עניין של גישה

אביתר27

New member
עניין של גישה

לתמר וגם לי יש גישה כשמדובר ברופאים ובבדיקות, שאומרת אל תיכנסו איתנו למונחים רפואיים ולפרטי פרטים,תנו את המידע המינמלי הנדרש באופן כללי ובראשי תבות.גם הרופאים התרגלו ומסתדרים עם הגישה שלנו. הבעיה עולה כשאמא של תמר שואלת אותנו שאלות מפורטות ולנו אין תשובות כי לא שאלנו, לא ביקשנו לדעת, ולא עקבנו אחר ההסברים שניתנו. בהתחלה היא חשבה שאנו מסתירים ממנה משהו חמור, אח"כ היא כעסה עלינו שאנחנו מתנהגים בחוסר אחריות ולבסוף היא ריחמה עלינו שאנחנו "חיים בהדחקה"
. אפשר להיכנס לכל מיני תיאוריות פסיכולוגיות ולנתח מה בדיוק עובר לנו בראש ובנפש אבל הנק' התחתונה היא ששנינו לא רוצים לדעת יותר מדי, ומעדיפים לפנות את הראש למחשבות ולנושאים אחרים. תמר ניסתה להסביר לה בהיגיון שהמידע והפרטים לא מוסיפים שום דבר לבריאות של אף אחד מאיתנו "סומכת על הרופאים שיודעים מה הם עושים וסומכת על עצמי שאני בסדר". אבל לאמא של תמר זה כנראה חשוב, הגישה שלה הפוכה ככל שהיא תדע ותבין יותר על המחלה, הטיפולים וכל מה שמסביב, כך היא עצמה תוכל להתמודד טוב יותר. בבדיקות האחרונות היא אמרה שהיא מבינה אותנו והיא יודעת שאם תמר ממש מתעקשת על זה כנראה זה חשוב לה, כי תמר באמת אף פעם לא התעקשה, אבל היא חושבת שאין לה תמונה מלאה וקשה לה, יש המון שאלות, חרדות וחוסר שקט נפשי. השאלה היא בשמי ובשם תמר כי שנינו רוצים את השקט הנפשי שלנו שזה לא לדעת מה שלא ממש נחוץ, אבל מבינים שצריך לספק שקט נפשי גם להורים שלה ואצלם זה להבין את כל התמונה. איך אפשר לרצות את כולם??? (מזל שהילדה לא דורשת מאתנו גם תשובות על כל בדיקה)

ranvdb

New member
יופי של גישה

אני וגליה עברנו שנה יפה אופטימית באיכות חיים טובה בזכות זה שלא העמיסו אותנו בפרטים של ביקשנו לדעת ולא שאני מאחל לכם חס וחלילה סיום כשלי אבל יש עליות וירידות ולא תמיד נעים לדעת את כל האפשרויות אלא רק זו שקורה בפועל יופי של גישה תתמידו כן שווה לקבוע עם הרופאים נקודת ביקורת שתאפשר לכם לפנות לחוות דעת נוספת וכל אחד עם הנקודה שבה הוא רוצה שידברו איתו אם בכלל צריך אני נתתי הנחיה שכש/אם הרופאים "ירימו ידיים" להודיע לי זה נתן לנו את האפשרות/זמן להתארגן ולסדר סידורים הכרחיים.

ranvdb

New member
הם ממש לא רוצים לדעת

למען שלוות הנפש בבית והמשך טיפול במצב רוח סביר.

אולי תנסו לקבוע

פגישה להורים בלבד עם הרופא? כך תהייה להם הזדמנות לשאול את כל השאלות החשובות שלהם, ולכם יתאפשר להישאר מאחורי גדר הביטחון שלכם. ד"א, אצלנו זה טיפה מורכב: אמא (אני) שלו רוצה לדעת מה שיותר, אבא שלו רוצה לדעת מה שפחות. אחרי המון זמן הצלחנו להפגש באמצע: שנינו לא רוצים לדעת כלום. הרבה הרבה בריאות לכם.

אפשר לשלב את זה ביחד...

היי אביתר, זה מאוד מוכר "הבעיה" הזאת, תמיד שהיינו חוזרים מבית חולים לכולם היו מליון שאלות מסובכות ואפילו קצת מתפלספות והרבה פעמים מצאנו את עצמינו ללא תשובה,העניין הוא שלא תמיד יש כוח ואנרגיה לשמוע וגם לא תמיד זוכרים לשאול את השאלות... לפי דעתי תמשיכו בדרך שנוחה לכם, אם החלטתם על הדרך התמציתית- תמשיכו בזה ותסבירו לסביבה את הקושי והתשישות שיש בכל שאר האינפורמציה, ואם זה לא עוזר אפשר לקחת את האמא איתכם ולתת לה שתישאל את הרופא היא בעצמה (אם זה לא יפריע לכם כמובן..) אני אישית תומכת בגישתכם, שירה.

