עסקים וישראל...

Benkok

New member
עסקים וישראל...

במסגרת עיסוקכם אתם פוגשים מן הסתם מקומיים רבים (אני יוצא מנקודת הנחה שבעלי מסעדות ישראליות בניו-יורק לא ממש מציפים את הפורום הזה...) בדרך כלל, תוך כדי שיחה ידידותית עולה שאלת המוצא. מה תגובתכם במקרה הזה? או יותר נכון, מה תגובתם כשהם שומעים שאתם מישראל?

Liatatwork

New member
באיזור שאני גרה

כמעט כולם הם נוצרים שהולכים לכנסייה לפחות פעם בשבוע אז הם חושבים שזה נהדר שאני מארץ הקודש ואז מתחילים לשאול שאלות על המצב.

copel

New member
בברזיל

בסאו פאולו ברזיל, המקום בו אני עובד בדרך כלל, אנשים כמעט לא מכירים את ישראל. חלק גדול אפילו לא מבדיל בין ישראלים לפלסטינים, ערבים ויהודים, אנחנו די דומים מבחינתם.

אMור

New member
יפתיע מאוד לשמוע...

אבל הסינים אוהבים, מעריכים ומעריצים את הישראלים! שמעתי מלא מעט סינים את התגובה הבאה לאחר שעניתי: YI SE LIE (ישראל, בסינית...כן?) "וואו, הישראלים כ"כ חכמים. הם אנשי עסקים מעולים וגם מאוד נחמדים, יש הרבה מה ללמוד מהם". כן כן, זו הדעה הרווחת בקרב אנשי העסקים הסינים. אז יש גם דוגמא לישראלים שקנו לא מזמן כמה קונטיינרים של טלוויזיות ממפעל סיני, זייפו את ה- BL ועקצו אותן במאות אלפי דולרים. הרי חייבים לייבא את ה- REPUTATION שלנו גם לכאן, לא?
ההערכה של הסינים כלפינו גורמת להם לא אחת לחשוד ולפקפק בטוהר עיסקאות, שכן - אם יושב מולך ישראלי, בטוח יש איזשהו CATCH בסיטואציה... לא יכול להיות שהצעת המחיר נתקבלה והעיסקה אושרה "ככה סתם". דבר נוסף, לישראלים יש שם אמצעי: TRIAL ORDER... קרי- נזמין ממך 200 חתיכות לניסיון ואם יילך נעמיס קונטיינרים כל חודש. כמובן שזה לא קורה - ונתקלתי ביותר מבעל מפעל אחד שסיפר לי על כך... נו, מה הפלא, כשכל מתקין רדיוטייפים קטן חייב להגיע עד למפעל עצמו, כי הוא לא פראייר, שיקנה מיד שניה... מצד שני - כולם כאלה, לא?

עכשיו אולי בן לא ילעג לשמוליק כאשר

שמוליק מספר שהוא אוהב להסתכל ולעקוב אחרי כל תנועת גוף, יד ופנים של בנאדם שאני עושה איתו עסקים... חחחחחחחחחחחח הסיפורים מעניינים מסין סיפרת ! לסינים אין ברירה,דעתי, כי הם צריכים למכור בכמויות גדולות... ועל כל 100 קונים יש להם 2 או 3 אחוז רמאים או מנייקים שגונבים מהם.... אבל יש למטבע צד אחר גם כן !! הסינים לא תמימים בעצמם... סינים אלופים בחיקויים וגניבות יצירתיות-COPYRIGHT INFRINGEMENT !! בכל מוצר שקיים עלי אדמות... הם יעשו וייתחייבו עבורך למוצר בלעדי(שכביכול התחייבו לבלעדיות וסודיות עבורך בתעשיית מוצר שיש לך זכויות חוקיות עליו ושהם מייצרים עבורך) ויתחילו לשווק אותו בצורה לא חוקית ולמכור חיקויים של המוצר שלך מהצד(מאותו המפעל ממש!! זה קרה המון פעמים!!) ...ולגרום לך להפסדים ונזקים איומים.

