ענו לי בבקשה

mbinh

New member
ענו לי בבקשה

ידידי יום חג קרב.וזהו יום מופלא עוצמתי נדיר וקסום.זהו אלאבן אלויד חלקכם יקראו לו מבון אך אני קורא לו בשמו הקלטי אלבאן אלויד.אותו יום המציין את השוויון בין שליטת הלבנה לשליטת החמה הוא היום המאוזן ביותר היום בו כולנו מתעצמים. רציתי לשאול אתכם האם אתם חוגגים איפה ואיך? אני הולך לים לעשות טקס אישי ביני לבין האלה והאלים ומה אתם עושים?

אנחנו נחגוג אותו

באופן פגני מעורב - בהשפעה וויקנית והשפעה כנענית. אפרט אחרי הטקס עצמו

Justin Angel

New member
לעבוד

אלבן אלווד אינו שמו הקלטי של החג. מילא, וניחא יהיה להגיד, שזהו שמו הנאו-דרואידי של החג. השם אלבן אלווד נתבע ע"י אדוארד וויליאמס (ע"ע Iolo morganwg) בספר "הבארדים". איולו טען כי מדובר בהעתק של הספר של פרלייט (השם בעברית שכתבתי הוא תרגום פונטי של וולשית). היום ברור לחלוטין כי אין שום ספר של פרלייט היות ושום העתק נוסף מלבד זה של איולו לא שרד. בנוסף, הדעה הרווחת וגם הנכונה היא שגם אם קיים הספר פרלייט הוא בעצמו יצירה ספרותית פיקטיבית ולא מקור היסטורי בעל ערך כלשהו. השם אלבן אלווד אומץ ע"י הנאו-דרואידים כשם של החג מתוך כבוד לאיולו שיסד את הגוסדרד הראשון, אבל אין לשם הזה (ולאף אחד משמות ה"אלבן") שום אחיזה היסטורית במציאות. השמות האמיתיים של החגים האלו ידועים רק להיסטוריה. בוא נגיד, שהייתי מציע לך לא לחזור על זה ש"אלבן אלווד זה השם הקלטי של מאבון". לי אומנם לא אכפת, אבל זה מראה בדיוק מה אתה יודע וכמה לעומק אתה מכיר את הקלטים. בחג הזה, כמו כל החגים (הדרואידים, היהודים וסופי-שבוע באשר הם) אני מתכנן לעבוד.

mbinh

New member
תיקון לתיקון

כוונתי היא שהשם לקוח מהשפה הגאלית.

neophile

New member
אני הולך לחגוג את הקשר

שיש לי עם האלה פריספוני , הידועה גם בעוד כל מני שמות כגון מאאת המצרית וליברה הרומאית אלת האיזון- המאזניים הם סימלה, שופטת המתים.

neophile

New member
מחקר המיתולוגיה

טועה. מהבחינה האיזוטרית אלו השוואות מושלמות

אני חושב שלא

במיתולוגיה היוונית שופטי המתים היו איאקוס, מינוס ו-ראדאמנתיס. פרספונה אצל הרומים היא פרוסרפינה, המשווית גם עם ליברה (Libera, אשתו של Liber, אל פריון איטלקי קדום, ולא Libra שהם מאזניים). אצל הרומים אלת הצדק היא יוסטיציאה (איני יודע אם היא שופטת מתים או לא). מא'את המצרית היא היא שופטת את נשמות המתים, שעד כמה שידוע לי, הוא לא תפקיד של פרספונה/פרוסרפינה (אני מכיר רק מקרה אחד שבו היא התערבה כאשר ביקשה לשחרר את יורידיקה). האם סיפור החיים של מא'את ושל פרספונה קשור האחד בשני?

חגיגת השוויון של הסתיו בקהילת הרוח

במסורת השאמנית מכונה טקס זה גם בכינוי חגיגת המתים וזאת מכיוון בחגיגת השיוויון של הסתיו נוצר פתח המאפשר לנו לפגוש את הזקנים והזקנות, שחיו כאן לפנינו , ושהם חלק מהשושלת שלנו. מהניסיון שלי תקשורת עם הזקנים היא דבר קסום, אפשר לקבל מהם הדרכה, תמיכה, יעוץ, ריפוי, וזה תמיד מלווה בהרבה מאוד אהבה והבנה. הם היו פה כבר , גילו פיתרונות לבעיות שאנחנו רק פגשנו, חוו מערכות יחסים, גידלו ילדים, עברו משברים, וכיום יש להם את המתנה המבורכת של הניסיון. הטקס מאפשר לבוא עימם במגע ובקשר ולאפשר להם להיכנס לחיים שלנו. כמו תמיד הטקסים של הרוח הגדולה פתוחים לקהל בחינם זה קורה ביום שישי הקרוב, ה- 22/9 בלילה (אנחנו עובדים לפי היום המדוייק מבחינה אסטרונומית ולכן חוגגים השנה לא בדיוק ב- 21.10) ניפגש בשעה 22:00 בכניסה לפארק גרר. הוראות הגעה: מכיוון צפון- לנסוע על כביש 40 עד צומת קמה, ושם ימינה לכיוון נתיבות. מכיוון דרום- על כביש 40 עד צומת קמה, ושם שמאלה לכיוון נתיבות. מכאן ההסבר זהה- לנסוע ישר עד שמגיעים לצומת טי. שם פונים שמאלה, ולאחר מספר קילומטרים תבחינו מצד ימין של הכביש בלפידים בוערים, שם יהיו שאמנים שיחכו לכם. חשוב להגיע בזמן, מי שיאחר לא ימצא אותנו ויפסיד את הטקס. כרגיל, נשמח אם תביאו דבר מאכל להעשיר את שולחן האוכל שלנו.

Remirat

New member
מה אנחנו עושים?

למען האמת... מתחתנים
אני וחברי משכבר הימים (מוכר בפורומים בתור lion_heart) טסים הלילה לקפריסין ומתחתנים בחג עצמו בבוקר. שיהיה לכולם חג נפלא!

מזל טוב!!!

וואי, המון המון מזל טוב! שתדעו המון אושר (וגם עושר לא יזיק אני בטוח) ושברכת האלים תלווה אתכם בכל מקום שבו תהיו.

למעלה