עניין של אמונה

עניין של אמונה

לא, אני לא הולך לדבר לא על אמונה, ולא על דת...לפחות לא בצורה ישירה. השאלה שלי אליכם היא פשוטה: האם אתם מאמינים בחייזרים? בצורות חיים אחרות, שלא על כדור הארץ? ולמאמינים שביניכם- האם אלוהים יצר רק אותנו? ואם כן, מודע הוא יצר את כל כוכבי הלכת והגלקסיות האלו שיש שם בחלל החיצון? ואני כמובן חייב עקיצה- אמרתם שבתנ"ך יש תשובה לכל. אבל בתנ"ך לא נאמר דבר על אותם "כוכבים" שברא ה'. לא איזה מטרה הם משרתים אותנו(להאיר את כדוה"א? נו באמת) ולא לאיזה מטרה הם קיימים. מה דעתכם?

tamarhp

New member
אוקיי...

אישית, אני לא חושבת שקיימים יצורים מעבר לכדור הארץ. כעיקרון זו דיעה אישית שלי, אבל יכול להיות שגם חז"ל או מקורות אחרים אומרים ככה, אף פעם לא בדקתי. אני לא חושבת שהתנ"ך דווקא נותן תשובה לכל דבר, חלק מהתשובות באות מהתושב"ע (ולא דווקא מהתורה שבכתב), וגם מחז"ל, הנביאים, התנאים וכו'. הכוכבים נבראו כמובן כדי שנוכל לבקש משאלה כשכוכב נופל! מה השאלה?! וברצינות - האמת שאף פעם לא חשבתי על זה. אני יודעת שהמזל נקבע עפ"י הכוכבים (עם ישראל הוא מעל למזל, אבל שאר האומות כן תלויים במזל), אולי בשביל זה.. אני אחשוב על זה. נקודה מעניינת.

tamarhp

New member
א. תפסיקי

לכתוב באנגלית, זה עולה לי על העצבים. ב. ידוע לך שיש כוכבים בשמים? ויש מזלות? (יו נואו.. דלי, אריה וכו') ויש הורוסקופים? אז זהו... כעיקרון אפשר לחזות דברים מסויימים עפ"י הכוכבים, על אומות העולם. כמובן שאני לא מדברת על ההורוסקופים המזוייפים שיש היום, אני מדברת על אנשים שחיו לפני אלפי שנים וידעו באמת איך לחזות בכוכבים. אבל עם ישראל הוא מעל למזל ולגורל, והמזל שלו בעצם משתנה בהתאם למעשים שלו. וידוע הסיפור המוכר, שקרה בזמן חז"ל, שאחד מחכמי ישראל (אופס, שכחתי מי) ואדם מאומה אחרת הלכו ביחד, ועברו ליד קבוצת פועלים. אותו חכם גוי אמר לחכם היהודי שהוא רואה בכוכבים שפועל מסויים ימות באותו יום, והחכם טען שלא (אם אני זוכרת נכון). מאוחר יותר, הם באו שוב לקבוצת הפועלים, וראו שהפועל - חי! הם ניגשו אליו, ומצאו בערמת הקנים שהוא קצץ באותו יום - נחש מת. החכם הגוי לא הבין מה קרה - איך זה שבכוכבים הוא ראה שהפועל ימות, ובסוף הנחש מת? הם שאלו את הפועל, והוא סיפר להם שהוא נתן את לחמו בסתר לאחד הפועלים האחרים כדי שלא יתבייש, ואז הם הבינו שבזכות מצוות הצדקה הוא ניצל. כלומר - גם אם יש גורל מסויים, עם ישראל יכול לשנות אותו עפ"י המעשים שלו.

ואם גוי היה עושה את אותו המעשה

הוא היה עדיין מת. זה אני או שיש כאן חוסר צדק מסוים?

tamarhp

New member
אני לא יודעת

כעיקרון אנחנו מאמינים בהשגחה עליונה, כך שהקב"ה כן יכול להציל גוי. מה זה משנה? בכל מקרה רוב האנשים בעולם כן מאמינים בגורלות, אז סה"כ רציתי להגיד שישראל לא צריכים להאמין בגורלות כי הוא יכול לשנות את המצב שלו. ולא עשיתי תואר לזה, אז כדאי שתשאל מישהו יותר מומחה ממני בקשר לוגרלות והכל. כתבתי את מה שאני יודעת.

Igra Rama

New member
Listen

First of all I am a he not a she. Second I can't write hebrew since I am currently in the university of Edinburgh, U.K. The point is: Yes there are stars in the sky, suns greater than our own. Explain what a lump of Helium and hydrogen has to with astrological signs.

tamarhp

New member
אוקיי, סליחה

אבל זה כבר לא קשור לפורום דתיים חילוניים. תשאל אסטרולוגים.

iziman

New member
די הגיוני

שיש חיים בכוכבים אחרים . כמות הכוכבים שקיימים ביקום כל כך גדולה שחייבים להיות עוד כוכבים מיושבים .

כן, אני מאמינה שיש חיים גם...

ב"מקומות" אחרים. לא יודעת אם דווקא חייזרים כמו בסרטים הבדיוניים, אבל אין לי ספק שהבורא ברא גם עולמות אחרים. ישנם חכמים שמתעסקים בזה, ובוודאי זה כתוב בקבלה ובזוהר. לי אין ידע בנושא. ולגבי הכוכבים, מדוע הם קיימים? אני לא יודעת את הסיבה המדעית, אין לי מספיק ידע בנושא, אבל אני חושבת שהם יפהפיים, זו לא סיבה מספיק טובה? למלא את הנפש ביופי!

Em76

New member
יכול להיות שיש עוד עולם

כמו שלנו במקום אחר. המורה שלנו לפיזיקה אמרה לנו שיש תאוריה כזאת. אבל אני לא שוללת את האפשרות שהכוכבים נבראו עבורנו לקבוע מזלות או פשוט ליופי. כמו שכתוב: "כי, צריך כל אדם לומר: כל העולם לא נברא אלא בשבילי" (סנהדרין לז.)

hoggle

New member
זה תמים לחשוב שמכל

העולמות הקיימים אנחנו צורת החיים היחידה שהתפתחה. אין שום ספק שיש צורות חיים שונות.

tamarhp

New member
כאשר את מאמינה

שהעולם התפתח באקראי. האמונה שלנו היא שבורא עולם יצר אותנו, וזו החלטתו בלבד אם לברוא חיים נוספים.

Vdrums

New member
אז זה מסביר לך את הפיגועים

ותאונות הדרכים? את מקבלת את העובדה שזה בידי שמים?

tamarhp

New member
כן

וכמובן שהקב"ה לא סתם קוטע חיים כשבא לו, אלא עפ"י המעשים שלנו וחשבונות שמים אחרים. דוגמה קטנה - הרבה פעמים מוות של צדיק גדול בא לכפר על עוונות העם.

פלסטיק

New member
זה שה' קוטע חיים לפי חשבונותיו

מובן לי מה שלא ממש מובן לי הוא מאיפה את יודעת את החשבונות הללו

למעלה