ענבל גבריאלי, הניחו לבני משפחתי

siv30

New member
ענבל גבריאלי, הניחו לבני משפחתי

אני לא יודעת אם זה בגלל שהיא אישה, או ח"כית צעירה, או שהמשפחה שלה באמת גורמת אנטגוניזם עצבני מסביבה, אבל כנראה הגיעו מים עד נפש. ענבל גבריאלי פונה למקטרגיה ומבקשת מהם לעזוב את משפחתה. http://news.walla.co.il/?w=//454903 אני חושבת שהדבר הכי מעצבן זה שנטפלים למשפחה : היא קיבלה את התפקיד כי אמא שלה...כי דוד שלה...כי אבא שלה...מילא נטפלים אלי אישית, עם זה אני יכולה להתמודד. אבל ירידה לפסים כל כך אישיים נראה לי מכה מתחת לחגורה (אולי בגלל זה אני לא פוליטיקאית...)

לנטוש

New member
אל תפלי בפח שלה, היא לא תמימה

הרי היא באמת קיבלה את התפקיד כי אבא שלה ודוד שלה רצו. ולא במקרה דווקא היא, כי היא נכנסה על המקומות המשוריינים לנשים - צריך לקנות הרבה פחות חברי מרכז בשביל אישה מאשר בשביל גבר. זה ניצול בוטה ועצוב של אפליה מתקנת. אני לא אוהבת שנטפלים למה שהיא לובשת וכו' - אבל במקרה שלה "הטפלות" למשפחה שלה מאד הגיונית. ושמתי מרכאות על הטפלות, כי בסה"כ מה אמרו, שהיא ניסתה להשיג דו"ח על פעילות הימורים? אולי זה נכון? היא לא מכחישה שהם מעורבים בעסקי הימורים (חוקיים, בחו"ל).

siv30

New member
היי,היא מנצלת את היתרונות שלה כמו

כל השאר.אני לא רואה הבדל בינה ובין עומרי שרון,היא אפילו יותר פע

siv30

New member
פעילה ממנו ברמה הפוליטית

אוף, מיתרונות הסלולר שחותך הודעות

missB

New member
זו דוגמא טובה

למישהי שהגיעה לאן שהגיעה שלא בזכות כישוריה אלא בזכות דברים אחרים. (קשרים, שוחד או איך שלא תרצו לקרוא לזה). אז היא אמנם השיגה את הקידום שרצתה אבל מאז היא רק נאבקת להוכיח שהיא ראויה לו. יכול להיות שהיא באמת מוכשרת אבל עצם זה שהכישורים שלה הם לא מה שהביא אותה לתפקיד גורם לחוסר אמון ביכולות שלה מצד כל הסובבים אותה. אז לכל מי שמחפשת קידום בדרכים מקוצרות (ראה הדיון שלמעלה) - הנה התוצאות!

המלצרות כהכנה לתפקיד חברת כנסת

אם היא תתפקד כחברת כנסת נורמלית, כלומר- תעשה את עבודתה ברצינות, היא תקבל את הקרדיט על זה לבסוף. ולא בטוח שיותר לאט מחברות כנסת אחרות. אגב, ההערות ששמעתי על גבריאלי- כגון "מה הכישורים שלה, שנה במלצרות.." הרגיזו אותי. כמובן שחלק מזה בא כי הסיכוי של אשה צעירה להיות מועסקת כמלצרית בזמן שהיא סטודנטית (או בכלל) הוא די גבוה, אז מה, לא יהיו נשים צעירות בכנסת? מישהו מסתכל על כל תפקיד שמילאו גברברי הכנסת? והאמת, אם תחשבו על זה, מלצרות זה דווקא רקע רצוי וטוב. מי אמר שתואר במשפטים, נסיון בחקלאות, או הכי גרוע- נ ס י ו ן צ ב א י שבו דשנו כבר עד דק) מועיל יותר כרקע לחבר כנסת מנאשר עבודת מלצרות?( תואר במשפטים- אולי, אבל בעיקר בגלל שאתה לומד שם הרבה על "איך המדינה עובדת באמת" (ואת זה, וסלחו לי על הרשעות, גבריאלי כבר יודעת מהבית, היא לא צריכה תואר בשביל זה! מספיק סיבוב במרכז הליכוד) ? והאמת שעבודה במלצרות זו דרך מצויינת להחשף לציבור הישראלי ולנושאים שיש לטפל בהם: מעמד האשה, הטרדה מינית, העלמות מס, אי-אכיפת חוק שעות עבודה ומנוחה, מעבר על חוקי העבודה בכלל, נושאי שלטון מקומי כמו אכיפת רשיונות עסק...ואפילו הדבר הכי פשוט שרוב חברי הכנסת לא נחשפו לו, והוא, איך לחיות ממשכורת ישראלית- להבדיל ממשכורת של חבר כנסת. ואשר למאבק שלה להוכיח שהיא ראויה: שתאבק. לא נורא בכלל. רצון של אדם להוכיח את עצמו יכול להוביל גם לדברים טובים, וטוב לנו שהיא תדע שבוחנים אותה ותזהר מהסתבכויות. אגב- אם מישהי יודעת מה הרקע של תמר גוז'נסקי, שמקובלת גם על חברי הימניים ביותר כחברת הכנסת הכי מוצלחת ותורמת לציבור שידעה ישראל בשנים האחרונות, אשמח לשמוע! מה שזה לא יהיה הרקע הזה, אנחנו צריכים ללכת לשם ולקחת עוד 30-40 כאלה.

missB

New member
אז המטרה מצדיקה את האמצעים?

