עמלת פרעון מוקדם למסלול פיתוי, האם ניתן להמנע?

tchc15

New member
עמלת פרעון מוקדם למסלול פיתוי, האם ניתן להמנע?

היי,

מתכנן לקחת משכנתא עם מסלול פיתוי בגובה 200 אלף ש"ח, שאותם אחזיר מיד (או כעבור 10 ימים, הודעה מוקדמת). המטרה היא הגדלת רכיב הפריים, אבל אם אפשר גם לשפר ריביות של המסלולים האחרים - אדרבא.

לצורך עמידה בגובה ההחזר החודשי המותר, נבחר מסלול הפיתוי להיות משתנה כל 5 שנים למשך 10 שנים.

ממה שראיתי פה בעבר בשאלות לגבי מסלול פיתוי, הרעיון הוא לקבל עליו ריבית פחות טובה במטרה לשפר את הריבית של המסלולים האחרים, איתם אשאר זמן רב.

החלק הלא ברור לי - האם זה לא יגרום לריבית להיות גבוהה מהממוצע, ובכך יגרום לעמלת פרעון מוקדם, שעלולה להפוך את כל העסק ללא משתלם?
או האם אני מפספס משהו באופן החישוב של העמלה הזו?
והאם עלי לשאוף במו"מ דווקא לריבית נמוכה במסלול הפיתוי כדי להמנע מהעמלה, או שיש דרך חכמה יותר?

תודה, כרגיל :)
אביב

tchc15

New member
תובנה ושאלת המשך

עוד קצת חפירה והבנתי שבעקבות השינוי האחרון, הריבית שנלקחת לחישוב היא לא בהכרח הריבית שאני משלם, אלא הנמוכה מבין הריבית שאני משלם והריבית הממוצעת שהיתה בעת לקיחת המשכנתא.

אז נשאלת השאלה - מה התאריך הקובע לריבית הממוצעת, או במילים אחרות באילו ימים בחודש עלי לקחת את המשכנתא, כך שלמחרת קבלת הכסף אוכל לתת הודעה מוקדמת, וכעבור 10 ימים הריבית הממוצעת עדיין לא תספיק להשתנות?

ושוב תודה...

למעלה