עניין סבוך

helen12004

New member
עניין סבוך

שלום, אני בת 18 וחצי, ובמשך 4 שנים הרכבתי עדשות אורתו-קיי. לפני יותר מחודש הפסקתי בטיפול הזה, בתקווה לעבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים. לאחר שנבדקתי אצל חמישה אופטומטריסטים שונים, קיבלתי חמש תשובות שונות. ההבדלים הם משמעותיים ומגיעים ליחידה. הראייה שלי היא בערך מינוס 2.5 בימין ומינוס 3.75 בשמאל+צילינדר קטן בשמאל. לאור העובדה שלא ניתן לדעת האם ראייתי השתנתה בזמן האחרון, המליצו לי באחד המכונים להגיע לבדיקה בעוד חצי שנה. נשאלת השאלה- איך הם ידעו שהראיה שלי נותרה יציבה, אם לא מצליחים להגיע להחלטה אחת בנוגע לטיב הראיה? בינתיים אני מרכיבה עדשות יומיות של ACUVUE-MOIST. אלו העדשות שהכי נוחות לי מבין אלו שניסיתי, אך עדיין קיימת אי נוחות בעיניים לעתים ותחושת יובש (שלא לדבר על המחיר). החלטתי לקנות משקפיים, אך כשאני מרכיבה אותן, אני מקבלת מיד סחרחורת. ההרגשה הרעה מתגברת בעת תזוזה. מה ניתן לעשות עם המשקפיים? בחנות לא מבינים מה אני רוצה מהם ומה הבעיה במשקפיים. האם זה בריא להרכיב את העדשות כל היום (מהיקיצה ועד השינה)- האם העיניים מקבלות מספיק חמצן במצב זה? תודהמראש, הלן

השפעת אורטו-קי על הקרנית

הלן שלום, לצערי השפעת עדשות אורטו-קי על הקרנית חולפות לאחר זמן רב יחסית. כך שבהחלט יתכן שיש הבדלים משמעותיים בין בדיקה לבדיקה. גם עדשות מגע רכות יכולות להשפיע על קמירות הקרנית דבר שאנחנו קוראים warpage. לכן חשוב מאוד להמנע מהרכבת עדשות מגע מספר שבועות לפני ניתוח להסרת משקפיים. לגבי המשקפיים, הרבה פעמים תחושת סחרחורת מיד עם הרכבת משקפיים מקורה בטעות בבדיקת המרווח בין האישונים (בלשון האופטומטריסטים pupillary distance PD) במקרים אחריםמדובר במרשם חזק מידי. לגבייך מספר המלצות: 1. בשל גילך הצעיר (18 שנים) והעובדה שהפסקת להרכיב עדשות אורטו-קי רק לפני כחודש - כדאי לחזור על בדיקת ההתאמה בעוד חצי שנה כאשר את מרכיבה משקפיים בלבד. 2. אם באיזור מגורייך קיים בית ספר לאופטומטריה (אני מכיר אחד בירושלים ואחד באוניברסיטת בר אילן) קבעי תור למרפאות שלהם, אומנם תיבדקי על ידי סטודנטים לאופטומטריה אך הבדיקה תבוצע תחת פיקוח של אופטומטריסט מוסמך ומאוד מנוסה ומהניסיון שלי הסטודנטים מדייקים יותר מחלק מהאופטומטריסטים בחנויות. מכיוון שהסטודנט לא צריך למכור לך משקפיים הבדיקה שלו תהיה מאוד אוביקטיבית. 3. מאוד לא מומלץ הרכבת עדשות מגע במשך שעות מרובות, וזו אחת הסיבות שמבקשים להמנע מהרכבת עדשות מגע לפני ניתוחים להסרת משקפיים. אנא, העזרי בסבלנות, בסופו של דבר זה ישתלם. לשרותך תמיד

למעלה