ענייני כספים פופולריים היום

JaneLame

New member
חשבון חשמל.

כמה יוצא לכם חשבון חשמל? אין לי הרבה מכשירים חשמליים: מקרר, מודם, מחשב נייד, טוסטר, מאוורר, דוד חשמל (בקיץ ממילא מתקלחים במים קרים רוב הזמן), ותאורה. כמה בערך ייצא לי?

פרח משי

New member
../images/Emo41.gif שאלות חשובות ../images/Emo41.gif

אהלן! דבר ראשון, אני חייבת לציין - פורום נהדר, מכיל המווון מידע חיוני!!
יש לי מספר שאלות, היות ואני עוברת לדירה ברמת אביב (ליד האוני') ב1.10: 1. האם מגיעה לסטודנטים הנחה בארנונה? אם כן - באיזה שיעור? אילו מסמכים אני צריכה להביא לעירייה כדי לקבל את ההנחה הזו? 2. אני חתומה על חוזה הדירה, אך אין לי רכב. לבן הזוג יש רכב צבאי. האם הוא יכול לקבל תו חנייה אזורי לרכב הצבאי? אשמח מאוד לקבל תשובות ...

karnaf7

New member
מקרר מחשב ומודם - זניחים

מה שלוקח הרבה חשמל זה המטלהטים למיניהם: תנורים - על כל סוגיהם נורות להט - (הנורה הרגילה) אני מעריך שבשימוש סביר במגורים ללא שותף השיא יגיע ל600-700 ש"ח לחשבון (חודשיים) והשפל (שזה השיא מבחינתך כמובן) 200-300 ש"ח אבל זה מאד משתנה בין אנשים...

הנחה בארנונה?

גם אני הייתי תמימה וחשבתי שסטודנטים זכאים להנחה כזאת ואפילו סברתי - בתמימותי הרבה מאוד, שאנחנו זכאים להנחה בתחבורה הציבורית! אולם אז הלמה המציאות על פני - אנחנו כולה סטודנטים, סך הכל משלמי המיסים העתידיים של המדינה. למה שנזכה להטבות כלשהן בתקופת לימודינו? זה לא שאנחנו תלמידי ישיבות המגרבצים כל היום בתמורה להבטחת הכנסה, סבסוד חינוך לילדים והנחות בכל דבר אפשרי.

laife

New member
גם לבחורי ישיבות אין הנחה!!!

וממה שאני יודע יש מספר עיריות שיש הנחה בארנונה לסטודנטים!!! בכ"א ברחובות ובירושלים, תבררו את זה טוב!!

JaneLame

New member
אלו הסטודנטים היחידים

שלא משלמים שכר לימוד בכלל. הכל מתוקצב ממשרד הדתות, מהמיסים שלי ושלך. אז ארנונה זה זניח.

laife

New member
באמת???? הצחקת אותי.

בחורי ישיבות משלמים כ-650 ש"ח בחודש על הלימודים + משרד הדתות 180 ש"ח לתלמיד. (אני חוזר בשאלה, ועד לפני חצי שנה הייתי בחור ישיבה, אז אל תספרי לי...)

שאלה לחוזר בשאלה

מאיפה יש לתלמידי הישיבות כסף לשלם? הרי הם והוריהם לא עובדים עד כמה שידוע לי ולכל אזרחי המדינה. ודבר שני - אני בשמחה הייתי משלמת 650 ש"ח לחודש ללימודים. לצערי אצלי ואצל שאר הסטודנטים החילוניים מדובר בסכום "קצת" יותר גבוה.