אMור

New member
אמרת דברים נכונים...

זה שהסינים אלופים בגניבות וחיקויים, לטעמי יש לזרים חלק גדול בכך שכשהשוק הסיני נפתח לעולם, התדפקו אלפי יבואנים מכל רחבי העולם על דלתות המפעלים עם מוצרים של BַO ודומיהם...היום - הסינים עושים את זה יופי לבד, רק שבמוצרי HIGH END, האיכות שלהם ירודה ולא שווה לקחת צ'אנסים, למרות שזה מאוד מפתה... ולענין השני, היזכרת לי שכשהייתי בפגישה בחברה איטלקית בהונג קונג, פגשתי שם במקרה את הבעלים וסיפרתי לו שראיתי את הסט מקלדת-עכבר המעוצבים להפליא שלהם - בשוק מחשבים בשנז'ן ב- RMB200, ואף קניתי - והמוצר מעולה!
הוא שאל אותי איזה מותג היה על המוצר - ואמרתי לו את שם המפעל. הבנאדם הפך כחול ופלט:
קאצו!!!
הסינים (הבכירים, כן?) מזמן לא מטומטמים, ומי שחושב כך - יאכל אותה. הם יודעים יפה מאוד כי לא משנה מי ועל כמה יתבעו אותם, הם שוחים פה בביצת הבקשיש המקומית וייצאו כמעט מכל סיבוך שיווצר, מה גם שהשלטונות איכשהו ירכשו סימפטיה למפעל המקומי שכ"כ חשוב למדינה. אחד ממשפטי המוטו השולטים כאן הוא: "זה מה שיש ועם זה נסתדר, לטוב וגם לרע" - ותאמין לי - כל מי שרושם פטנט על עיצוב יודע יפה מאוד כי ברגע שדרכה רגלו במפעל סיני, הסחורה שלו תגיע לשוק המקומי כבר בליין הראשון של הפרודקשן - וא-י-ן מ-ה ל-ע-ש-ו-ת.

Benkok

New member
בן אף פעם לא לועג לשמוליק../images/Emo70.gif

בן רק אומר שלעשות עסקים אפשר גם בלי להיפגש... נכון, היחסים עולים שלב אחרי פגישה פנים מול פנים, אבל באמת שאפשר להיסתדר גם ככה. יש לי לקוחות שעובדים איתי כבר מעל שלוש שנים. חלקם - אין לי מושג איך הם נראים או נשמעים. (אני כן יודע איך הם כותבים...זה כן) לגבי הסינים? רק אומר שני דברים: 1. מי שהולך לישון עם תיישים, שלא יתפלא אם הוא קם מלא פרעושים... 2. מי שיש לו ראש מחמאה, שלא יסתובב בחוץ בשמש... או בקיצור, אם את רכב הספורט של שברולט הם העתיקו, מה יגידו אזובי הקיר??

אם היתה לך האפשרות לפגוש כל קליינט?

בן?? לא היית מעדיף ליצור קשר שבשלב מסויים תפגוש את הקליינט לפחות פעם אחת?? אני דוגל במשפט נורא פשוט אבל מאוד עקרוני אצלי (שהוא נורא חשוב לדעתי בענף הפיננסים) בעסקים : KNOW YOUR CUSTOMER...זה פשוט מאוד, תתפלא כמה אנשים לא עושים את הדבר האלמנטרי הזה.... אם אפשר,אז,שבור איתו לחם... דעתי שזה יבנה לך טראק רקורד ומרווח הצלה בעסקים שיהיה חיוני מאוד אם יהיו משברים או רגעים קשים בעסקים בניכם בעתיד. אחרת,אנשים ייתייחסו אליך כ: EASY COME AND EASY GO וימחקו אותך מהמפה העסקית שלהם SOONER THAN LATER. אלא אם אתה מוכר מוצר לאנשים שהמכירה היא בס'הכ כמה דולרים כל אחת... זה משהו וסיפור אחר ! זהו

Benkok

New member
כן ולא...זה די בעייתי אצלי...

