עניין לעורכי הדין שביניכם

GoldyHon

New member
עניין לעורכי הדין שביניכם

אני בעלת חוב לבנק העומד היום על 60000 ש"ח (35000 וכל היתר ריביות,שכ"ט וכד'). הייתי בחקירת יכולת (ניגשתי עפ"י תיקון 19) ונפסק לי 150 ש"ח לחודש. אני מניחה שזה זמני ולא סופי. עו"ד של הבנק יבקש חקירת יכולת במעמד הזוכה,או בא כוחו. ולעניין: אני חד הורית עם 2 ילדים ורק לאחרונה מצליחה "להרים ראש" ולהרויח ,לאחר שנתיים מאוד קשות מבחינה כלכלית. אני מתגוררת בדירה שלי,משלמת משכנתא,לא גבוהה,וכמובן שהדירה משועבדת לטובת המשכנתא. לפני כשבוע קיבלתי צו עיקול מקרקעין, כלומר עו"ד הבנק מבקש לעקל את דירתי הצנועה (ממש דירה צנועה) 1.מה אני יכולה לעשות כדי לעכב הליך זה ובאלו תנאים? 2.האם ככה ביום בהיר אחד יכול הבנק לזרוק אותי וילדי לרחוב? איזו הגנה יש לי, בהנחה שאני עושה כל הדרוש לשלם את חובי (במסגרת מגבלתי הכלכלית? 3.האם אני יכולה לדרוש לאפשר לי למכור את ה"נכס" כדי לשלם את החוב? לשם כך אני צריכה אורכה של זמן,למשל 3-6 חודשים, בהתייחס למצב השוק היום. הרי אם תינתן הדירה לכינוס ישאר לי מעט כסף לאוהל בחוף הים או לכדור בראש... מבקשת עזרה.לכל המבינים. נ.ב. השתדלתי להיות עניינית, למרות שמצב הרוח נע בין יאוש טוטאלי לבין רצון עז לפתור את הסבך. מאזרחית שומרת חוק ומשלמת מיסים הפכתי "בעזרת הבנק" לפושעת ופורעת חוק, מאדם המרויח בכבוד וקצת יותר שהבנק מחזר אחריו ללא כל חשש,נהפוך הוא למי שאף אחד שם לא מתייחס לרצונו להסדיר את חובותיו. הבנק מצידו הולך על כל הקופה.גם אם זה אומר לזרוק אם וילדיה לרחוב.

blusky9

New member
יותר טוב מעו"ד.....

1 דבר ראשון את לא פושעת הבנקים הם הפושעים במדינה הזאת! 2 בשום פנים לא למכור את הדירה 3 אם נפסק לך 150 ש"ח לחודש כל עוד את משלמת בני הכל..ה לא יכולים לעקל 4 במידה והם מנסים לעשות זאת תגישי בעצמך בקשה לעיקוב הליכים בהוצאה לפועל ותכתבי כל מה שאמרת פה אבל לא להציע מכירת הדירה ,תבקשי עיקוב הליכים, עיקול משכורת והוצאת מטלטלין כל עוד את משלמת זה החוק! 5 להגיש בקשה זה פשוט ולא עולה כסף 6 את יכולה לקבל עזרה באולם בית המשפט למטה מהאגודה המשפטית שעוזרת למעוטי יכולת 7 אם תלחמי בהם בלי להרגיש אשמה, תצלחי אני הצלחתי בלי עו"ד(הם נבלות לא קטנים) 8 את חייבת לפעול מהר

יוסי99

New member
קודם כל תרגיע, ועצה לשואלת

מי שלוקח כסף, אחראי להחזיר אותו. אף אחד לא היה מחוייב לתת לו מלכתחילה. אז "בני X" זה כינוי שאולי מתאים למתחמקים מחובות, ולא למי שמנסה לגבות אותם. תשלום ע"פי צו חיוב אינו מעכב הליכים (למעט צו מאסר) אוטומטית, אלא אם כן החייב הוכרז כחייב מוגבל. זה שהצלחת בלי עו"ד זה יפה, אך ברוב המקרים צריכים את ה"נבלות". מה גם שהאנשים שעזרו לך מטעם האגודה למלחמה בעוני, ועוזרים מדי יום לעשרות ומאות אנשים, הם עו"ד ועו"ד לעתיד. ולשואלת - אם החוב אינו בגין משכנתא, ולאור הסכום נראה שכך הדבר, גם אם הבנק ימכור את הדירה, זה יהיה בכפוף לס' 33 לחוק הגנת הדייר, שאומר שלא ניתן לפנות אותך, אלא יש למכור את הדירה בכפוף לשכירות שלך. מה שמצד שני, מאד מפחית את הערך של הדירה (אנשים לא אוהבים מן הסתם לקנות דירה מאוכלסת בדייר מוגן), אבל מבטיח לך להמשיך להתגורר שם (בשכירות מוגנת?). אם החוב בגין משכנתא, אפשר לפנות אותך כיוון שס' 33 הוא סעיף שאפשר להתנות עליו בחוזה, ובחוזה המשכנתא מתנים עליו באופן קבוע.

blusky9

New member
אני לא צריך את הטפות המוסר שלך....

מספיק לי לראות מה הצדקנים שכמותך עשו למדינה הזאת מי יגן על האזרח הקטן שהבנקים לקחו ממנו כסף? והם מופיעים עם סוללה של עו"ד ששכרם פי עשר מסכום התביעה הבנקים וגברי המדינה הזאת גורמים לשבר חברתי שיחסל את המדינה!!! אם אתה יכול לעזור אז בבקשה בלי הטפות מוסר

blusky9

New member
בנוסף לכך.....

מי שגרם לי את הנזקים החמורים ביותר הוא העו"ד שלי אז מה אתה מרצה לי טוהר וצדק ומשפט

יוסי99

New member
קשקשן

יופי אז עו"ד אחד לא היה מוצלח. יש הרבה כאלה. תן לי לנחש גם איך בחרת אותו - לפי המחיר (כי ממילא לכ עוכרי הדין זה אותו הדבר, הם לא עושים כלום ורוצים הרבה כסף). אבל יפה שהסקת מזה לגבי כל עוה"ד - הסקה סטטיסטית מאדם 1 ל 25000 בערך שיש בארץ. אני בטוח שהם כולם בדיוק אותו הדבר כמו היתר. ובאשר לשכ"ט וריביות שמתווספים לחובות - אם היית עומד בהסכמים שחתמת עליהם, אז זה לא היה קורה.אף אחד לא החתים אותך על שום דבר בכוח, וגם לא הכריח אותך לקחת הלוואה \ להכנס לחובות. אני בטוח שיש לך סיבות טובות, אבל אין לך מה לבוא בתלונות לבנק\זוכים. כשמצליחים לגבות רק 17% (או פחות? לא זוכר) מהחובות, אז העלויות שמטילים על כל אחד שמצליחים לגבות ממנו גבוהות יותר, כדי לממן את ההפסדים מאלו שלא משלמים \ משלמים 100 ש"ח לחודש על חוב של עשרות אלפי שקלים. תזכור, שבסופו של יום, עם כל עוה"ד, שכר הטרחה, וכו, מי שיוצא נפסד בהליכי הוצל"פ זה כמעט תמיד הזוכים, ולא החייבים.

למעלה