספר אסטרטגיות, להתכנס לשעות פעילות מוגדרות (אתה הרי לא תשב כל הזמן מול המסך) ואז לדאוג שהברוקר שלך יספק לך את סביבת המסחר האידיאלית עבורך.

למעלה