ענו לי בבקשה

gmrr

New member
ענו לי בבקשה

אימי כבת 90, תצטרך לעבור הקרנות באגן. מישהו יכול להגיד לי במה הדבר כרוך: זה כרוך בכאבים? אי נעימות אחרת? איזה תופעות לוואי יש לזה? כל אינפורמציה תתקבל בשימחה גם מבעלי הנסיון וגם מי שקרא/ שמע/ למד/יודע.

מיליתו

New member
מעט מאוד מידע על הקרנות, ובכל זאת

אני בקושי עברתי הקרנות, וגם קיבלתי הקרנות לצוואר, אבל אספר מה שאני יודעת. לפני ההקרנות מזמינים אותה ל"תיאום" ומסמנים בנקודות קטנטנות על הגוף את איזור ההקרנה. ההקרנות עצמן בד"כ נעשות כל יום ונמשכות כמה שניות בהן לא מרגישים כלום. אחרי שבועיים יכולות להופיע כוויות על העור (לי לא היו, אבל אני לא קיבלתי הרבה הקרנות). הבנת שבאגן יכולה להיות פגיעה בפוריות (לא רלוונטי כל כך בגיל 90) וגם שילשולים או עצירות. בכל אופן, אילו שאלות שכדאי לשאול את הרופא. אני מניחה שמפאת גילה של אמך היא לא תקבל מינונים גבוהים מאוד של קרינה, אבל הכי טוב לדבר עם הרופא.

הטיפול בהקרנות אינו כואב

למעט אדמומית או לפעמים כוויה קטנה באיזור המטופל, שניתן לטפל בעזרת משחות ביאפין או ג'ל שמבוסס על 99% מים. האדמומית או הכוויה מופיעים לאחר כ- 15 הקרנות, הכתם נעלם לאחר מספר חודשים. אין סיבה לדאגה, אין כמעט כאבים. ההקרנה עצמה זה קרן מלייזר שמגיעה לאיזור המטופל, כמו קרני שמש. מכיון שההקרנה היא יום יום (למעט שישי-שבת), לאחר מספר טיפולים, כפי שכתבתי למעלה, מופיעה כוויה, אבל גם לא מחייב. החלמה מהירה לסבתך ואריכות ימים.

talb99

New member
אני עברתי קרינה לאגן ולא היו לי

תופעות לוואי למעט ביום האחרון , אחרי 28 הקרנות רצופות. הסימולציה, שכולן סיפרו לך מעט לא נעימה מפאת האזור. מחדירים קטטרים על מנת לאמוד את הנקודה המדויקת אבל זה ממש לא נורא. מסמנים את העור באמצעות קעקוע כחול בצורת נקודה, לא כואב ולא יורד... וכמה ימים לאחר מכן מתחילים בהקרנות. ההקרנות שלי היו בשיטת ה BOX . הכוונה היא לא הקרנה ישירה לאגן בכל כוח הקרן כי אם מעט לאגן הקדמי, מעט לאחורי ובהתאמה לצדדים. 4 הקרנות של 7 שניות לכל כיוון. לא כואב, לא מורגש קצת מפחיד. כי נמצאים לבד לבד בחדר. אין כוויות חיצוניות. בכל אופן לי לא היו. אחרי 28 הקרנות קיבלתי כוויה לא ככ נעימה שעברה בשלפוחית השתן. כפי שכבר ציינו תופעות הלוואי יכולות להיות שלשולים, (פגיעה במעיים) , כוויות באיברים הפנימיים (שלפוחית או פי הטבעת), ועייפות מצטברת שעוברת. בגדול, אפשר לעבור את זה. אני הייתי בת 32 והלכתי יום יום לבד. איפה אתן אמורות לעבור את זה?

מידע על

הקרנות לאגן בקישור. ומעבר לזה - כל מה שאמרו לך קודם. וחשוב ליידע את הצוות המטפל כי הם צריכים לדעת כחלק ממעקב אחרי המטופל וגם כי לעיתים יש דרכים להקל על התופעות האלה. יום טוב גלי

למעלה