ענייני טיפים

ענייני טיפים

כן כן, הנושא הזה נטחן בעבר לא אחת, אבל לאחרונה נתקלתי במשהו שהצליח להפתיע אותי:

הזמנתי מונית דרך GETTAXI, והיות שלא היו עלי מזומנים שילמתי באשראי. במסגרת הזנת הפרטים, הופיעה גם האפשרות של בחירה כמה טיפ להוסיף לחיוב הסופי, כאשר ניתנה אפשרות בחירה בין סכומים שונים (באחוזים ממחיר הנסיעה), מה שכאמור דיי הפתיע אותי - ממתי טיפ לנהג מונית הפך למשהו מקובל? על מה ולמה יש צורך לתת טיפ לנהג מונית? מה הצעד הבא? טיפ לנהג האוטובוס? טיפ לקופאית בסופר? טיפ לספרנית בספריה? (אם מישהו עדיין הולך לספריה).

אני תוהה אם במקרים ששילמתי במזומן, נהגי המוניות התבאסו עלי ששילמתי בדיוק את המחיר שביקשו ולא הוספתי טיפ

trilliane

Well-known member
מנהל
לא יודעת עד כמה מקובל, אבל בהחלט ותיק...

נראה לי שיותר בחו"ל מבארץ.
כששילמנו מזומן לפעמים פשוט ויתרנו על העודף.
ביישום הוסיפו את האפשרות כי זו עוד דרך להוציא כסף, למה לא?

im mitzi

New member
אם כבר בענייני טיפים עסקינן

אז אומנם לא קשור למוניות, אבל אנחנו עברנו דירה לפני שבועיים ונתקלתי במוביל שגרם לי להרגיש לא נעים.
הוצאנו די הרבה על ההובלה וידענו שניתן למובילים גם טיפ, החלטנו על 50 שקל לסבל.
כשנתתי לאחד מהסבלים טיפ הוא אמר שמקובל לתת 100.

כמה ימים אח"כ אחד מהבעלים הגיע לקחת את הארגזים הפרוקים ואמר שזה עובד בעייתי שכבר אמר סכומים הזויים ללקוחות, ובאופן כללי טיפ זה לא חובה.

אתמול היה לנו דיון בנושא בעבודה

שתי קולגות שלי הזמינו אוכל, וזכו לתגובה "מה עם משהו לשליח". הן שילמו באשראי ולא היו להן מזומנים ואמרו לו את זה, והוא בתגובה אמר ש"אולי בכל זאת? באתי מרחוק" (בני ברק פתח תקווה). כששאלו לדעתי אמרתי שבמקרה כזה גם אם הייתי מתכוונת לתת טיפ, רוב הסיכויים שהייתי משאירה אותו אצלי - טיפ מקבלים ולא דורשים.

im mitzi

New member
אני מסכימה

היה לי גם קטע בדיוק כזה עם שליח של איזו חברת אלקטרוניקה שהזמנתי דרך האתר שלהם טלויזיה ושילמתי משלוח והשליח עוד אמר שזה מקובל לתת טיפ.

טיפ מקבלים ולא דורשים -

מזכיר לי תחנה מסויימת לשטיפת רכבים שהיה לי מנוי בה, אני חושב שגם כתבתי על זה פה פעם
העובדים שהיו מבצעים את השטיפה הפנימית לא התביישו לשאול בסוף "מה עם טיפ?", או אפילו לנזוף בי - "אף פעם אין לך כסף"...
זה חזר על עצמו יותר מפעם אחת ועם יותר מעובד אחד, שתקתי כי לא רציתי להביך אותו למרות שבהחלט רציתי להגיד לו מה אני חושב עליו
אני מניח שמישהו אחר במקומי כבר היה מעמיד אותם במקום, וסביר להניח שבצורה לא יפה
הקטע הכי מצחיק הוא שזה מקום שבו אם לא עומדים לידם ומשגיחים עליהם מקרוב הם מחפפים בנקיון בכל מקום שאפשר...

1Shir

New member
אם לא הייתי מפחדת, הייתי מבקשת בחזרה את ה-50.

גברת ע

New member
מזכיר לי משהו שקרה לנו כשעברנו דירה

באחד הימים קיבלנו את מוצרי החשמל שהזמנו בינהם הייתה טלויזיה מסך גדול מאוד.
אחרי ששני המובילים פרקו את הציוד , המוביל הראשי אמר לנו, מה עם טיפ? הרי אתם עשירים אתם יכולים להרשות לעצמכם.
אז עזבו את העובדה שאנחנו רחוקים מלהיות עשירים ושאנחנו קורעים את הישבן בשביל כל שקל שאנחנו מרוויחים , גם אם היינו עשירים, מי אומר משפט כזה?

im mitzi

New member
גם לי היה מקרה כזה

כשקניתי את הטלויזיה לסלון דרך האינטרנט המחיר כלל משלוח ועדיין הבחור החצוף אמר לי שנהוג להביא טיפ.
זה היה פשוט מעצבן.

ועוד קטע שקרה לא לראשונה

הזמנתי ממקום שאני מזמינה ממנו לא מעט, וגם הפעם השליח נתן את השקית ונמלט לפני שהספקתי לתת טיפ. אני תוהה מה הקטע, כי זה קורה קבוע וזה לא אותו שליח כל פעם מן הסתם. היו פעמים ש"הצלחתי" לתת טיפ, אבל ברוב המקרים הם בורחים לי...

בוביץ

New member
בגט טקסי גם החברה לוקחת חצי מהטיפ

הנה אחרי ששמתי טיפ של 10% אומר לי כדי להעלות את הטיפ
שחצי מהטיפו עובר לגט טקסי ולא לנהג..

זו באמת חוצפה!

מזכיר מקרים שדווחו בעבר, שהשירות הוסף לחשבון והמלצרים דרשו טיפ בנוסף עם נימוק שהכסף לא מגיע אליהם אלא למסעדה. דבר דומה קורה עם שליחים - אנחנו משלמים דמי משלוח שידוע שלא מגיעים לשליח אלא מיועדים "לכסות את ההוצאות" עבור המסעדה, והשליח מצפה לטיפ בנוסף.

טיפולוגיה...

trilliane

Well-known member
מנהל
הזמנתי הערב ממסעדה לא רחוק ממני, באותו רחוב

למעשה (אבל בקצה השני שלו, קצת יותר מקילומטר בסה"כ). הם גובים 7 ש"ח עבור המשלוח ויש מינימום הזמנה (מידע שהם לא מציינים ביוזמתם באתר האינטרנט שלהם...). בסיום השיחה היא אמרה לי את הסכום וציינה שהוא "כולל משלוח אבל לא כולל שירות". לא אמרתי כלום, רק תהיתי לעצמי באיזה "שירות" מדובר בדיוק, שהרי השירות היחיד שאני מקבלת הוא משלוח עד הבית, ועליו הם כבר מחייבים אותי...

אם היא חשבה שזה יגרום לי לתת טיפ לשליח, היא טענתה, כמובן; אבל זה בסדר, הוא גם לא ציפה לטיפ.

למעלה