ענבלי-בוקר אור

ענתי102

New member
ענבלי-בוקר אור

רציתי להודות לך על העזרה בעוגת שוקולד קוקוס בו רשמתי לך שהעוגה יצאה עם גבעה באמצע -והציפוי פשוט התנקז לי בצדדים עקב כך.את רשמת שיש הרבה אבקת אפיה והחום גבוה. עשיתי לפי מה שרשמת לי -160 מעלות -ושמתי רק כפית אבקת אפיה עם הקמח ולא שקית.העוגה יצאה נהדרת,עסיסית ורכה-ובלי גבעה. אבל עם הציפוי לא הולך לי.(עושה פשוטה דווקא ולא הולך-בעסה) .שמתי שמנת מתוקה על הגז ושפכתי על השוקולד-יצא ציפוי נדר.עם שיפוד חוררתי חורים בעוגה ושפכתי את הציפוי ושוב רוב הציפוי הגיע לצידי העוגה מסביב.ניסיתי עם היד לנענע בעדינות את התבנית כדי שהציפוי יגיע ויצא אחיד-לא הולך.מה אני עושה לא נכון?אין ןקשר לזה שחוררתי עם שיפוד-נכון? אומנם עוד מעט אני אשים פתיתתי קוקוס-אבל אוהבת שהעוגות יוצאת יפות גם.וגם לדעת מנסיון של אחרים.חג שמחו
 
במקרה הכי גרוע

מציעה פחות לחתוך מה"גבעונת" הקטנה שמעל העוגה שכבה עם סכין. כך תוכלי לדאוג שהעוגה ישרה לחלוטין, והציפוי מתפזר באופן אחיד.
 

ענתי102

New member
תודה-אבל רשמתי שהפעם אין גבעה בעוגה ולכן

אני לא מבינה למה הציפוי לא מתפזר יפה.
 
אם הציפוי

בורח לצדדים, כנראה שיש גבעונת ממש קטנה ובלתי נראית ממש. אפשר ליישר אותה אפילו למצב של שקע קטן שיתפוס את הציפוי כמו שצריך. אופציה אחרת (לא יודעת אם רלוונטי לך) היא לפהוך את העוגה ורק אחכ לשים את הציפוי, התחתית בטוח ישרה פלס...
 

ענתי102

New member
טוב-אז לאחר כמה דקות שוב נדנדדתי את התבנית

בזהירות שהציפוי ירד-הסתדר מעולה-יצא 10 .תודה
 

ענתי102

New member
היכן רצוי לאחסן את העוגה?

יש בה ציפוי שמורכב משנת מתוקה ושוקולד מריר .
 

bali

New member
מנהל
לאחסן במקרר בגלל הציפוי. שמחה שהצליח לך הפעם.

 

bali

New member
מנהל
חג שמח גם לך יקירתי ../images/Emo172.gif

 
למעלה