ענייני ירושה

ענייני ירושה

אנחנו משפחה מורכבת פלוס, לא רק שנינו גרושים ובזוגיות שנייה, אלא גם ההורים שלי וגם ההורים של בן זוגי גרושים וחיים עם בני זוג שניים (וגם ההורים של הגרוש שלי..)
לאחרונה צצו שאלות לגבי הירושות. האם אבא שלי, לדוגמא, צריך להוריש את רכושו, גם לילדים שלו וגם לילדים של בת זוגו? ואתו דבר לגבי כל הורה אחר כולל אנחנו.
אני חשבתי שכל זוג שחי יחד שנים ארוכות, וצבר רכוש משותף, הרכוש הזה יתחלק בבוא היום שווה בשווה בין כל הילדים (שלו, שלה והמשותפים). ככה שהבת שלי מהנישואין הראשונים, לדוגמא, תירש את חלקה היחסי ברכוש שלי ושל בן זוגי וגם את חלקה היחסי ברכוש של אבא שלה ובת זוגו.
האם ככה מקובל?
מה אתם מתכננים?

חמדת35

New member
מי שמוריש הוא אדם יחיד ולא זוג

ולכן זה עניין מורכב.

בעקרון מחצית מהרכוש עוברת לבן הזוג ומחצית לילדים (הביולוגיים. לא זכור לי אם עבר תיקון לגבי המאומצים רשמית, שבעבר הדתיים התנגדו שיכנסו גם הם לברירת המחדל הזו).

מה שיוצא הוא שהילדים של י ששרד יותר יקבלו 75% מהרכוש והילדים של מי שהקדים למות יקבלו 25% מהרכוש.

כמובן שאפשר לכתוב צוואת שמחלקות אחרת, ככל העולה על רוחך.

אני חושבת שבד"כ מקובל שבני זוג "טרי" יחסית מורישים כל אחד לילדיו ובני זוג ותיקים מורישים לפי החוק. אני לא מכירה הרבה אנשים שמורישים לילדי בן זוגם.

אדמiנית

New member
בענייני ירושות

אין מה ש"מקובל".
יש חוק ירושה, ומי שלא מעוניין לחלק את רכושו לפי מה שקובע החוק, יכול לרשום צוואה ובה לחלק את רכושו כפי שהוא רוצה.
אבא שלך, לדוגמא, לא צריך לחלק את רכושו גם לילדים שלו וגם לילדי בת זוגו.
הוא יכול לעשות כך אם הוא בוחר בזה.

אני לדוגמא עשיתי צוואה ובה חילקתי את הרכוש שלי בצורה שונה ממה שהיה מתחלק עפ"י החוק אלמלא היתה לי צוואה.
אם במהלך השנים ארצה לשנות משהו - תמיד אפשר להכין צוואה חדשה.

TatyBar

New member
על פי חוק

אדם רשאי להוריש למי שרוצה ואין חובה כלשהיא להוריש למישהו ספציפי.
אבל זה בצוואה.
אם הוא לא עושה צוואה אז הירושה תתחלק על פי החוק, ואז ילדים לא ביולוגיים שלו, לא יקבלו כלום.
בת זוגו, אם אשתו או ידועה בציבור, תקבל. וכך גם ילדיו הביולוגיים.

mother cat

New member
משפחה מורכבת רב דורית - נחמד

כפי שאמרו לך - יש ברירת מחדל של החוק, ואפשר לכתוב צוואה אחרת אם רוצים. אני לא חושבת שיש "מקובל", "נהוג" או "צריך" בדברים כאלה. אני חושבת שיש המון גורמים משפיעים, כמו אופי היחסים עם הילדים החורגים, משך זמן הזוגיות השניה, ירושות אחרות, וכו'.

למשל אצלי - ילדיו של בעלי קיבלו ירושה מאמם כשנפטרה. כיוון שכך, יש להם נקודת פתיחה לחיים שלילדי אין. בעודי בחיים אני לא עושה חשבונות - אני עובדת ומשכורתי הולכת לכלכת הבית ולצרכים של כל הילדים בלי הבדל. אבל כיוון שלגדולים כבר יש משהו סגור בבנק ולילדי אין - אני לא כותבת צוואה ומשאירה את ברירת המחדל של החוק לפיה ילדי הביולוגיים ירשו אותי וילדי החורגים לא. מן הסתם כל הילדים ירשו את אביהם שווה בשווה. אגב לבעלי יש פנטזיה שנוכל לסגור לילדים הקטנים סכומים דומים בבנק ממקורות אחרים - במידה ונצליח לעשות זאת (לא סביר בעיני...) כמובן שאשקול לכתוב צוואה ולכלול את ילדי החורגים.

בקיצור - כל מקרה לגופו ואיש איש לפי רגשותיו ואמונותיו.

למעלה