עניין חשוב, מבקש עזרה..

MasterZen

New member
עניין חשוב, מבקש עזרה..

שלום לכולם,
אני נמצא במצב ממש בעייתי כרגע, לפני כמה זמן כתבתי פה לגבי מצב נפשי שרודף אותי מהשירות הסדיר (אני כבר בן 25 עוד מעט), ואני נמצא כרגע בתהליך של להיפגש עם איש מקצוע לגבי המצב, כדי שהוא יפנה אותי לקבן ויתן לי שחרור מהמילואים..
הבעיה שלי עכשיו נובעת מזה שחשבתי לעצמי מה יקרה אם פתאום יקראו לי לצו 8 תוך כדי התהליך.. אני יודע שזה אולי נשמע דבילי וחלק לא יבינו, אבל אני באמת לא יודע מה לעשות, אני במצב נפשי ממש לא טוב..
מה להגיד להם במקרה כזה?
אני ממש מודה לכם על העזרה, זה באמת עוזר לי לעבור תקופות נפשיות כאלו..

גיא

אושי231

New member
היי גיא, גם במצב של צו 8 הצבא מעמיד לרשותך

קב"ן שיכול לראות אותך באופן מיוחד, דחוף ללא דיחוי.
אני מאוד הייתי ממליצה לך להתקשר למפקד שלך, לשוחח איתו ולהסביר לו מה קורה אצלך. אתה לא חייב לפרט הכל אלא רק לומר שאתה נמצא בתהליכי פגישה עם קב"ן ושאתה חושש שתזומן בצו 8.
תבדוק איתו האם הוא מוכן לשבץ אותך בפלוגת "בלתי קריאים" עד שתראה קב"ן- זוהי פלוגה שכל מי שמשובץ בה לא נקרא למילואים ע"י החייגן בחירום.

MasterZen

New member
היי אושיק

תודה על התגובה המהירה,
אני באמת לא יודע איך להגיד את זה למפקד שלי, במיוחד לאור העובדה שלא אמרתי כלום במשך שלוש וחצי שנים שכללו פעמיים מילואים של אימון.
אני מרגיש כאילו זה ישמע כתירוץ להתחמק או משהו.

אושי231

New member
מצד שני אם לא תאמר כלום ואז פשוט

לא תתיצב בזמן הקריאה זה יגרור אחריו השלכות יותר חמורות וייראה לא טוב בכלל.
עדיף שתתקשר אליו עכשיו ותגיד לו פשוט את האמת, מילה במילה מה שסיפרת פה.

Subi777

New member
צו 8 הוא מתנה מבחינתך...

הצבא לא מתעלם מבעיותיו של הפרט אולם במקרה של מילואים כאשר הבעיה עולה בזמן שהותך במילואים היא מטופלת במהרה ולא נגררת.

בצו 8 במיוחד יש התגייסות של מערך בריאות הנפש הצהלי... יש הבנה שטראומה נפשית ומצבי לחץ ודחק יקרו בעצימות גבוהה יותר.

אני ראיתי הרבה מאוד אנשים, גברים כאלה שהם סוסים שסובלים מטראומות... אין במה להתבייש ואין לזה שום קשר למה יחשבו עליך.

אם תקבל צו 8 אין לך מה להלחץ. זה לא אומר שעוד 2 דקות אתה תהייה בעזה. לכשתתייצב תדווח על הבעיה שלך ותבקש לדבר עם קב"ן.
אם המפקד שלך ירצה לדעת מה הסיבה תסביר לו שלא מדובר ברצון להתחמק אלא בעובדה הפשוטה שייתכן ויש בעיה ועדיף לטפל בה מאשר להקלע למצב שבו אתה לא מסוגל לתפקד בשניה שהכי צריכים אותך.

לא כל מי שהולך לקבן מזייף מצב בריאותי כדי להתחמק. ואם אתה צריך סיוע אז תדרוש את הסיוע הזה.

למעלה