ענייני שינה והנקה, עדיין...

שוקותות

New member
ענייני שינה והנקה, עדיין...

השבוע ימלאו להם 5 חודשים, ב"ה.
אני רוב היום והליל מניקה.

מה שמוזר הוא שהיתה תקופה, בסביבות גיל 3 חודשים, שהם ישנו ברצף בלילה יותר מ-4 שעות.
והיום....
הם לפעמים קמים כל שעתיים.
גם ביום הם דורשים לינוק כל שעתיים.
והשינה שלהם ביום לרוב נמשכת 40 דק'. רק לפעמים הם תופסים שינה ממושכת.

הם נרדמים אחרי ותוך כדי שהם יונקים.
ברגע שאני רואה שהם רק מוצצים, אני מנתקת ונותנת מוצץ.

מה עושים?

ניסיתי לקרוא את הלוחשת והתבאסתי.
לא מבינה איך אפשר ליישם משהו כשיש שניים ואמא אחת שעושה כמעט הכל לבד.

אני אובדת עצות.

גלגס

New member
בסוף הם ישנו

זה כל מה שיש לי להגיד לך...
הסיטואציה שאת מתארת נשמעת מאד מוכרת.
אצלי הם התעוררו כל שעתיים בלילה ואפילו כל שעה וחצי עד גיל שנה. בגיל שנה עשינו גמילת לילה ועכשיו הם מתעוררים בין פעם לפעמיים בלילה. שיפור משמעותי...

Mr China

New member
רק מילה אחת לגבי הסדר

קודם כל אל תתייאשי- את עושה משהו מדהים עבור הילדים שלך וזה רק ילך ויהיה יותר קל.
יש לי שאלה/תהיה לגבי סדר היום- אני זוכרת שעם הגדולה שלי גם הייתי מרדימה אותה בהנקה (במהלך היום וגם לפני השינה), לא מתוך תכנון אלא כי ככה יצא וזה עבד לנו טוב.
עם הקטנות (שכבר בנות שנה וחודש) דווקא יצרתי סדר יום שבו הן יונקות כשהן מתעוררות- כך שבעצם ההנקה היא לא טריגר לשינה, למעט ההנקה לפני השינה בערב (שמאז הורדתי כבר).
כלומר הסדר הוא שינה-יניקה- משחק- אוכל (לפעמים אוכל-משחק) ושוב שינה. ממליצה לך לחפש בפורום הורים לתינוקות ניק של מישהי שכותבת בלוג על שנת תינוקות וסיכמה המון פרקים וספרים של הלוחשת, לא קראתי הכל אבל פה ושם את עיקרי הדברים. שווה לך להציץ שם כי זה עושה סדר בראש. ועוד דבר, אל תשווי ללפני כמה חודשים- נושא השינה הוא כ"כ דינמי ומשתנה אפילו משבוע לשבוע. רק תזכרי שזה יהיה קל בסופו של דבר. שיהיה בהצלחה!

Mama panda

New member
גם אצלנו

הסיפור דומה. הקטנים בני 5 ח עוד יומיים. יונקים כמעט מלא, מקבלים תמ״ל פעם עד פעמיים בעיקר בערב או לפעמים בלילה.
בסביבות גיל 3 ח׳ הקטנה ישנה 6-8 שעות רצוף , הקטן 3.5-5.
בחודש האחרון שניהם התחילו להתעורר הרבה יותר פעמים בלילה. הבת מתעוררת כפעמיים בלילה ,הבן מתעורר ורוצה לינוק כל שעתיים.
ניסיתי לתת לו בקבוק תמ״ל כדי למשוך יותר זמן ,לא ראיתי הבדל, קורה שמסיים בקבוק של 180-200 מ״ל ועדיין מתעורר כעבור שעתיים, מנסה להרגיע, מוצץ- לא עוזר , רוצה ציצי.
למה זה קורה, האם זה כבר הרגל ?
מקווה ללילות טובים יותר.

שוקותות

New member
זה כ"כ נורא?....

שהם נרדמים וישנים אחרי היניקה?

אני מבינה שנוצרה תלות בהנקה ובשד על מנת להירדם, אבל יש בזה משהו רע?

ועוד דבר, בספטמבר בעז"ה אני חוזרת לעבודה והם ישארו עם מטפלת.
מה יקרה עם ההנקה?

מטית

New member
הי שוקותות

יש לי כל כך הרבה להגיד לך ולעודד אותך שאני לא יודעת מאיפה להתחיל

קודם כל, אני מקווה שאת מצליחה לזכור איזה דבר נפלא את נותנת להם! מלבד כל יתרונות החלב וההנקה שאת בטוח מודעת לרובם לפחות, את נותנת להם מענה לצרכיהם ומלמדת אותם לבטוח בך ובעולם! זה הדבר שהם הכי צריכים בגיל הזה ומקבלים אותו ממך בצורה מדהימה. זה קשה לאללה!! ועם הזמן הכל מתמתן, ובינתיים את פשוט עושה את זה

מה שמוזר הוא שהיתה תקופה, בסביבות גיל 3 חודשים, שהם ישנו ברצף בלילה יותר מ-4 שעות. והיום....
זה בכלל לא מוזר! בסביבות גיל 4 חודשים ה-מ-ו-ן תינוקות משנים את דפוס השינה שלהם. זאת תופעה מוכרת וידועה.

