עניניי
ות

עניניי ../images/Emo94.gifות

אהלן אנשים, יש לי כבר בננות, תמרים וחלב סויה. אני מת לשייק בננות אבל רק דבר אחד - הן עדיין לא בשלות. איך אני מזרז הבשלה של בננות
ואם כבר - איך מזרזים אבוקדו
תודה תודה

TheFinalCut

New member
זירוז

בננות ואבוקדו מתשייכים לקבוצת פירות (המכונים פירות "קלימקטריים") שניתן לזרז את הבשלתם ע"י חשיפה להורמון הצמחי הגזי, אתילן, בתהליך שנקרא "הבחלה" (לא השם הכי סימפטי, אבל ככה החליטו לקרוא לו). אני מתאר לעצמי שכמו מרבית האנשים, אין לך תא אטום ומיכל אתילן באמתחתך, ולכן הדרך היעילה ביותר לזרז את ההבשלה של פירות כאלו היא להניח אותם בסמוך לפירות קלימקטריים אחרים שכבר הבשילו. כלומר, אם יש לך פרי בננה או אבוקדו בשל, הם יעשו את העבודה היטב. ואם אין לך מאלו, אז תפוחים, מנגו או עגבניות יזרזו את התהליך - אך פחות מבננות שהן בין שיאניות יצרני האתילן למיטב זכרוני.

קשרתי 2 אבוקדואים עם 2 בננות מאוד מאוד בשלות

בשקית שקופה לכמעט יום וחצי, והאבוקדו שהחלטתי לאכול היה מאוד לא בשל ולא אכיל (מה שכן, הקליפה שלו הריחה כמו בננות
) יכול להיות שעשיתי טעות כלשהי? ושמעתי שאם עוטפים אותו בעיתון ושמים בארון זה מבשיל, זה נכון?

TheFinalCut

New member
מממ...

אני מתאר לעצמי שהאבוקדו כבר עמד להבשיל או שהוא שהה במחיצת הבננות יותר מדי זמן. האמת היא שאין לי נוסחה מדויקת לגבי התהליך. אני לא בטוח שבכלל אפשר ליצור נוסחה כזו, כיוון שהיא תלויה ביותר מדי גורמים משתנים. מה שאפשר ללמוד מהסיפור שלך הוא שצריך לעקוב אחר התקדמות ההבשלה פעם פעמיים ביום, ולבדוק אם הפרי כבר התרכך מספיק. לגבי עיתון בארון, אין לי מושג. אני מתאר לעצמי שהעטיפה יוצרת סביבה לא מאווררת שתגרום להצטברות אתילן שנפלט ע"י הפרי עצמו בתוך הסביבה שלו. אבל את אותו האפקט אפשר להשיג (ונראה לי שביעילות גבוהה יותר) ע"י שמירת הפרי בקופסה או בשקית. מה גם שלמיטב זכרוני, בדיו של עיתון יש חומרים רעילים, ועדיף לא לעטוף איתם מזון.

אם כך, כדי להאט הבשלת בננות

עדיף להפריד את האשכול ולהרחיק אותן אחת מהשניה? לפעמים אני קונה יותר מדי בננות בהתלהבות, ואז קולטת שאני רק בן אדם אחד וצריך להאריך להן קצת את חיי המדף

TheFinalCut

New member
האמת, שכן

הראשונה שתבשיל תזרז את האחרות. אבל מה שלא יהיה, אל תכניסי אותן למקרר, זה יהרוס אותן (בננות לא עמידות לקור)

למעלה