ענייני גלידה ביתית

ענייני גלידה ביתית

אני רוצה לעשות גלידה פיסטוק בבית, יש לי שני מתכונים:
מתכון ראשון של חן שוקרון-
2 שמנת מתוקה
מחית פיסטוק
פיסטוקים קצוצים

השני הוא של מיקי שמו-
2 שמנת מתוקה
300 ג"ר שוקולד לבן
אגוזים קצוצים - אני חשבתי לשים מחית פיסטוק ופיסטוקים קצוצים במקום.

על איזה מתכון כדאי ללכת? זה אמור להתלוות לעוגת שוקולד איטלקית לערב החג. והאם רוטב טופי מתאים כדי לשים מעל.

bali

New member
מנהל
המתכון הראשון יהיה פחות מתוק וכבד מהשני

שוקולד לבן הוא מאד מאד מתוק.

אני הייתי הולכת על האופיה הפחות כבדה ומתוקה, מה גם שזה בא עם עוגת שוקולד.
לגבי רוטב טופי, לא יודעת להגיד אם ילך עם גלידת פיסטוק. בעיקר נראה לי שזה יהיה מאד כבד ומתוק להוסיף גם רוטב טופי כקינוח לארוחת ליל סדר שגם ככה נוטה להיות מאד כבדה.
אם את נורא רוצה את הרוטב - לדעתי תגישי אותו בצד רק למי שרוצה.

salo22

New member
מה זה עוגת שוקולד איטלקית ?

את מכינה תערובת לגלידה בחימום ואז למכונת גלידה ? איך נדע להמליץ לך על מתכון בלי המתכון עצמו אלא רק רשימת מרכיבים שנחשבת עצלנית לגלידה (או למעשה רשימת מרכיבים לפרפה) ?

עוגת שוקולד איטלקית - טורט קפרזה

זו עוגה שעשויה משוקולד חמאה (ועוד מרכיבים) ובמקום קמח - שקדים טחונים.
היא לא יוצא גבוהה, היא יוצאת רכה וסדוקה, והיא מאוד טעימה שפשוט אי אפשר לא ליישר אותה.
לגבי גלידה, אין לי מכונת גלידה, פשוט מערבבים את החומרים כפי שרשמתי למעלה ומקפיאים, כל שעה לערך מוציאים את הקופסא (בה איחסנו את הבלילה) ועם מוט בלנדר שוברים את הגלידה (כלומר את ההקפאה), ככה עושים 4-5 פעמים, מקפיאים ומערבלים, שבירת ההקפאה כל פעם מחדש נותנת מרקם אחר לגלידה (אחר מאשר שלא היינו עושים את זה, לא שזה לא יצא טעים, המרקם יהיה שונה).
מניסיון של גלידות בעבר וגם ארטיקים זה מאוד טעים.

salo22

New member
הבנתי

העוגה נשמעת מעניינת, תודה. לגבי הגלידה, כמובן שבשיטת הכנה כזו זה לא בדיוק גלידה אלא פרפה
חייב להיות עירבול תמידי במכונת גלידה כלשהי, יש לזה משמעות רבה בעשיית גלידה. חוץ מזה אין גלידה שלא אבשל, במיוחד כשיש הוספת טעמים שקשורה לאגוזים, יש "גלידה" ויש גלידה.. בהחלט חושב שכדאי להתנסות מתישהו עם שיטות הכנת גלידה אמיתיות, זה עולם ומלואו ושונה לגמרי מהקפאה של מסת שמנת במיוחד כשאין בישול מעורב.

לגבי גלידה

הולכת על המושג פרפה. למרות שמבחינתי זה גלידה, ואפילו יותר טעימה מזו של הסופר.
אין לי מכונת גלידה (וטוב שכך, אחרת הייתי מכינה גלידה כל הזמן) ובמסגרת האפשרויות שלי, זה הכי טוב שיש.
לא מתיימרת אפילו לשניה להגיד שהגלידה הזאת יותר טובה מגלידה שעושים במכונה, אני פשוט לא יודעת ואין לי איך להשוות, וגם אם היה לי עדיין לא הייתי קונה מכונת גלידה, מטעמים שציינתי קודם.
אז בשבילי ובשביל המשפחה - זה מספק אותנו ויותר.
עוד אפשרות לעשות גלידה היא לבשל קרם פטיסייר, אבל אני מחפשת חיים קלים ולא ממש בא לי, למרות שבטוח יש הבדל בטעם.

salo22

New member
הבסיס בהכנת גלידה חשוב הרבה יותר מהמכונה

ואין לי ספק שגם לשיטת ההקפאה ריסוק שאת מתארת, עדיף להכין בסיס כהלכתו ולא משנה מה עושים איתו אחרי זה, בגלל זה לא יכולתי לעזור לך עם כיוון עדיף בשני ה"מתכונים" שציינת

אם הייתי צריך להכין כרגע בסיס לגלידת פיסטוק, כמו שכבר הזכרתי בהודעות בעבר את הכיוון הכללי להכנת בסיס בשיטה הצרפתית (עצלנות זה לא טוב
), הייתי קולה בתנור כשתי כוסות פיסטוק בקליפה, מפרק וטוחן לאבקה, חצי כוס סוכר קנים, קורט מלח, שתי כוסות חלב מלא, מקל וניל, כוס שמנת 15%, מחמם ומשאיר בצד לשעה לספיגת טעם, מוסיף 4 חלמונים, מבשל מאוד מאוד מאוד לאט עד 170 פרנהייט לקרם פטיסייר, מוסיף מיכל שמנת 32%, מסנן, מעביר זריז לקירור ושומר במקרר כיום עד יומיים ל"יישון". מכאן הוספת כף מחית ירוקה איכותית של פיסטוק, ערבוב טוב והכנה במכונה או בשיטה שציינת.. ממליץ לנסות בהזדמנות למרות השלבים המפורטים יחסית

אגב אפשרי ורצוי גם להסמיך בסיס כזה, במיוחד כשמדובר באגוזים פיסטוק וכולי, עם בערך כף קורנפלור בעת הבישול, מוסיף למרקם קרמי יותר, יש כמובן שיטות נוספות להשיג זאת. אני מוסיף גם מי זאהר לגלידות מסוג דומה, לטעמי מוסיף המון.

למעלה