ענת - מה שכתבת מאד

יונתן 23

New member
ענת - מה שכתבת מאד

מעניין. אני בחור דתי ומזה כמה שנים אני מנסה להקפיד על מנהג שקיים ביהדות. דבר זה נקרא מעשר כספים - אני נותן 10% מהרווחים/משכורות, מה שזה לא יהיה לצדקה, ז"א לאירגוני בריאות כגון האגודה למלחמה בסרטן, עזרה למרפא וכד´. זה נותן הרגשה נפלאה, ולמרות שאני לא מרוויח הרבה וקשה לי לתת אפילו שקל, אני מנסה להקפיד על זה והנתינה נותנת לי המון סיפוק. לכן מאד התחברתי למה שאת כותבת. אבל, ופה יש אבל טיפה גדול. לדעתי יש בעיה אחת בכל היחס הזה שלי, ושלך לנושא. להקדיש את הכסף לעניים ולנזקקים זה דבר חשוב, אבל מכאן הם לא ילכו לשום מקום. לדעתי את צריכה לעשות משהו נוסף. עלייך לחפש בתוך הקבוצות של חסרי היכולת אנשים עם פוטנציאל ולנסות להרים אותם וללמד אותם כיצד להיכנס לעסקים כיצד ליזום וזה אומר לא רק השקעה מספר פעמים בייעוץ אלא ממש עידוד ודחיפה. ולאו דווקא בתחום של עסקים אלא אפילו סתם לקחת אנשים מקבוצות סיכון שמעולם לא האמינו בעצמם ולהראות להם שאם הם ישקיעו - הם יצאו מתוך המעגל האינסופי בו הם חיים. ואם את מקימה חברה, אולי תנסי למצוא אנשים כאלו עם אינסטינקטים בריאים אך לא כסף וקשרים ותצרפי אותם לחברה שלך - זו תהיה מבחינתך השקעה מצויינת כיוון שאם תצליחי והם איתך הם ישארו נאמנים לך עד הסוף, וזה דבר חשוב. וחוצמזה במעשה שכזה תעשי הרבה מעבר להזרמת כספים למערכות שעוזרות לנזקקים. אני אישית מת להיות איש עסקים ולהצליח וכל הזמן בראש שלי המחשבה שאם אצליח עליי להקפיד על א. להמשיך לתת לפחות 10% ולעזור למי שצריך עזרה ב. לנסות למצוא אנשים עם יכולות בעיקר מהשכבות החלשות ולפתח אותם. ג. להביא כמה שיותר חברות ועסקים למדינה - שייצאו על מנת לעזור למדינה ולאנשים פה ולהביא לפה כמה שיותר מטבע חוץ. אשמח לקבל תשובה. יונתן

mamonako

New member
יפה אבל.........

הערך לתרום ,לעזור,לקדם וכולי... שכבות חלשות הוא חשוב מאוד. החשיבות של ללמד לדוג במקום לתת דג מתנה חשוב מאוד. לקדם את המשק המדינה הכללכלה למכור כמה שיותר בחו"ל ולהביא מט"ח לארץ-גם הוא חשוב ביותר. אני מכיר כמה נשים,עקרות בית, שמנותקות לחלוטין מפרנסת הבית שמחייבות את בעליהם להפריש 10 % מהשכר לנזקקים למרות ואף על פי שאותם זוגות,משפחות זקוקות לכסף יותר מיכול. יותר מיזה מדובר על בעלים שעובדים ותורמים ומשקיעים ובסןף הם נשארים בלי כסף הביתה כי האשה מחייבת אותם,בגלל החינוך הליקוי שקיבלה, להפריש כספים לנזקקים. הפרשה זו של אותם גברים עובדים פוגעת במוטיבציה שלהם לעבוד , פוגעת בפרנסתם , פוגעת בזוגיות שלהם עם האשה וכולי ..... החינוך להפריש כספים לנזקקים חשוב ביותר אבל חייב או רצוי שהתבצע בחוכמה. אני באופן אישי מכיר בחור צעיר בגיל 30 שהשמיים הם הגבול בישבילו אבל אישתו מאבדת את הכספים לטובת נזקקים. דרך אגב הרבה מאוד כספים שנתרמים לגופי צדקה לא מגיעים לנזקקים אלה נשארים אן הולכים לאיבוד במנגנוני איסוף הכספים הנ"ל. גיורא