JustMeNow

New member
יש הנחה בארנונה

לסטודנטים בקרית שמונה הולכים לעירייה עם החוזה והוכחה מהמכללה שאתה סטודנט ומקבלים 50 אחוז הנחה בארנונה

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אני שמחה שהפורום מוצא חן בעיניך, וכפי שנהוג כאן, מה דעתך על כוס
? באמת משתדלים שיהיה כאן ריכוז של מידע, אבל את מוזמנת להישאר כאן גם כדי סתם לשוחח
מזל טוב על המעבר המתוכנן לדירה, ועכשיו לגבי השאלות שלך: 1.)הנחה בארנונה: ישנה זכאות להנחה בארנונה, ואלו הם הזכאים: נפגעי פעולות איבה * משפחות חד הוריות * חסידי אומות העולם נכי רדיפות הנאצים * משפחות שכולות * אסירי ציון * בני משפחת "הרוג מלכות" * חיילים בשירות חובה * מתנדבות בשירות לאומי * נכים עיוורים * נכי צה"ל *אזרחים ותיקים * עולים חדשים * אנשי צד"ל *מקבלי קצבה מהמוסד לביטוח לאומי. המידע הזה לקוח מתלוש הארנונה, אך מרוכז לנוחותם של דיירי הפורום במאמר http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=794&art_id=5. לגבי סטודנטים אין הנחה באופן גורף, אך אם חבר שלך בשירות חובה, אולי תצליחו להשיג הנחה. 2.) היה לי פעם שותף שהיה לו רכב צבאי, וגם מן אישור, שאיני יודעת את טיבו בדיוק, אבל אפשר לו להחנות את רכבו איפה שהוא רוצה מתי שהוא רוצה. נראה לי שזה יותר עניין לברר בשלישות של החבר שלך, ופחות במוסדות עירוניים.

laife

New member
יש הנחה בארנונה../images/Emo70.gif

כנסו לאתר מ.ד.ס און ליין (אין לי את הכתובת המלאה) יש כמה וכמה ערים בהם יש הנחה לסטודנטים על בסיס מצב סוציו-אקונומי ויש שם גם את הטפסים שצריך לצרף לבקשה, וכתובות מדויקות עם טלפונים לבירורים, שווה לנסות, מומלץ למקבלי מלגות שעובדים בשכר נמוך

אמרו לי משהו - אולי תוכלי לעזור

בגלל שאני גרה בשכירות עם אנשים שלא כולם סטודנטים (למען הדיוק מדובר בי ובעוד סטודנטית ובשניים בעובדים), יכולים שלא לאשר לנו זכאות להנחות כלשהן בגלל שהשותפים מרוויחים יותר ממינימום. ואמרו לי שגם אם היינו כולנו סטודנטים בדירה, מספיק שאחד מאיתנו עובד ומרוויח יותר ממינימום בזמן הלימודים על מנת לא לאשר הנחה. אמרו לי את זה כמה אנשים שחוו את זה על בשרם בערים שונות. יש דברים בגו?

רגע, שניה

עד כה מה שידעתי לגבי זכאות להנחה בארנונה היה בדיוק מה שכתבתי, ועכשיו אני שומעת שינן זכאויות נוספות במקומות מסויימים. האם למישהו כאן יש מידע מבוסס בעניין? אם כן, אודה לכם אם תכתבו מהו, כדי שאוכל להוסיף את זה למאמר. אם כבר שיהיה מקור אינפורמציה, לפחות שיהיה מלא ככל האפשר.

עמית22

New member
ידידה שלי גרה בעבר עם חיילת

החיילת קיבלה פטור מהארנונה בהתאם לחלק היחסי שלה בדירה.

פרח משי

New member
תודה, ומצרפת את הקישור של הדף

במדס שמדבר על כך : http://www.madas.co.il/site1/arnona.asp

אני חושבת שכל עוד לא מדובר

במזגן או תנור, צריכת החשמל שלך תשאר בקביעות באיזור שיותר קרוב ל-200-300 מאשר לרף הגבוה יותר.

justme31

New member
כמה שאלות של כסף

שלום השאלה שלי היא כזאת כמה היום יוצא לכם לשלם בחודש על שכירות בית כולל חשמל,מים קניות בקיצור הוצאות שוטפטת +שכר דירה ומה גובהה המשכורת (פלוס מינוס) נטו, שמאפשרת לכם את התשלום של השכירות אני יודע שזאת שאלה שקצת חודרת לפרטיות, אבל בכל זאת.... שנה טובה

למעלה