../images/Emo23.gif

אפשר לחיוחת במחלה הזאתי בתוך כמה בועות. בועה אחת היא של לחיות בסרט ולמה הכוונה. הכוונה היא לומר לכולם שהבדיקות יצאו ככה וככה אבל הם לא ממילא לא מבינים את כל המונחים והרופא כן. למחלה יש ירידות ועליות. אתה בעלה והיא אימא שלה אבל איתך היא חיה.אז תגיד לה שהכל בסדר תמר לוקחת את התרופות והרופפא בודק בכל פגישה זה התפקיד שלו. הכל טוב הכל בסדר תגיד לאימא שלה במילים האלה- הכל טוב והכל בסדר .. בועה שניה- לכי ותשמעי בעצמך. כמובן רק אם תמר מאשרת לבטל את הסודיות הרפואית.. לומר לאימא שלה בפירוש שזה בסדר אם היא תלך לשיחה פרטית עם הרופא שיפנה מזמנו החופשי תבקשו ממנו לדבר איתה בגישה עדינה ואמיתית. שגם הרופא יגרום לה להפסיק לשאול כל כך הרבה שאלות. בועה שלישית היא להתווכח ולצעוק ולהלחם איתה ולומר לה שהיא לא מבינה כלום שתעזוב אתכם בשקט ושזה רק מציק.. לפי דעתי אין חולה אחד בגילי בכל מקרה שיצא לי להכיר שלא אמר במילים האלה להורים שלו את זה חח וזה אולם גורר לסיכסוך ומריבה אבל אולי היא תקלוט שצריכים עכשיו שקט ואהבה ובלי שאלות מיותרות. אבל גישה שלישית היא לא רלוואנטית חח . הורים.. בכל גיל אנחנו ילדים קטנים בשבילהם וגם אם מתחתנים הם עדיין יזכרו את אותו הילד קטן כזה שעשה מעשי קונדס עם העינים היפות שכבשו כל עובר אורח.. מבינים אתכם הורים.. תום תום בועה שלישית היא

קוסטיקה

New member
ראשית קצת להרגיז

את ההורים זו מצווה
לדעתי בגדול כל אחד איך שמתאים לו (דמוקרטיה לא...???) - לדעת הכול לפרטי פרטים או לא לדעת כלום/להדחיק ולעשות מה שהרופא אומר. אבל לדעתי כמו שהסבתות אומרות הכול טוב במידה...! לרגע אני לא חושב שהחולה יגיע למקצועיות ולהבנה של הרופאים אבל לרגע אני גם לא מוכן לתת לאחרים להחליט בישבילי! השאלות של ההורים, שלפעמים מעצבנות במיידי, כשחושבים עליהם פעם שנייה יכולות להוביל למחשבה על נקודות נוספות שבהחלט חשובות.

אביתר27

New member
../images/Emo51.gif

הבעיה נוצרה מההתחלה כשלא סיפרנו להם שהיא עשתה בדיקות פשוט לא חשבנו שזה משהו רציני. ואז כשהתברר שזה כן רציני, אמנם הופתענו ונבהלנו, אבל חסכנו לעצמנו דאגות מיותרות. רק שמבחינת ההורים זה באמת לא נעים לקבל ערב אחד שיחת טלפון: "תשמעו, בעיה - לתמר יש סרטן". לכן תום, אצלנו הגישה הראשונה לא ממש עובדת, למרות שככה ניסינו עד עכשיו. החיפוש באינטרנט שנעשה ע"י אח של תמר, מנוע החיפוש האישי שלנו, גרם להם ליותר בלבול וחרדה. חצי מידע גרוע משום מידע ומכל המידע. לתמר לא אכפת שאמא שלה תשאל את הרופאה, אבל לא לידה, לא רוצה לשמוע ולא רוצה לדעת ואז יוצא שמשחקים תופסת ומחבואים בין ההורים לבין הרופאים. (ואנחנו כבר מעדיפים לשחק קלפים
). באמת כדאי שהרופאה תשב רק עם ההורים בהזדמנות, ותסביר להם כל מה שהם צריכים, אולי נשלח אותם לקבל את התוצאות מהבדיקות האחרונות כי תמר לא הולכת ככה לשום מקום רק למיטה ואני מוותר על התענוג של ביה"ח, והאמת זו תהיה הזדמנות טובה בשבילם ללבן את השאלות. השאלה האם זה לעניין? כנראה שכן. לצעוק עליהם לא בא בחשבון ולא עוזר סה"כ כולנו נמצאים באותה סירה לריב איתם רק יעשה לתמר רע (וזו לא המטרה הכימו' עושה לה מספיק רע). אמא של ילד - חדשה? איך זה נקרה שנפגשתם באמצע הדרך? בכל מקרה הרבה בריאות לילד.

חדשה

בפורום הזה. לא הבנתי את השאלה השניה שלך, מוכן לחזור עליה? ותודה על איחולי הבריאות. אנו זקוקים להם, ובכמויות.

אביתר27

New member
שאלה לא ממש חשובה

שאלתי על ה"פשרה" בינך לבין בעלך. את רוצה לדעת כמה שיותר הוא כמה שפחות נפגשתם באמצע לא רוצים לדעת כלום (?!) האמת שאם אני לא טועה את היחידה פה מנק' מבט של אמא לילד חולה ולכן יש לך הסתכלות שונה בכל אופן תודה לתשובתך וברוכה הבאה "למועדון" ובעיקר שוב המון המון בריאות לילד
שיהיה בריא
וחזק ובעיקר שמח
ויעבור את כל הקשיים והטיפולים בגדול!!! שיחזור להשתולל
ושתהיו עייפים ממנו רק בגלל הסיבות האלה בינתיים המון המון כח גם לכם ההורים

למעלה