עסקות בחול

yogev1542

New member
שאלה לגבי עסקות מחול אני בעצם מקבל את הכסף מחול בחברה שנמצאת באמריקה והם בעצם גם מורידים לי מיסים מהתשלום עצמו הם בעצם לוקחים 30 אחוז רווח אליהם מכול קנייה ועוד אחוז מסויים של מיסים אליהם
יש לי כמה שאלות שאשמח אם תוכלו לעזור לי איתם

לגבי הקבלה הבנתי שאני עושה קבלה על כול סכום שנכנס לבנק עכשיו מהצד שלהם הם לוקחים כפי שציינתי 30 אחוז מכול קניה וכנראה עוד מיסים ואז שולחים לי את הרווח האם בקבלה אני צריך לחשב גם את ה30 אחוז שלקחו וגם את המיסים שהם לקחו ? או בעצם לחשב את הסכום שקיבלתי בבנק כול ההורדה של המיסים שהם לקחו

לגבי המיסים הבנתי שיש אמנה בין ארצות הברית לישראל ואני צריך לשלוח להם מספר tin ופה בישראל זה מספר זהות
אם אני בשותפות אני צריך לשלוח להם את שניהם ? בפועל הם מבקשים אחד
ובמידה ואני שולח להם זה אומר שאני לא צריך לשלם מיסים בכלל בחול בגלל שאני עוסק פטור ?

תודה רבה על העזרה

roheshbon

Member
שאלה לגבי עסקות מחול אני בעצם מקבל את הכסף מחול בחברה שנמצאת באמריקה והם בעצם גם מורידים לי מיסים מהתשלום עצמו הם בעצם לוקחים 30 אחוז רווח אליהם מכול קנייה ועוד אחוז מסויים של מיסים אליהם
יש לי כמה שאלות שאשמח אם תוכלו לעזור לי איתם

לגבי הקבלה הבנתי שאני עושה קבלה על כול סכום שנכנס לבנק עכשיו מהצד שלהם הם לוקחים כפי שציינתי 30 אחוז מכול קניה וכנראה עוד מיסים ואז שולחים לי את הרווח האם בקבלה אני צריך לחשב גם את ה30 אחוז שלקחו וגם את המיסים שהם לקחו ? או בעצם לחשב את הסכום שקיבלתי בבנק כול ההורדה של המיסים שהם לקחו

לגבי המיסים הבנתי שיש אמנה בין ארצות הברית לישראל ואני צריך לשלוח להם מספר tin ופה בישראל זה מספר זהות
אם אני בשותפות אני צריך לשלוח להם את שניהם ? בפועל הם מבקשים אחד
ובמידה ואני שולח להם זה אומר שאני לא צריך לשלם מיסים בכלל בחול בגלל שאני עוסק פטור ?

תודה רבה על העזרה
בעניין הרישום אני ממליץ לך לא לרשום בקבלה את הנטו שקיבלת אלה את ההכנסות ברוטו וכנגד זה לרשום בכרטיס נפרד את העמלות ובכרטיס נוסף את המס שנוכה במקור, כך שבסוף זה יסתכם לנטו שקיבלת.
למה ?
1) זה יתן לך תמונת מצב טובה יותר של העסק.
2) רישום של הנטו הוא רישום של הכנסות בלבד ובדוח רו"ה לא מופיעה עלות המכר, זאת הצגה שגויה שמדובר בעסק שקונה ומוכר.
3) במה זה שונה מעסקה בארץ ?
אם מכרת בארץ ב-100 מוצר שקנית ב-60 , אתה רושם בקבלה 40 ?
לא, אתה רושם את ההכנסות בנפרד ואת ההוצאות בנפרד.

שלום רב,

מאחר וישנם מספר נושאים שערבבת ביניהם.
ממליץ לך לבוא לפגישת/ שיחת ייעוץ בה יוסבר כיצד עליך להתנהל כדי לחסוך מיסוי כפול
ולהתנהל בצורה תקינה.

יום טוב!

למעלה