ענייני אוכל

אביבית1

New member
ענייני אוכל

תגידו... יש מאכלים שבחיים לא הייתן מכניסות הביתה? אני לא אוכלת שרימפסים וכל מיני שרצים כאלה וסוגיהם, אבל בעלי כן טורף את היצורים האלה והיום הוא הכניס את זה הביתה ועשה לו ארוחת ערב, וזה כל כך מכעיס אותי ומגעיל אותי. לא אכפת לי שיאכל את זה אבל לא אצלי בבית.

שמופית

New member
לא. אני לא מצליחה לחשוב על

שום סוג מאכל שכזה. דווקא תמיר יותר קשה ממני באוכל ואוכל כשר, אבל דיברנו על זה בעבר ואין לו שום בעיה שיהיה בבית כל סוג אוכל שאני רוצה. הוא אפילו הסכים שיהיה אוכל וחמץ בבית בפסח, למרות שהוא שומר ! אגב, לא הבנתי את המשפט האחרון שלך - "לא אצלי בבית". מה, זה לא הבית שלו גם ??? לדעתי אתם צריכים לדבר על זה ולהגיד אחד לשני מה מפריע לכם ולא לשמור בבטן, כי הדברים האלה מצטברים ונגמרים בסוף בריב והתפרצות.

fila

New member
מסכימה עם כל מילה../images/Emo45.gif

זה הבית של שניכם ואתם חייבים להגיע להסכמה גם בנושא זה אני לא חושבת שזאת אמורה להיות בעיה כי אפשר לאכול מאכלי ים כמעט בכל מקום.... גם אני לא חושבת שאהיה מסוגלת לראות כל מיני יצורים כאלה אצלי בכיור או בסיר
אני לא מבשלת בבית כל מיני חלקי פנים וכיו"ב
אבל הוא אוהב לאכול את זה ואמא שלי מבשלת בשמחה והוא פשוט אוכל את זה אצלה........

אתי@

New member
יש דברים שאנחנו לא מכניסים הביתה

כמו חזיר, שרימפסים, שרצים למינהם, אברים פנימיים וכו´. מזל שיש ביננו הסכמה בד"כ על מה שנכנס או לא נכנס הביתה
ובעניין שלכם - אתם צריכים לדבר על הנושא ולקבל החלטות משותפות, ככה שלא יהיו הפתעות מצידכם. צריך למצוא פשרה...

אצלנו זה אוכל משמין !

בגלל היסטוריית הדיאטות שלי, והיסטריית הדיאטה של הגבר, הוחלט חד משמעית שממתקים ואוכל משמין בכלל (נניח, סוגי בשר שמנים) נכנסים אלינו בקיצוב. ממתקים בכלל אין, הלחם הוא בד"כ לחם קל, הגבינות עד 5% וכנ"ל היוגורטים, הבשר הוא עוף או הודו, אם מארחים עם עוגה, נניח, זורקים לפח את השאריות... לגבר יש את הפינוקים שלו (כוס שוקו בבוקר, ג´חנון פעם ב...) אבל הוא תימני רזה ומותר לו. אבל בסה"כ ההחלטה היא שהבית הוא בית בריא ולא משמין. שנינו אוכלים כמעט את אותו אוכל, בארוחות צהריים כל-אחד מקבל צלחת משלו ואין "לקחת מהקערה" אולי חוץ מסלט וכיוצב´. זו לא החלטה קלה, לא עבורו ולא עבורי, אבל לדעתי היא מאוד נכונה. ואני מקווה שזה יאפשר לנו לשמור על המשקל והבריאות, ולגדל ילדים בריאים... אשמח לשמוע מה אתן עושות בהקשר זה, אגב, נניח כשעושים דיאטה ?

אתי@

New member
ומה אתם אוכלים ליד העוף?

גם אנחנו אוכלים בעיקר עוף (ולא בשר), אבל הבעיה היא התוספת שליד העוף. אנחנו אוהבים בעיקר פחמימות...
אנחנו אוכלים הרבה פשטידות, אבל אני משתדלת לעשות אותן לא יותר מידי שמנות. לא תמיד מצליח...

jess ועוד

New member
אני תמיד מעדיפה אורז

ממלואים עם אורז (בלי בשר) אורז לבן אורז עם פטריות או פתיתים משתדלת שלא תפוחי אדמה למרות שאני קרועה על זה כי זה מלא פחממות וסוכרים ואני עכשיו במעקב של סוכרת הריון.. (אין לי סוכרת אבל משתדלת שלא תבוא לי)

jess ועוד

New member
המרכיבים של תפוח אדמה הם יותר

פחממתיים מאורז פתיתים אני בספק כי זה בצק.. אבל אין טעם לעשות חשבון מיותר כשאת בריאה לחלוטין !!! שניהם מועילים לגוף בתנאי שאוכלים מהם בכמות נכונה ולא יותר מדי

kisses

New member
גם אנחנו אוכלים רק עוף והודו

ובדר"כ התוספות הן או אורז או פסטה

שמופית

New member
הילה ../images/Emo45.gif כל הכבוד על ההחלטה !

