ענייני פנסיה

yaelal1

New member
ענייני פנסיה

הי לכולם.
יש לי כספים בקרן פנסיה ואני רוצה להעבירם לבנק בארץ.
השאלה שלי היא לגבי מס.
בשירות לקוחות של הקרן אמרו לי שע"פ האמנה עם ישראל אנחנו חייבים ב30% מס.
אבל בהטבות של תושב חוזר כתוב שאנו פתורים ממס כשנה לאחר החזרה עבור כספים שהרווחנו בארה"ב.
מישהו יודע אם נצטרך לשלם את המס או לא?
יש עצות לגבי למי כדאי לפנות בעניין?
התשובה קצת דחופה שכן אנחנו מתלבטים אם להעביר את הכסף לפני שנעבור לישראל או לא.

תודה ויום טוב!

בקר12

New member
לא יודע איך זה בדיוק בארה"ב

אבל אם ההפרשות לקרן היו בחלקן פטורות ממס המדינה (במקרה זה ארה"ב) לא אוהבת שהכספים יוצאים ממנה ולכן יכולה למסות אותם.
מי אמר לך 30% ועל מה -על הקרן ואיפה - בארה"ב או בארץ? י

yaelal1

New member
אמרו לי בשירות הלקוחות של הקרן

אבל לא ברור לי אם לקחו בחשבון שאני תושב חוזר של ישראל ולכן יכול להיות לי פתור ממס.
אני מנסה להבין אם כדאי לי להוציא את הכספים בעודי תושבת ארה"ב ולשלם מס בארה"ב או להוציא אותם כשאני תושבת ישראל ולשלם מדינת ישראל.

אתם תושב חוזר ותיק?

כי הפטור ממס לתושב חוזר חל על אלו ששהו בחו"ל יותר מ10 שנים.
אני לא יודעת לענות בוודאות, ואני מבררת לך את התשובה מגורם אמין.

yaelal1

New member
תודה על העזרה!

אנחנו תושבים חוזרים אבל שהינו בחו"ל 8 שנים בלבד.
חשבתי שהפטור חל אחרי 5 שנים.
לגבי ה30% - זה מה שאמרו לי בשירות לקוחות של הקרן. הם אמרו שאם נהיה רשומים אצלם בתור תושבי ישראל ונבקש את כספי הקרן אז ע"פ האמנה עם ישראל הם ידרשו להפריש 30% לצרכי מס. נדמה לי שמדובר על מס שישראל גובה (ולא ארה"ב). נדמה לי עוד שאם נרצה להעביר את הכספים ישירות לקרן פנסיה אחרת, לא נדרש לשלם מס.

תודה על הבירור, אני אמתין בסבלנות.

הנה התשובה שקיבלתי מהבית הישראלי

זה תלוי כמה זמן הם היו בחו"ל...
תושבים חוזרים אשר ימשיכו להחזיק עסקים, נכסים או רווחים בחו"ל, וישובו ארצה לאחר עשר שנות שהייה,ייהנו מפטור ממיסים על הכנסותיהם אשר יופקו מפעילותם בחו"ל. ההקלות ניתנות במסגרת רפורמה מהפכנית במיסוי, אותה יזם המשרד לקליטת העלייה, שנכנסה לתוקף בשנת 2008.

הרפורמה מעניקה לחוזרים לאחר 10 שנים בחו"ל לפחות, פטור ממס ומדיווח בישראל לתקופה של עשר שנים על נכסים והכנסות שמקורם מחוץ לישראל. מטרת ההקלות להסיר חסמי מס משמעותיים ולסייע בידי החוזרים לקיים פעילות עסקית בישראל מבלי לפגוע בפעילותם העסקית בחו"ל.

בנוסף, מעמיד המשרד הטבה נוספת של "שנת הסתגלות" המעניקה לכם אפשרות בחירה בשנה החזרה הראשונה לא להיחשב כתושבי ישראל לעניין פקודת מס הכנסה.

http://www.moia.gov.il/Hebrew/Subjects/BusinessAndTax/Pages/Introducinginnovativereforms.aspx

ועוד משהו, בגלל שהנושא הוא סובייקטיבי ואין תשובה חד משמעית לכולם, אתה מוזמן ליצור קשר עם משרד הקליטה

http://www.moia.gov.il/Hebrew/About/Pages/ContactUs.aspx

לדעתי צריך להיות טירוף להעביר קרן פנסיה

מארה"ב לישראל.

אני משוכנע שתנאי הקרן בארה"ב טובים בהרבה מכל מה
שתוכלו לקבל בארץ.

במיוחד אם יש לכם מה שנקרא ROTH IRA, שזו קרן פנסיה
שלא משלמים מס על המשיכות ממנה.

למעלה