כי הם גם ענבים סגולים, אבל לא כל כך קטנים במקרה של אלו שאני אכלתי.
אבל גם אותם אוכלים בלי הקליפה.
הסיבה, לפי חברה שלי, היא שהקליפה טיפה מרירה וזה הורס את המתיקות של הענב בפנים, אז פשוט נוגסים את הענב ומוציאים אותו מהקליפה וזורקים את הקליפה בלי ממש ללעוס אותה. חלק מהענב מתבזבז ככה, אבל מה לא עושים בשביל המתיקות.
לי אין בעיה לאכול אותם עם הקליפה אבל אכן החלק הפנימי יותר מתוק וטעים מהקליפה שהיא קצת חמצמצה ומרירה.
מפתיע כמע מעט מודעות תזונתית יש ליפנים מהבחינה הזו - תחום שבד"כ הם דווקא שמים עליו דגש גדול באכילה. ברוב הפירות שניתן לאכול את הקליפה שלהם, היא זו שמכילה את רוב הסיבים והויטמינים ולאכול רק את הציפה של הפרי זה לצרוך רק את הסוכר שבו.
תמיד חשבתי שזה קטע פולני, יהי זכרה ברוך.
אבא שלי, לעומתה, היה זולל אפרסמונים עם הקליפה בלי סוף, עד שזה עשה לו חסימת מעיים. אחרי שזה קרה, אמא שלי (מהצד של סבתא, הצד הפולני) הרשתה לי לאכול רק אפרסמון אחד ביום, מקולף.
...וגם חסימת המעיים היא תופעה נדירה שבאמת קשורה לאכילה מרובה של אפרסמונים.
 
הסיבים שבקליפה דווקא מועילים לאנשים נורמליים שלא מציפים את הקיבה באפרסמונים.
קודם כל, לרוב האנשים זה עושה בעיות בעיכול משום שהם אוכלים אותם על הקליפה (לא כדאי) ולא מחכים עד שהם בשלים לחלוטין - אפרסמון בשל צריך להיות ממש מימי, פותחים מלמעלה ואוכלים עם כפית
מרבית האנשים יכולים לאכול גם די הרבה אפרסמונים עם הקליפה
לא יודעת לגבי בשל או לא בשל, אבל התופעה של חסימת מעיים היא נדירה, ומופיעה בעיקר אצל אנשים שגם ככה יש להם היצרות במעיים או עברו ניתוח או משהו כזה.
 
אנשים התחילו להילחץ מזה אי שם בשנות השמונים ומאז יצא לאפרסמון שם רע.