ענייני בטן רציניים

ענייני בטן רציניים../images/Emo7.gif

אז אחרי שאלה התחילה לפלוט את כל מה שהיא אכלה בקשת (כן, כן, אתם קוראים נכון - בקשת), ולא הפסיקה לצרוח ולהתפתל, הבנו שהעסק הופך להיות רציני, אלה כבר לא פליטות רגילות. התקשרתי מייד לרופא ונסענו אליו בשמונה בערב. חוץ מזה שיש לנו ילדה בריאה וחזקה (טפו
טפו
טפו
), כנראה שיש לה תופעה שנקראת רפלקסוס - ולכן ה"זריקה" הקשתית הזו של האוכל. כנראה שגם יש לה צרבת רצינית מהאוכל, ולכן היא גם כ"כ צורחת (חוץ מהגזים), ומעתה היא תקבל מאלוקס אחרי כל ארוחה (אתן רואות - לא רק הריוניות סובלות מצרבת...). אנחנו משנים לה את הכלכלה לצמחית לשבועיים הבאים (היא ממש לא אהבה את זה בהתחלה אבל היא היתה כ"כ רעבה... מה גם שנשארים גושים מגעילים...), ובעצם מתחילים את הכל מהתחלה - מחר 40CC בכל ארוחה אבל ארוחות יותר "צפופות" (תחשבו שזו תינוקת בת חודש וחצי - תינוקת גדולה), וממש להתחיל כמו עם תינוק שנולד - כל יום להגדיל את הכמות ב-10CC. ובנוסף קיבלנו לעשות US דחוף לבטן. הרופא חושש שזו אולי התחלה של היצרות שוער הקיבה. אני מאוד מאוד מקווה שלא... היא נורא נורא רעבה, כל הזמן בוכה ורוצה לאכול - אבל אסור, אז אני יושבת ובוכה יחד איתה. עכשיו היא נרדמה מרוב תשישות. היא ודאי תתעורר תכף ותבקש שוב לאכול. בסה"כ הרופא אמר שהיא ממש מקסימה וחזקה ובריאה, וגדלה יופי (הוא חבר משפחה כך שהוא מכיר אותה). מרוב התרגשות שכחתי לשאול אותו אם המצב מסוכן... למרות שהוא היה נראה רגוע, ונראה היה שהעניינים האלה די שכיחים - אני יודעת שעכשיו אני לא אשן בלילה - לא שבמצב אחר הייתי ישנה... - אבל עכשיו אני גם דואגת. לילה טוב.

יקירתי - דבר ראשון, אני מקווה

שהתזונה החדשה של אלה תעזור לה. אני לא מבינה למה אי-אפשר לתת לה אוכל כשהיא רעבה. אם מקטינים את הארוחות, ומצמידים אותן, אז היא לא אמורה להיות רעבה, לא? ממש כואב לי לקרוא שתינוקת כזו קטנה סובלת כבר מצרבות.
אבל בין כל מה שכתבת, אני גם קוראת דברים טובים: אלה חזקה ובריאה והיא גדלה יפה
מקווה שהכל יסתדר, ושינוי הרגלי התזונה יקלו על אלה. ליבי אתכם
סיגל

