ענייני מיסים לבעלי OWP

srigi86

New member
ענייני מיסים לבעלי OWP

אהלן, יש לי Open Work Permit לשנתיים הקרובות (בדרך ל-PR) ואני נמצא כרגע בטורונטו. אני מחפש עבודה אבל במקביל אני צלם חובב. לאחרונה פנו אלי מחברה קנדית וביקשו לקנות את אחת התמונות שלי.

השאלה שלי היא זו - אני בשלב זה לא מתכנן לעבוד כצלם ולכן לא תכננתי לפתוח "חברה" או "עסק". עם זאת, עדיין עכשיו עולה השאלה: האם יש מקבילה קנדית ל"עוסק פטור/מורשה" והאם למישהו יש ניסיון עם זה? או שאני יכול פשוט להצהיר על ההכנסות שלי מצילום בסוף השנה וזהו? ואם אכן כך, על אילו הוצאות אני יכול להצהיר כדי להתקזז?

ניסיתי להריץ חיפוש בגוגל והעניין מאוד overwhelming, אז אשמח אם מישהו יוכל להסביר בפשטות בכמה משפטים, ואני אמשיך משם להיכנס לפרטים. כמובן שטיפים יתקבלו בברכה.

הבהרה: אני לא מחפש קומבינות, אני מחפש את הדרך הכי בטוחה וישירה לעשות את הדברים בצורה נכונה ומיטבית.

בנוסף, האם יש למישהו קישור טוב כדי ללמוד על נושא תיאום מס עם הארץ?

תודה!

למיטב ידיעתי אם ההכנסה ממכירת תמונות היא עד 30K

אתה לא צריך להירשם ולשלם HST באונטריו. כן תצטרך להוציא invoice ללקוחות (שאותו אתה יכול להכין ולהדפיס בעצמך) ולדווח על ההכנסה בדו"ח השנתי. בקישור הזה יש הסבר כללי
https://turbotax.intuit.ca/tax-reso...ave-to-register-your-business-for-gst-hst.jsp
וכן באתר של CRA
אני מניח שתוכל לקבל זיכוי על הוצאות שונות כגון רכישת ציוד, הדפסה איכותית של התמונות, אולי נסיעות לאתרי צילום וכו' (אבל יכול להיות שבשביל זה אתה צריך להירשם ולגבות HST). אם זה יתחיל להיות רציני כדאי לך לעבוד עם רו"ח.

חכה לתשובות יותר מוסמכות מבעלי העסקים בפורום- או שאולי עופר יקפוץ לביקור

קיפי צודק, כל אדם יכול לפתוח עסק, או לקיים עסק קטן, או חד פע

פעמי בלא צורך לרשום את העסק, או לפתוח חשבון HST, כל עוד היקף העסקים השנתי פחות מ 30,000 דולר לשנה, מצד שני החשבוניות לא יכולות לכלול מע"מ, ואי אפשר להזכות על רכיב המע"מ בהוצאות. ברגע שזה משמעותי כדאי להירשם. מי שיש לו רשיון עבודה פתוח יכול להיות או עצמאי, או שכיר, או גם וגם ללא שום מגבלה.

The ofer

New member
אם השם של העסק שונה

משמו, אז כן צריך להרשם < service Ontario > במקרה הספציפי הזה
&nbsp
< זה בנוסף למה שכתבו קודמיי לגבי מס הכנסה ומע"מ >

למעלה