יונתן 23

New member
אני מסכים כמעט במאה אחוז אלא ש

לא זו הייתה כוונתי. גם ביהדות שעל פיה אני חי כיוון שאני אדם דתי ההעדפה היא לא לתת צדקה אלא לתת לאדם הלוואה בתנאים נוחים (ללא ריבית) על מנת שישקם את עצמו ויצא מהמעגל בו הוא נמצא. כוונתי היתה הפוכה אני טוען שעינת בכך שתשקיע כספים באוכלוסיה טעונת טיפוח זה אמנם יעזור אך יש דרך טובה יותר לעזור לאולוסיה זו והיא להוציא אותם מהמעגל בו הם נמצאים. למשל - לקחת חברה עם אינטואיציות אבל חסרי ידע ולהכניס אותם לעולם העסקים, אולי אפילו לעסק שלה - תלוי בה ובסיכון אותו היא מוכנה לקחת. לדעתי כל העסקים הגדולים בארץ אם היו משקיעים בדור העתיד אבל אצל אלו שאין להם כסף (לדוגמה סטף וורטהימר שטען שהוא משקיע בדור העתיד ומממן 20 חברה´ צעירים שרוצים ללמוד עסקים). ובקיצור שאנשי העסקים יפסיקו לדאוג רק לעצמם וינסו לפתח את הדור הבא של אנשי העסקים - ושיקחו דווקא את האנשים מהאוכלוסיות היותר חלשות שלהם יותר קשה לצאת ממעגל הקסמים בו הם נמצאים.

יונתן שוב אתה צודק

מצטערת אני עייפה מעט ואקצר את תשובותיי, עוד מעט בוקר :) אכן אני משקיעה בדור העתיד אכן אני עומדת לגייס את אותם צעירים ללא ניסיון מקצועי אך בעלי פוטנציאל שאני מזהה בהם, אכן אני כן מתעדת לפתוח סניפים במקומות של מוכי אבטלה ובעיירות פיתוח, מפני שמהאינטרנט ניתן לעבוד בכל מקום. המצב הוא קצת מורכב וכיום בגלל שכנראה יכנסו כאן גופים גדולים להשקעה, יהיו כאן מידי פעם החלטות והטלות וטו על דבריי. לכן אני מגינה על עצמי באמצעות עו"ד להישאר נשיאת החברה, שאחראית על נושא העזרה לקהילה, כי זה התנאי היחיד שאני אסכים שהם יכנסו שותפות. בברכה עינת בר-און

sharonrabi

New member
לעינת/יהונתן

מה שקראתי אכן שמח אותי מאוד וזה הזכיר לי במעט את השיר"איפה ישנם עוד אנשים כמו האיש ההוא....." בימים מטורפים אלו רבים הם האנשים אשר רואים לנגד עיניהם רק את טובתם האישית וטובת הכלל והחברה אינה חשובה בעינהם קשה לי להאשים אותם כי המצב בהחלט אינו טוב ומשקי בית רבים נמצאים במצוקה זו או אחרת אך לדעתי דווקא בימים אלו כל אחד כולל אני חייבים לתת למען אנשים אחרים רק כך נוכל לגרום לעתיד להיות טוב יותר. אשמח עם תשתפו אותי במיזמים שבהם אוכל לתרום ולא במעט למען הכלל.

גיורא- עצוב לקרא !!!!!

