עסקה ברוכלות

dudut

New member
עסקה ברוכלות

אדם שהיה נוכח באקראי בבית חברים בעת שהגיע נציג חברה למכירת מוצר מסוים על פי פגישה מתואמת מראש עם בעל הבית ביצע עסקת קניה של המוצר מאותו נציג והוחתם על הזמנה בה מופיע סעיף דמי ביטול המחייב בדמי ביטול עסקה בשעור של 20% מגובה העסקה הקונה נתן דמי קדימה בסך 100 ש"ח ונקבע שצורת התשלום תהיה בשקים שימסרו במועד מאוחר יותר. בבוקר יום שלמחרת הודיע הקונה על ביטול העסקה טלפונית ובמקביל שלח פקס לביטול העסקה. שאלותי: 1. האם מדובר בעסקת רוכלות? למרות שנציג החברה הגיע לבית החברים על פי תאום מראש.(לאורח לא היה שוםקשר לתאום הפגישה). 2. במידה ומדובר העסקת רוכלות שאז ניתן לבטל העסקה תוך 14 יום האם החתימה על דמי ביטול מחייבת? 3. במידה ולא מדובר בעסקת רוכלות האם ניתן לבטל עסקה מהסוג הנ"ל מבלי להתחייב בדמי ביטול? אודה על תשובה מקצועית ומנומקת

רות.מ

New member
עיסקת רוכלות

אני לא מומחית אבל, אני לא חושבת שזו עסקת רוכלות , מכיוון שהמוכר היגע בתיאום מראש, כלומר הפגישה היתה מתוכננת. רוכלות זה שאם היה מגיע מישהו סתם דופק בדלת (בלי תיאום מראש). לכן נראה לי שהיתה כאן עיסקה לכל דבר ולכן סעיף דמי הביטול תופס.

dudut

New member
עיסקת רוכלות

ראשית ברצוני להודות לך על התיחסותך לשאלתי. ובהתייחס לתגובתך: אומנם מדובר בפגישה שתואמה מראש אך מדובר בפגישה שתואמה בין הסוכן לבין בעל הבית ולא בין הסוכן לבין האורח באותו הבית. יתר על כן מקריאת סעיף הגדרת עסקת רוכלות בחוק הגנת הצרכן עולה שגם כשמדובר בפגישה מתואמת מראש שבאה ביוזמת הסוכן מדובר בעסקת רוכלות. השאלה שנותרה היא מה דינה של העסקה עם האורח שהיא עסקת לוואי לאותה פגישה יזומה מצד הסוכן עם בעל הבית כלומר מדובר בעסקה אחרת שלגביה אין פניה יזומה לא מצד הסוכן ולא מצד הקונה ושנוכחות שני הצדדים במקום היתה מקרית של הסוכן שיזם פגישה עם קונים אחרים ושל הקונה שהיה נוכח במקרה באותה פגישה. ושוב תודה על התייחסותך.

למעלה