עניין של גיל

עניין של גיל

בעקבות דיון בפורום שכן - בואו נדון ב"סוגיה" מעניינת: מה הגילאים הנפוצים במקום העבודה שלכם? האם אתם "מעודכנים" בגילאים של הקולגות שלכם?

הדיון המדובר עלה בעקבות מישהי שתוהה למה אנשים מתענייינים בגיל שלה בשלב בו הם מתוודאים אליה לראשונה, שזה משהו שאני מסוגלת להזדהות איתו - אני יכולה להבין שאנשים מנסים להתיידד ושואלים שאלות במטרה לדעת מי נמצא מולם, אבל הגיל של אותו אדם לא נשמע לי כמו משהו רלוונטי אחרי שלב התיכון, אולי קצת בצבא ויש מי שיגידו שגם בשלב הראשוני שאחרי, אבל בעיני זה מיותר. בזמנו סיפרתי על אותה קולגה הזויה משוללת כישורי אנוש שעבדה איתי, שבימיה הראשונים בחברה חקרה את כל מי שהציג את עצמו בפניה בן/בת כמה הוא ומה הסטטוס הזוגי שלו/שלה. אחרי כמה ימים בחברה היא חקרה אותי על כמה קולגות שלנו, והתמקדה בגילאים שלהן - מה שאני לא הייתי מודעת עליו, והיא הביעה פליאה עצומה איך זה שאני עובדת עם מישהי ולא יודעת בת כמה היא. אותי יותר הפליא שזה מה שמעניין אותה לגבי אנשים שהיא רק הכירה.

אז איך זה אצלכם בעבודה?

nofi1456

New member
לדעתי זה דווקא להפך ממה שכתבת..

דווקא בתיכון ובצבא אנחנו נמצאים עם אנשים שהם בגיל שלנו (למעט יוצאי דופן)..אז זה מובן מאליו.
אבל בעבודה יכולים להיות אנשים מכל הגילאים..

גיל יכול להיות מפתח למציאת תחומים משותפים, או כדי להבין באיזה שלב בחיים נמצא האדם שאותו אני מנסה להכיר..

נראה לי שזה משהו שהייתי רוצה לדעת על הקולגות אבל באותה מידה זה גם לא משהו שהייתי מתעסקת בו יותר מידי..כאילו, רק לדעת וזהו...לא מבינה מה כל הסיפור.

(אצלי בעבודה כולם חיילים משוחררים אז פחות או יותר אותם גילאים..)

הכוונה שלי הייתה

שבגילאי תיכון כשאת מכירה אנשים, יותר רלוונטי לשאול לגיל שלהם על מנת לדעת אם הם בגיל שלך - זה משהו שיותר רלוונטי בגילאי התיכון מאשר בגילאים בוגרים יותר, לדעתי (לא התכוונתי לשאול את מי שאיתך בכיתה מן הסתם). כשאני מכירה אנשים חדשים, בין אם זה בעבודה ובין אם זה במקומות אחרים, אני מעדיפה לשוחח איתם על דברים אחרים ולא על הגיל, אם כבר בשיחה של הכרות ראשונית נראה לי יותר מתאים לשאול איפה את גרה ואם את סטודנטית וכדומה, ולא בת כמה את.

nofi1456

New member
האמת שבכלל לא הבנתי מה יש כל כך לדון בזה..

מה יש עוד להגיד על הגיל שלי חוץ מ"22"?
הקטע שגיל תמיד יעלה מתישהו בשיחה..
ואצלנו גם תמיד כשיש למישהו יום הולדת אז הוא אומר..
לא יודעת, זה אף פעם לא היה בגדר "האם להתעסק בזה או לא להתעסק בזה" ונראה שפותחת השרשור המקורי די רוצה להסתיר את זה..

אני בכללי נראה לי מוזר שאנשים (בעיקר נשים?) מסתירים את הגיל שלהם..

גם אני לא הבנתי מה יש לדון בזה

ו"לדון" כולל בעיני גם את השאלה. יש דרכים יותר טובות להכיר בנאדם מאשר לשאול לגיל שלו, שלא מעיד יותר מדי לדעתי. יש הבדל גם בין לשאול לגיל של בנאדם שחוגג יומולדת לבין לשאול אותו במסגרת שיחת הכרות ראשונית ועוד כאחד הדברים הראשונים אחרי השם שלו...

אצלי לפחות זה לא קטע של להסתיר, אני פשוט לא מבינה מה הקטע בלשאול את זה בסיטואציה שכזאת.

ואם כבר, זה הזכיר לי דיון עבר

הדיון הזה, אמנם לא הועלה בו נושא חקירות על הגיל, אבל כן הועלו מקרים מקבילים אחרים שלא שונים בהרבה - יש דברים שלא מקובל לשאול בנאדם שאת לא מכירה/בקושי מכירה, ואם את מנסה להכיר אותו, לא זו הדרך.

זה הזכיר לי גם דיונים שנעשו כאן לגבי שאלות כמה שכ"ד אנשים משלמים וכמה הם משתכרים, כשהיו מי שטענו שאין שום רע לשאול אנשים את השאלות האלו (כולל אנשים שהם לא חברים שלנו ושאין לנו קשר מיוחד איתם). בעיני זה עניין פרטי ולא מנומס לשאול, אבל לא כולם חייבים להסכים איתי.

a wild rose

New member

לא יכולת לפחות להגיב בשרשור המקורי?

fairytale10

New member
אני מעריכה שאצלנו זה 20-35

כשהרוב הם 20-25...
בגזרת הגילאים האלו זה די נפוץ לשאול לדעתי לגילו של אדם... חלק נשואים, חלק עוד לא, חלק כבר הורים... המראה בגילאים האלו
לא מסגיר את הגיל אז בשיחות חולין שעולות שאלות כמו ' בן כמה הילד שלך?' או לאיזה גן הוא הולך, לפעמים גם עולה שאלת הגיל.
זה לא נשמע לי מוזר אבל אני גם לא שמה על זה דגש מיוחד... יש אנשים שרואים בגיל יעד להספק דברים בחיים, ואז הם שמים דגש על כך.

תבדילי בין שאלה במסגרת שיחה

במיוחד כשמדובר באדם שאת כבר מכירה (אם את כבר יודעת שיש לו ילדים אז אני מניחה שזו לא הפעם הראשונה שפגשת אותו), לבין לשאול שאלה כזאת במסגרת שיחת הכרות ראשונית מייד אחרי "איך קוראים לך". אישית אני לא חושבת שזה מעניין ו/או רלוונטי בן כמה מישהו גם אם הוא מספר על הילדים שלו או לאיזה גן הם הולכים, עובדת איתי מישהי שיש לה 3 ילדים שמספרת עליהם לא מעט, ואין לי שום מושג בת היא ובן כמה בעלה, והאמת שזה ממש לא מעניין אותי, אם כי אני יכולה להבין שיש אנשים שזה כן יעניין אותם אבל שוב - לא בפעם הראשונה שנפגשים.

למעלה