ענק

0ne Man

New member
סיפור אמנם חביב...

אולם מחיתי בפני המחברים על הביטוי "חירש אילם" בסיפור. אני סבור שאין מקום לביטוי כזה בימינו!

moran f

New member
סליחה, אבל למה?

כמובן שלא כל החירשים הם גם אילמים, אבל קשה לי להאמין שלא קיימים כאלה (בדיוק כמו שיש חירשים עיוורים למשל). במקרה הזה, למשל, נראה לי שהכוונה הייתה לעקוץ את תפוז על הפורומים הסופר-ממוקדים שלהם (תבדוק בעמוד הקהילות ותראה כמה פורומים עם קהל מצומצם מאוד יש). פורום חירשים לא היה מתאים למטרה הזו כי קבוצת החירשים לא עד כדי כך קטנה.

0ne Man

New member
כיום רוב החירשים גם מדברים

ולכן אנו צריכים להלחם בכל מקום בדיעה הקדומה, שחירשים אינם מדברים, ובכל פעם שאנו נתקלים בביטוי "חירש אילם" - למהר ולהבהיר, שמדובר בדיעה קדומה, שכבר אינה נכונה בימינו. זאת, על כל פנים, עמדתי...

moran f

New member
כן, רוב.

ובכל מקום שבו אתה נתקל בביטוי "חירש אילם" כשהוא באמת נובע מדעה קדומה - בוודאי שצריך לתקן. אבל מה עם מקרים שבהם אכן מדובר על חירש-אילם? יש אנשים כאלו ויש מקרים בהם זה רלוונטי לציין את העובדה הזו. שם אין מקום לתיקון. במקרה של הסיפור הזה - שוב, אני לא בטוחה שמדובר על דעה קדומה אלא יותר על הקצנה. אני מניחה שבאותה מידה היה אפשר לכתוב "חירש עיוור" או "קטוע רגל אילם" וכו'. (כל זה בלי להכנס לדיון על איכותו של הסיפור).

טננבאום

ארבע שאלות: 1. מדוע למדינה לא איכפת למסור את הפרטים על נסיבות חטיפתו של טננבאום? 2. מדוע המשפחה של טננבאום טוענת שמסירת הפרטים עלולה לפגוע במו"מ לשחרורו? 3. מה עושה בכל הסיפור הזה עו"ד מוזר המתמחה בענייני לשון הרע ומדוע הוא הבטיח בשם עיתון הארץ להיזהר בפרסום? 4. מה בדיוק עשה טננבאום בלבנון?

moran f

New member
שאלה אחת

מה הקשר של כל זה לפורום? או לשרשור הזה?

וכעת ראיתי

אמריקאי שהתחרה במטוס בצניחה חופשית. שניהם צללו כלפי מטה והבחור השיג את המטוס בקו הסיום כאשר גם קודם לכן השיג אותו רוב הדרך.

למעלה