אקדים ואומר שלאור 'איכותם' המפוקפקת של רב מכריע מחברי הכנסת שלנו - ההמקרה של ענבל גבריאלי לא ממש מצדיק דיון נפרד (אם כולם מושחתים אז למה לדבר דווקא עליה). אבל ניקח את המקרה שלה רק כדוגמא. אם היה מדובר על מלצרית שהחליטה שהיא רוצה לתרום יותר ולכן נכנסה לפעילות פוליטית, הוכיחה יכולות ו/או שכנעה בוחרים שיש לה יכולות - ונבחרה - ניחא. אבל זה לא באמת המקרה. כאן הופעלו קשרים ושאר שיטות לא לגמרי כשרות כדי לוודא שהיא תגיע לאן שהגיעה. ולכן אני מרשה לעצמי לפקפק ביכולות שלה ובזכותה להיות בכנסת כנציגה של הציבור. בעיני גם אם היא תהיה חברת כנסת מצויינת זה לא יצליח למחוק את הדרך שבה היא הגיעה לשם. כמו שאמרתי - זו אחת הבעיות כשמגיעים להישגים שלא בזכות הכישורים שלך.

יונית א

New member
../images/Emo45.gif

היא מלצרית ממשפחה עשירה שקנתה מספיק חברי ליכוד כדי להכניס את הילדה לכנסת. בושה לנו. מה גברת גבריאלי עשתה ? נציגה של ציבור? בדיחה. אגב, לא בדיחה שונה מהרבה בדיחות אחרות שיושבות במוסד הזה. מסכימה מאד לסיפא של דברייך. גם אם תהיה המבריקה והפעילה בין כל חברי הכנסת ל-30 השנה הבאות לעולם יזכרו לה את הדרך בה הגיעה לכנסת. ולא לזכותה. כדוגמא מהצד השני, אפשר לראות את לימור ליבנת, (ושוב ללא כל הסכמה לעמדותיה ברוב תפקידיה החל משרת התקשורת וכלה בשרת החנוך)-יש בי הערכה לדרך שהיא קידמה את עצמה. עם מרפקים, עם כוח, עם תבונה. מי שעוקב אחריה מהיותה ראש תא הליכוד באוניברסיטה, יכול לראות את הצמיחה האישית והפוליטית שלה. זה מודל מעורר הערכה. או ציפי לבני, ותמר גוז'ינסקי ואחרות. לא ענבל גבריאלי.

siv30

New member
או רוחמה משהו...

לפעמים המערכת הפוליטית שואבת לתוכה טיפוסים שאחרת לא היו מגיעים לשם. לי לא ברור למה דווקא מתלבשים עליה שברקע חברי הכנסת הגבריים לא יותר טובים. ד"א מהדוגמאות שהבאת רק תמר גוזינסקי מהווה דוגמא אמיתית לתרומה נשית בכנסת. לא רק פעילותה הענפה לחקיקת חוקים בעלי משמעות לזכויות אדם ואזרח אלא גם הויתור שלה על מקומה בסיעה לטובת אחרים. פשוט משכמה ומעלה. חבל רק שאין יותר כאלה.

יונית א

New member
מה זה בדיוק "תרומה נשית בכנסת"?

ומבלי לזלזל בחברת כנסת גוזינסקי, ובלי להעריך או להתייחס לתפיסות עולמן של הנשים האחרות, הן הובאו כדוגמא לפעילות פוליטית שקידמו את עצמן בעבודה קשה לאורך שנים ולא דרך קשרים משפחתיים וארנק שמן. בוודאי שיש חברי כנסת שאין מקומם שם, אבל הבוטות שגבריאלי נכנסה לכנסת היא גסה וצורמת מאד. לא בשל היותה אישה. אלא בשל התהליך השקוף של "שימון" חברי מרכז הליכוד. אני בטוחה שלו הייתה "עופר גבריאלי" ולא "ענבל" יחס הצבור היה זהה. זה לא על בסיס נשיותה או גילה, זה על בסיס התהליך הנלוז ושחיקת כל ערך של דמוקרטיה .

greening

New member
בא להקיא מחדירת הפשע לכנסת

מהצבעות כפולות, מסידור ג'ובים, מזכות השתיקה הרועמת, ממשלה חסרת אחריות שלא חסה על חיי אזרחיה וחייליה/מילואימניקיה, מממשלה שמחוקקת חוקים כדי להפר הסכמים. שתפסיק להתבכיין ענבל גבריאלי ושיפסיקו להתבכיין כל אנשי ה"אליטות החדשות", שקונים שלטון בכסף ודואגים לעסקיהם דרך הכנסת והממשלה.

siv30

New member
../images/Emo45.gif תרבות השלוך

האמת שלפעמים אני מרגישה שאנחנו בדרך הנכונה לקבלת תואר "רפובליקת הבננות" של השנה. ההתדרדרות המוסרית של חברי הכנסת משקפת את הלך הרוח הציבורי, עליה בפשיעה, העדר סובלנות וסבלנות פשוט זוועה.

שש שבע

New member
אף פעם לא היו מי יודע מה אישים

עם אישיות נעלית בכנסת מגיל מאוד צעיר שמענו את ההתבטאויות שלהם בטלויזיה, שלוחלנד אמיתי, ואני לא מתפלאת שיש שם הפרות אמון חמורות, פוליטיקה היא שם נרדף לשקר. פתי מאמין....

למעלה