ניסיתי לקרוא את הלוחשת והתבאסתי.
כל הכבוד! זה רק אומר שהלב שלך במקום הנכון

הלוחשת זה חרא של ספר עם עצות זוועתיות בהנקה ובכלל. טוב שיש לך שניים וככה את לא מצליחה ליישם אותו
תעברי לספרים אחרים (למשל לישון בלי לבכות, או סתם ספרים למבוגרים שלא ישעמם לך בזמן ההנקות)

ולגבי ההרדמות על הציצי - לא נורא בכלל! זה לגמרי טבעי שתינוקות נרדמים על הציצי - ככה המנגנון בנוי. פעולת המציצה וכל החלב והחום וההורמונים והחומרים שבחלב מרגיעים ומרדימים, זה מעולה. אחלה כלי הורות. שהאבות והמטפלות ימצאו דרך משל עצמם להרגיע, לך יש את הקלף המנצח. יכול להיות שכשהם יגדלו גם את תרצי כלים נוספים, יכול להיות שלא, אבל זה לא הזמן (בעיני לפחות) למשהו אחר.

ולגבי המטפלת בספטמבר - לא הבנתי מה את בדיוק שואלת, תוכלי לפרט?

מה את אומרת?

שוקותות

New member
תודה מטית!!

לגבי החזרה לעבודה- איך אוכל להמשיך להניק?
האם אוותר עלמספר ארוחות? או על כל ההנקה?

דיברתי הבוקר עם יועצת שינה. אני שוקלת להתחיל תהליך של לימוד שינה עצמאית.

kokla2

New member
הוו יקרה..

גם לי כמו למטית יש המון מה להגיד לך ואני לא יודעת איפה להתחיל..
אז בגדול מצטרפת למה שגלגלס ומטית כתבו כבר
גיל 5 חודשים גם אצלנו היה הכי קשה מבחינת ההנקות והשינה..
אח"כ כשהתחלנו מוצקים המצב השתפר
אנחנו עברנו ייעוץ שינה בגיל 7 חודשים ואז לימדתי הרדמות עצמאית ו,הרגעתי" עם הנקות הלילה..
המצב השתפר מאד מאז
היום בני שנה + 7 חודשים - יונקים פעם אחת במהלך הלילה בסביבות 4
לא תמיד ישנים רצוף עד אז..
ובקשר לחזרה לעבודה - לדעתי תוכלי לשאוב להם פעם אחת ביום ולהשאיר כך בקבוק למטפלת
עד אז יאכלו גם מוצקים והכל משתנה
המון בהצלחה עם הכל!
סליחה שכותבת לך מהר ומבולבל אך.. מתעוררים לי..

kokla2

New member
עוד כמה מילים

אזעקת שווא.. עדיין מנמנמים :) אז רוצה להוסיף
שהתכוונתי שכשתחזרי לעבוד בעוד כחודשיים תוכלי להניק בבוקר לפני העבודה ואחה"צ כשתחזרי למשל
ובערב וכו'.. ואולי תוכלי רק לשאוב בעבודה בקבוק לצהריים להשאיר למטפלת
כל לא תאלצי לוותר על ההנקה לגמרי אם את רוצה להמשיך להניק
אמהות רבות חוזרות לעבודה בערך בשלב זה וממשיכות להניק..
לי יש פחות ניסיון כי אני עדיין איתם בבית ולא עובדת..

בהצלחה!!

שינה והרדמות עצמאית

הי שוקותות

הרבה מאוד פעמים. אחרי שמתרגלים לטוב ושינה של חמש-שש או יותר שעות בלילה,פתאום זה מתקלקל ואז זה הרעה רצינית בתנאים..
זה גיל שמתחילים להציק להם חלומות,חרדת נטישה, חניכים שמציקים וכל מיני דברים שלא יודעים בדיוק מה הם..
נסי לא להילחם בזה, אלא לדעת שזה מצב זמני וזה משתפר עם הזמן.
אני ממש לא בטוחה שהלוחשת היא הפתרון הנכון. אני לא מתה עליה בכלל, ובוודאי לא מה שהיא אומרת על הנקה. היא אינה יועצת הנקה מקצועית ומה שהיא אומרת על הנקה יכול להרוס הנקה לגמרי וחבל מאוד. (במילה - היא מדברת על
לקצוב את ההנקה בזמן).
דבר נוסף - היא מדברת על זה שאמא צריכה לדעת מה אומר כל פיפס של התינוק שלה. אני בטוחה שלכל אמא לוקח זמן עד שהיא לומדת את התינוקות שלה ויודעת לזהות מה הם רוצים. זה לא קורה בימים הראשונים אחרי הלידה.
והבעיה היא שאם אמא לא מצליחה להבין בדיוק מה התינוק רוצה שלושה ימים אחרי הלידה - אז האמא מתמלאת רגשות אשם שהיא אמא גרועה כי היא לא מצליחה להבין מה התינוק שלה רוצה..

יעוץ שינה זו אפשרות אחת. שימי לב רק שזו יועצת שתומכת בהנקה.. (אני ממלילה על איילת רוזן, איתה יצא לי לעבוד ואני יודעת שהיא מאוד בעד הנקה).
את מוזמנת לנסות לקרוא את "הורים גם בלילה" ואת "לישון בלי לבכות".

בהצלחה

למעלה