קראתי את שכתבת אכן- עצוב לקרא. ראשית עליך לעזור לסביבה הקרובה לך, ואם במקרה שציינת העזרה באה על חשבון הסביבה שאתה אוהב , זה באמת עצוב, כי נחתכה השרשרת של נושא העזרה. העזרה נעשית כאשר אחד עוזר לשני לעזור ולא אחד על חשבון השני. אתה מוזמן לכתוב לי, במידה ואתה מכיר בחור זה "אישית" אולי אוכל לכוון בברכה עינת בר-און

יונתן- ריגשת אותי- קצת עליי.....

שלום יונתן אכן ריגשת אותי לראות שיש מישהו שסוף סוף מבין מה שאני עושה אני בחורה יחסית מאוד צנועה, וקשה לי כאן לכתוב על עצמי, אז תסלח לי אך אני בהחלט עושה זאת בשביל לענות על שאלתך כבקשתך. הרבה מהדברים שאני מתעתדת לעשות לא מופיעים בפורום זה, יחסית אני חדשה אך אפרט מעט . למען האמת כל מה שכתבת זוהי המטרה בגדול, עזבתי את עבודתי בכדי להקים קרן מיוחדת שהכספים אליה ינותבו לאותם ילדים שראיתי בתוקף תפקידי גם כמנכ"ל עמותה לצמצום הפשע והאלימות בישראל - תפקיד התנדבותי לחלוטין וגם בסדנאות שהתנדבתי ששם שמעתי המון סיפורי כאב. כיום שולחים לי עשרות מכתבים, ציורים ושירים של ילדים במצוקה, בנות שנאנסו, נשים שהוכו ובעצם המון סיפורי כאב שקשה לאחרים לשמוע ולהתמודד איתם. אני בדרך כלל לא מספרת על עצמי, אך מגיעים אליי מהרבה מקומות ומכל שכבות האוכלוסיה לקבל חיזוק אישי ובו בזמן אני מראה להם את הפוטנציאל שטמון גם בהם, ילדים מוכים בוכים לפני שהם לא רוצים להיות כמו הוריהם ואני מחזקת אצליהם את ההרגשה שיש מקור אחר למי שהם, ושכל בן אדם הוא בזכות איך שהוא בוחר לעצב את עצמו. בעבר ילדים שנמצאו ברחוב יצרו איתי קשר ואני שלחתי מונית לאסוף אותם לאחר שעליתי לשידורי רדיו של ילדים במצוקה, פניתי לאתרי אינטרנט שמתמחים בנושאים מסויימים לעזור לאחרים שצריכים, ואכן נענתי בתשובות חיוביות. אפילו פעם אחת פניתי לאתר women.co.il שבעזרתה האדיבה של הגברת טלי שרון ששלחה ניידת מטעם ויצו אם אני לא טועה, לאסוף הומלסית מהרחוב שהיתה ברחוב אלנבי, בלילה בגשם לאחר שדיברתי איתה, קניתי לה כובע וצעיף ואוכל חם, אז תגיד לי אתה למה אחרים לא יכולים לעשות את זה גם ? המון מכתבים זורמים אליי, מעורכי דין צעירים שמוכנים ליצג קשיי יום בהתנדבות ועד מנהל תחום תקשורת בנקאי שיכול להרים תרומות של ציוד יד שניה. שוב אני לא נוהגת לספר על עצמי, אך אם תקרא את תשובותיי בפורום תבין שאמצעים מקדשים את המטרה במקרה הזה, והסכמתי להיחשף אחרי הרבה זמן ששמרתי על אנונימיות. גם כשהייתי בחברת יבמ שם הייתי ה web master ישבתי וחשבתי לעצמי, הרי יש כאן יותר מאלף עובדים מספיק שכל עובד יביא משהו קטן שהוא לא צריך מהבית וכבר יש מה לתרום, ניגשתי למנכ"ל הביניין(לא למנכ"ל החברה) וניסיתי לשכנע אותו לתמוך ברעיון להרים תרומה למען נזקקים, בהתחלה