לפני שהכרתי את תמיר, נהגתי בדיוק כמוך והצלחתי לרדת כ 10 ק"ג ! שום דבר משמין לא נכנס אלי הביתה... אבל עכשיו, אני לא יכולה לאסור על תמיר להכניס ממתקים, כי הבחור רזה ואוהב לרדת על חבילת ופלים מדי פעם בפעם, ואז גם לי קשה יותר לשמור.
בהתחלה היה לו "ארון ממתקים" משלו ולי אסור היה לפתוח אותו (אבל אני לא מסתדרת טוב עם לאווים, כך שהארון כבר לא אפקטיבי).

kisses

New member
אצלי לדוגמא יש הסכמה שלא יכנס

אוכל לא כשר ובשר בקר (בגלל מחלת הפה והטלפיים באנגליה). אבל גם לא יכנסו שוקולדים וסוכריות למינהן, כי עם הם היו שם הינו אוכלים וככה אנחנו עומדים בפני הפיתוי. כמו קודמותי, עם העניין הזה של האוכל שבעלך אוכל מפריע לך, דברו על זה, אני בטוחה שברגע שתסבירי לו שזה מפריע לך, הוא ימנע מלעשות את זה בשנית.

תוכי

New member
אצלנו....

הכל נכנס חוץ מדברים לא כשרים או דברים מוזרים

יעלי2

New member
אצלינו ה כ ל נכנס

ואנחנו אוהבים לפנק את עצמינו באיזה סטייק בקר עשוי טוב על המחבת ובתנור. אבל בסך הכל אנחנו משתדלים לשמור. לא קונים ממתקים אלא אם באים חברים. אני לא אוכלת עוף או בשר למיניהו כמעט כלל במשך השבוע.

סיגל2

New member
אצלנו, אני לא רוצה שיהיה בצל בבית

אך היות ואילן אוהב לאכול בצל אני אבלע את הגלולה המרה, כל עוד אני לא חייבת לאכול מהבצל. כנ"ל גם לגבי כבד, אבל זה אין כל כך בעיה כי אנחנו מבשלים בבית לעתים מאד רחוקות, אז אין סיכוי שבפעם היחידה שנאכל בבית אני אבשל כבד.

שמופית

New member
שיו, אצלנו כבד עם מלא בצל

זה מעדן !! למעשה, אתמול היינו בקופי-בר ביד-חרוצים בתל אביב ויש להם שם מנה מדהימה של פירה ועליו כבד עם מלא בצל
יאמי....

dafgol

New member
לנו יש הסכם...

אני לא יכולה להריח אפילו שרימפסים ומאכלי ים , בעלי גם חולה על זה אז יש לנו הסכם הוא יכול לאכול " כאלה " כמה שהוא רוצה אבל לא בבית. אז הולכים למסעדה....הוא אוכל את המאכלים האלה שם....ואני מזמינה לי משהו אחר כמובן. וככה שנינו מרוצים ושבעים..... בתאבון....

אביבית1

New member
גם לנו היה הסכם

ובדיוק כמוכם הוא היה אוכל את זה במסעדות וני הייתי מזמינה משהו אחר אבל אתמול פתאום בלי התראה מוקדמת, לא היה ריב או משהו כזה אבל הערתי לו.

Ronnie*

New member
אנחנו דווקא חיים בדו-קיום...

קניבל וצמחונית מושבעת. אז אני לא יכולה לבקש שלא יהיה בשר אצלי בבית, זה ממש לא ריאלי... (אבל אין הרבה, כי גם ככה הארוחה הבשרית של אורי היא בצהריים, בעבודה). בכל מקרה, הוא מאוד מתחשב בי, דואג שאנשים (נניח, המשפחה שלו) לא יתנו לי בטעות דברים שמכילים בשר, שלא ישתמשו במזלג שנגע בבשר עם דברים שאני אוכלת מהם... הוא יודע שזה חשוב לי. מזמן הפסקנו לנסות לשכנע אחד את השני...

למעלה