ענבים

milly12

New member
ענבים

אני מניחה שכל מי שהיה ביפן בקיץ מכיר את הענבים הסגולים הקטנים.
טוב, לאחרונה גיליתי שלא אוכלים אותם עם הקליפה. משהו יודע למה.
 

mishel s

New member
את מדברת על הקיוהו? KYOHOU?

כי הם גם ענבים סגולים, אבל לא כל כך קטנים במקרה של אלו שאני אכלתי.
אבל גם אותם אוכלים בלי הקליפה.
הסיבה, לפי חברה שלי, היא שהקליפה טיפה מרירה וזה הורס את המתיקות של הענב בפנים, אז פשוט נוגסים את הענב ומוציאים אותו מהקליפה וזורקים את הקליפה בלי ממש ללעוס אותה. חלק מהענב מתבזבז ככה, אבל מה לא עושים בשביל המתיקות.
לי אין בעיה לאכול אותם עם הקליפה אבל אכן החלק הפנימי יותר מתוק וטעים מהקליפה שהיא קצת חמצמצה ומרירה.
 

herouth

New member
באופן כללי עד כמה שאני יודעת, נהוג ביפן לאכול ענבים בלי

קליפה. ונהוג לקלף עוד הרבה פירות שאצלנו אוכלים עם הקליפה.
 

Simbbam

New member
ובלי הויטמינים.

מפתיע כמע מעט מודעות תזונתית יש ליפנים מהבחינה הזו - תחום שבד"כ הם דווקא שמים עליו דגש גדול באכילה. ברוב הפירות שניתן לאכול את הקליפה שלהם, היא זו שמכילה את רוב הסיבים והויטמינים ולאכול רק את הציפה של הפרי זה לצרוך רק את הסוכר שבו.
 

johnny d

New member
אני דווקא הייתי סומך על ההיפך

אם ככה היפנים אוכלים לא את זה, אז כנראה שזה לא מקור הויטמינים הכי חשוב...
 

herouth

New member
זה כשל לוגי שנקרא ״פניה לסמכות״. סוג של אד הומינם.

צריך להסתכל על העובדות, ולא על זה שבאופן כללי יש הרבה אוכל יפני שהוא בריא. מה שלא מונע מהיפנים לאכול פחות מדי סיבים, מסתבר, ראה את שרשור העצירות...
 

johnny d

New member
זה כשל לוגי אם יש עובדות

רפואה זה לא המומחיות שלי, אבל רוב המחקרים בנושא בריאות עדיין מבוססי סטטיסטיקה נטו מפעת סיבוכיות ניתוח סיבה-תוצאה שלרוב אינה ישירה בגוף האדם.

למרות שאין לי מושג, הייתי מעדיף לחיות אורך חיים יפני מבחינת הבריאות מאשר מערבי.
וישראל דרך אגב היא במצב לא רע בכלל מבחינת בריאות (דרך אגב)
 

Nadavu

New member
גם סבתא שלי היתה מקלפת ענבים

תמיד חשבתי שזה קטע פולני, יהי זכרה ברוך.
אבא שלי, לעומתה, היה זולל אפרסמונים עם הקליפה בלי סוף, עד שזה עשה לו חסימת מעיים. אחרי שזה קרה, אמא שלי (מהצד של סבתא, הצד הפולני) הרשתה לי לאכול רק אפרסמון אחד ביום, מקולף.
 

herouth

New member
לא באמת היתה לה סיבה לקלף

...וגם חסימת המעיים היא תופעה נדירה שבאמת קשורה לאכילה מרובה של אפרסמונים.
&nbsp
הסיבים שבקליפה דווקא מועילים לאנשים נורמליים שלא מציפים את הקיבה באפרסמונים.
 

Simbbam

New member
לגבי אפרסמונים

קודם כל, לרוב האנשים זה עושה בעיות בעיכול משום שהם אוכלים אותם על הקליפה (לא כדאי) ולא מחכים עד שהם בשלים לחלוטין - אפרסמון בשל צריך להיות ממש מימי, פותחים מלמעלה ואוכלים עם כפית

&nbsp
&nbsp
 

Simbbam

New member
מה שאני מתכוון הוא

שאם אוכלים רק כשבשל ובלי הקליפה - אפשר לאכול הרבה אפרסמונים ושלא יהיו בעיות עיכול :)
 

herouth

New member
מרבית האנשים יכולים לאכול גם די הרבה אפרסמונים עם הקליפה

לא יודעת לגבי בשל או לא בשל, אבל התופעה של חסימת מעיים היא נדירה, ומופיעה בעיקר אצל אנשים שגם ככה יש להם היצרות במעיים או עברו ניתוח או משהו כזה.
&nbsp
אנשים התחילו להילחץ מזה אי שם בשנות השמונים ומאז יצא לאפרסמון שם רע.
 

jonbaum

New member
Kyohou הם ענבים ענקיים

האות kyo פירושה "ענק"
הכוונה כנראה לענבים האלה
אני דווקא לא אהבתי את הענבים ביפן.
 

milly12

New member
כן בדיוק. אלו הענבים שהתכוונתי אליהם

אז אני מבינה שהסיבה היא פשוט טעם. תודה.
 

Manty

New member
גם אני לא


חוץ מאת הענבים שיש בקוסטקו שדומים לאלו של הארץ, ירוקים, קשים, ארוכים ובלי pips!!
 

jonbaum

New member
ענבים מסוג Thompson

בתקופתי ביפן היה אפשר להשיג אותם אך ורק בסופר הבינלאומי ב-Azabu במחיר אסטרונומי.
 
למעלה