ניתקלתי בסרוב, אך לא זזתי ממשרדו עד שהוא נענה בחיוב, המבצע מאוד הצליח והוא אפילו כל כך התלהב שהוא יעד מישהו קבוע שיאסוף את הדברים, הוא הקציב חדר והעובדים התנדבו לארוז, לאחר בירורים, יצרנו קשר עם תוכנית רדיו "פתחון לב" ותרמנו משאיות עם דברים. ככה שכפי שאתה רואה זה מאוד פשוט, צריך רק יוזמה, אפילו לא רצון, מפני שכשניהלתי את כל המבצע הזה, רוב העובדים אמרו לי שהם כל הזמן התכוונו לתת ולא היה להם לאן ואיך להתחיל.... אני נתתי להם את נקודת הזינוק. שוב אני בחורה יחסית מאוד צנועה, וקשה לי כאן לכתוב על עצמי, אז תסלח לי אך אני בהחלט עושה זאת בשביל לענות על שאלתך כבקשתך. אני בהחלט רואה את המיזם שלי צובר רווחים לעבר המטרות שציינת אך בכדי שאוכל להשפיע כמו שצריך דרוש ליצר כסף, לאחר שקראתי משל מאוד מעניין, (אני מאמינה ששום דבר לא במקרה), הבנתי שאני מתעסקת בתוצאות ולא במקור שגורם להם להיות כך, לצערי הכל היום חומרי ואנשים לא מתייחסים אם אין לך כסף, אני אישית גרתי ברמת אביב ג´, ולא אספר על חיי הפרטיים, אך העדפתי לעזוב הכל, ויתרתי על משרה בכירה במשכורת מצויינת בדיוק כמה ימים אחרי שזכיתי שם עובדת מצטיינת, הימרתי על הכל כי ידעתי שיש לי מטרה,עזבתי ועברתי לגור בעיר אחרת עם שותף, ואני נותנת ומקדישה את עצמי אך ורק למטרה זו . ידעתי שאנשים כן רוצים לעזור, ולכן קהל היעד שלי הוא הספקים, שבשלב יותר מאוחר אוכל לעזור לילדים שרוצים לנצל גם הם את הפוטנציאל הטמון בהם. ניחנתי במשהו, (שגם כאן לא אספר על כך), אך אלה שמגיעים אליי, מרופאים, עו"ד, מנכל"ים של חברות,שדרני רדיו, ילדים, יזמים, אמהות,וכו´ שרוצים להצליח בחיים ומרגישים שהם עצורים, יודעים שהם אמורים לתרום מהרווחים שלהם לאחרים, וכרגע מתארגנת הפקה מאוד גדולה שלא אוכל לציין אותה כאן של בעלי מקצוע שצירפתי למיזם שלי ושתיוחצן הרבה, וחלק מהרווחים של הצלם ובעלי העסקים יתרמו (עדיין לא הוחלט למי)זה יצא כנראה עוד שלושה חודשים לפרסום (הרבה עבודה ומעורבים פה ספרי צמרת, דוגמנים ודוגמניות, מוזיאון אגד תרם את האוטובוסים שלו למטרת הצילומים וכו´...). אם יש לך הצעה למי לתרום גם את זה אשמח לשמוע, בעיקרון אנחנו לא תורמים לעמותות כרגע, אלא יודעים על סיפוריי מצוקה אישיים. כיום העסק דורש ממני הרבה שעות וכפי שאתה רואה אני עדיין כאן (1:03) מנסה גם לתת מענה ליזמים צעירים שאני בהחלט מבינה אותם. חוץ מזה שישנם חלק מהיזמים כאן שנועדו לגדולה. הסכמתי מעט להיחשף, כי מאוד קשה, העולם לא כמו שהוא נראה, ישנם הרבה מאוד דברים מאחורי הקלעים ואסור לשכוח אותם, בסופו של דבר כולנו שווים אפילו עם כל אחד פיתח לעצמו "תדמית" מסויימת (וכפי שאתה יודע ישנן הרבה הרבה מאוד "תדמיות". בברכה עינת בר-און

למעלה