ענת ,בני שלום ,שוב ניסיון

ענת ,בני שלום ,שוב ניסיון

שלום לכם ידידים שוב אני עושה ניסיון לעביר תמונה אבל הפעם משהוא שגילתי בזמן גלישתי אינטרנט באתרים " בתי קברות יהודים במערב אירופה . לאחר בדיקה שלי אכתוב במה מדובר סבא אריה

במה מדובר

ענת ,בני שלום עם תהיה אפשרות להגדיל התמונה ? מדובר ביד לזכר היהודים שנספו בשואה בעיירה RIVERSALTES כ40 קלמ" מהגבול הספרדי לכיוון העיר PERPIGNAN בהרי "פיריניה " ׁ ב1935 הצרפתים בנו מחנה זה עבור הצבא שלה לאימונים על שם מרשל ג'ופר(JOFFRE ) אחד מגיבורי מלחמת עולם 1 1940 שמש המחנה כמעבר לחיילים צרפתיים לפני עילייתם לחזית. לאחר חתימה הפסקת אש ע" מרשל "פטאין " המחנה משמש כריכוז שבויים בעיקר ספרדים רפופליקנים ,חיילים מאידושין (אסיה) וחיילים מצפון אפריקה והן היו הפלוגות עבודה ראשונים . ב1941 הגרמנים כובשים את "צרפת החופשי" של וישי . מכאן הגרמנים התחילו חרכז כול היהודים שחייו בדרום ,משפחות שלמות ,ילדים צעירים וזקנים במטרה לשלוח אותם דרך מחנה "דראנסי" לאשמדה באושוויץ זה בתמצית מה שקראתי ודאי בצרפתית ורציתי לידע אותכם עד איפו הגיע הפתרון הסופי של הגרמנים הגב באותה סיגנון יש גם הנדרטה לספרדים שמתו שם סבא אריה

עוד תמונה

עוד תמונה לא היה לי קל לברור משלל תמונות מה מתאים יותר סבא אריה

בשלל התמונות מצאתי עומה שהוא

גם בתוך אותו קובץ של הצלם שצילם התמונות בערך כ800 מתאתי תמונה זו מוזאום אושוייץ התמונה ראוים בבירור דף של רשימה שמות יהודים שנשלחו להשמדה . אישית ברשותי הדף הטראנספורט של סבתי שנשלחה לאושוויץ סבא אריה

תודה סבא אריה

על התמונות וההסברים! _________________________ מצ"ב קישור לספר אלקטרוני על חיילי הצבא האדום היהודים בישראל.

יוזמה ברוכה של ערוץ ההסטוריה

ארץ ישראל בתמונות. מצ"ב תמונה שצולמה בארץ בזמן שגרמניה פלשה להולנד ובלגיה ב- 1940.

האנדרטה לזכר השואה בתל אביב

מתוך האתר החדש של ארכיון תל אביב. (גיליתי את האתר בזכות פורום "נוסטלגיה").

deebeebee

New member
אני חייבת להודות

עברתי על פני הדבר הזה כל כך הרבה פעמים ובחלומותי הכי גרועים לא תארתי לעצמי שזאת היא אנדרטה לזכר השואה...............

ענת שלום מה ....................

ענת ,מה דעתך על טיב התמונות ,זה מה שהורדתי מאיטרנט סבא אריה

סבא אריה

התמונות קצת מטושטשות, אבל חשובות מאד, ובמיוחד המשמעות שלהם ומה שאתה מספר. אלו הם אנדרטאות שאנחנו בדרך כלל לא מכירים, וזה חשוב לדעת שיש אנדרטאות במקומות רבים. לגבי הרשימות של היהודים שנשלחו לאושוויץ, איפה מצאת את התמונה? צר לי על סבתך ע"ה שהובלה לאושוויץ. כל טוב לך ולמשפחתך!

ענת שלום תמיד נעיים לי

מה שלומך התמונה של המוזאום עם הרשימה מצאתי באתר צרפתי כאשר כתבתי " CIMETIERE JUIF BELGIQUE " פרוש בתי קברות היהדים בלגיה ,פשוט מצאתי איש שצילם קרוב ל800 תמונות 80% הם מבבתי קברות נוצרים שהמפורסם ביותר "פאאר לשאס " PERE LACHAISE בפריס כי למדתי שרוב אנדרטאות לזכר השואה באירופה נמצאים בבית קברות יהודים או בבתי קברות נוצרים עם חלקה מיוחדת ליהודים בבלגיה חוק זה חוק ,הקבורה יהודית היא לפי חוק המקום ולא כפי בארץ אני קצת "מקברי" נכון ,אבל זה הדרך למצוא מה שאני מחפס הגב מצאתי בעיר ARLON בלגיה בית קברות יהודי עתיק מאוד וגם ליד סטרסבורג צרפת ,מה דעתך ,לפרסם עשה את זה ברצון קבלי ימים יותר טובים ונחזיק עצבעות לצאל =צבא הגנה לישראל סבא אריה

סבא אריה היקר

אתה מוזמן לפרסם כאן כל דבר שקשור לשואה, רובנו לא דוברים צרפתית, וזה חשוב שאתה מעלה תמונות ועדויות על השואה מצרפת ובלגיה. נקווה לימים טובים יותר. תודה לך וכל טוב, לך למשפחתך, ולכל עם ישראל.

ארגון יוצאי ליטא

מחפש מעצב/ת אתרים באינטרנט. ראיתי מודעה שלהם באוניברסיטת בר אילן, מי שמתאים, נא לפנות אלי במסר אישי ואמסור טלפון להתקשרות.

למעלה