קודם כל אני ממש מקווה שאין לאלה

היצרות של שוער הקיבה!!! דבר כזה פותרים בד"כ באופן ניתוחי וזה ממש ממש לא נחמד לעבור ניתוח בבטן איזו טלפטיה-גם גיא היום הקיא עלי בקשת. פעמיים! הרופאה בדקה אותו שאמרה שאין לו שום דבר וכנראה זו השיטה שלו להיפטר מהליחה שיש לו. נרגעתי. לגבי הריפלוקס - בפגיה היו פותרים את זה ע"י הכנסת קורנפלור לפורמולה. זה היה עושה להם מין יציקה בבטן ומהורים שהיו שם (לנו לא היה ריפלוקס-גיא הוציא את כל האוכל בצורה נוזלית, אבל מהתחת!) וסיפרו לי, זה די עזר לילדים. לגבי פורמולה צמחית-לדעתי היא בהרבה יותר בריאה מפורמולה רגילה ואני מדברת על זה בהקשר של רגישויות לחלב חלבון ושאר אלרגיות שחלב פרה מביא. תנסי אולי פורמולות צמחיות שונות. יש לי חברה שמשתמשת ברמדיה צמחית מאז שהבן שלה נתקף שילשולים וזה די טעים לו (אבל כנראה שזה עניין של התרגלות...). לגבי ריפלוקס-המצב ממש לא מסוכן. מה גם שיש פתרונות לזה. לגבי הרעב - בפגיה היו נותנים לתינוקות רעבים/צורחים/לא רגועים/כואבים וכו´ מוצץ עם גליצרין. הגליצרין זה תמיסת גלוקוז ממש מרוכזת (אולי אפשר לקנות בבית מרקחת - זה בא בבקבוקים קטנים) -שמו טיפה על המוצץ והתינוק היה נרגע. זו גם שיטה להעלות את רמת הסוכרים בדם וככה התינוק לא מרגיש רעב וזו גם שיטה להרגיע את התינוק (ברגע שאוכלים משהו מתוק המוח משחרר אנדורפינים שמקלים על הכאבים). בהצלחה משי (שעשתה דוקטורט בנושא בעיות עיכול/שילשולים/ספיגת מזון ושאר ירקות)

שבי תראי

גם לתומר היו כשהיה פיצי כאלו הקאות בקשת! זו היתה הרגשה איומה! כך ש
י איתך ב
גדול לכם ולאלה. דבר נוסף, לפעמים רופאים ממהרים מידי לקבוע היצרות של השוער. ז"א טוב שאתם הולכים לבדיקת אולטראסאונד אבל צריך להיות ראליים. אצלנו הרופא העביר אותנו לכלכלה מיוחדת של אוכל שנקרא נוטראמיגן. זהו אוכל בו החלבונים מפורקים והוא לא מכביד על מערכת העיכול. כתוצאה מהמעבר תומר הפסיק לסבול והפסיק לצרוח מגזים וכאבי בטן. חודשיים וחצי הוא אכל נוטראמיגן וזה היה נ-ה-ד-ר!!! שווה לשאול את הרופא על זה! מקווה שהכל יתגלה כשום דבר ואלה תוכל להתחיל לאכול כאוות נפשה ולא תסבול כל-כך. אלפי
ות לאלה, שירלי.

מקווה שהכל יסתדר, הנחמה היא

שאבחנו מהר מה יש לה, לפעמים ילד יכול לבכות הרבה ימים בלי שעולים על הבעייה שלו, מקווה שהמטרנה הצמחית והמלוקס יעשו את עבודתם במהרה!!!!! שולחת לך ולאלה חיבוק!!!!

keren1

New member
שבלוליטה יקרה... ../images/Emo24.gif

כששני נולדה (היום בת שנה ושמונה חודשים) היא היתה פגה. במערב היו לאט לאט מגדילים את כמות האוכל. באיזה שלב (35 סס) היא התחילה לבצע "קשת". האחיות לא התלהבו להאכיל אותה כי הן היו מתלכלכות. בקיצור עשינו לה שם בדיקת בריום. וראינו שיש בעית רפלוקס. עם מינון זעיר של תרופה הכל הסתדר. היא קיבלה את התרופה הזאת במשך 8 חודשים בערך. אבל ממש כמה ימים אחרי הטיפול הראשונה כבר נעלמה הקשת ויצאה השמש. חוץ מזה שאוכל צמחוני גם אני נונתנת לקטנים (לשני יש תאום בשם מתן). זה עדיף. שני סבלה מאוזנים ומתן טופל הרבה באנלציה. הוחלט להעביר את שניהם לצמחי כדי להקל עליהם. אז לקח קצת זמן והיום הם מכורים. בגיל שנה ניסיתי להעביר אותם לג´וניור של רמדיה. מתן פתח בשביתת רעב. הוא כל כך רגיל לצחי שהוא לא רצה להחליפו. הטיפ הטוב ביותר שאני יכולה לתת לך זה זמן!! תנסי באמת את הצמחי. באם את רואה שאחרי מינון מסוים שתופעה של הקשת חוזרת. לדבר עם הרופא ולבקש בדיקת בריום. בבדיקת בריום נותנים לילד לשתות בקבוק עם חומר לבן ואז עושים צילום רנטגן ONLINE ורואים מה קורה שם בבטן. באם יש רפלוקס או משהו אחר. זאת בדיקה ממש לא נוראית. קרן

למעלה