כל העסק שלי מתבסס על לקוחות שלא רוצים להגיע לכאן... אם הם היו באים לכאן כל פעם הם לא היו צריכים אותי, ואז איך הייתי מרוויח כסף כדי לשלם על האינטרנט כדי לקרוא את הפנינות שלך??? וברצינות, כמו שאמרתי, היחסים בהחלט עולים מדרגה אחרי פגישה פנים מול פנים, הם יותר סומכים עליי ואני יותר סומך עליהם, כמובן שיש דברים שרק פגישה אישית יכולה לחשוף. ותתפלא שמוליק, גם מוצרים שעולים סנטים מצטברים תוך כדי הזמנה למאות, אלפי, עשרות אלפים ולפעמים (כן ירבו) גם מאות אלפי דולרים...

ומישהו שקונה ממך במאות אלפי דולרים

קונטיינרים שלמים...פעם אחרי פעם... לא חשוב לכם להפגש לפחות פעם אחת??? כי אתה מפחד שהוא יבנה קשרים אחרים וייקח את הביזנס ממך?? BEWARE YOUR WORST FEARS...FOR THEY WILL SURELY COME TRUE דברי שמוליק... עכשיו ברצינות: משהו לא נראה לי...בהלך החשיבה הזה. מישהו(או אתה או שהוא) שומר כאן על מרחק מהשני כדי שיוכל להפיל את השני... או להתנהג בצורה אופורטוניסטית חסרת אתיקה מתי שרק ייתחשק לו. בן!! או בחוסר בטחון שהשני ייקח הביזנס בצ'יק ממנו? קוראים לי שמוליק... ולא מצצו אותי מאצבע... יבוא היום ואני אזכיר לך את הנקודה הזאת אתה בונה משהו? בנה אותו עם יסודות חזקיםםםםםםם... אל תבנה קומה ג' לפני שבנית המרתף והיסודות...דחיל ראבאק !!!! אני כבר זרקתי את הספר הזה (שאני מנסה להקריא לך את התסריט הצפוי ממנו) על התנהגות יצר האנוש בעסקים... מרוב ששיעמם אותי לקרוא כבר את הסוף הצפוי אלף פעמים .... עסקים זה דבר ממש לא כזה מסובך בן... זהו

Benkok

New member
שמוליק אתה מעליב אותי!

אתה מושך בכוונה לכיוון האקסטרים, מחבר חלקי משפטים לא קשורים לתמונה אחת גדולה ומעוותת. השירות שאותו אני נותן מתבסס על העובדה שאנשים לא מעוניינים להגיע לכאן (או לא מעוניינים לבזבז יותר מידי זמן כשהם כבר כאן). אין כאן שום אינטרס ושום כיוון לא אתי! בוא אני אסביר לך את זה בצורה פשוטה... איש עסקים שמגיע לבנגקוק כל חודשיים, מסתובב בשווקים, מגיע למפעלים וכו' - לא צריך אותי! אין לי מה להציע לאותו לקוח. את כל ההתקשרויות עם הספקים הוא עושה בעצמו, את כל הקנייה, הטיפול והמשלוח הוא עושה בעצמו. רק בשביל שתבין...הלקוחות שלי יודעים בדיוק מה, איפה ובכמה אני קונה את הסחורה בשבילם. (רובם הגדול בעצם שולח אותי לספקים הקיימים שלהם) אני לא מרוויח מהסחורה, אלא רק מהשירות הכולל אותו אני מספק. הסחורה מגיעה ללקוח עם החשבונית המקורית מהספק מה שאני חוסך להם זה את כל ההתעסקות המקומית, עיקוב אחרי ההזמנה (פולו אפ), עמידה בזמנים, איסוף הסחורה, אריזה חסכונית וארגון המשלוח. במידה והצלחתי לשאת ולתת עם המפעל ולהשיג להם מחיר יותר נמוך - הם מרוויחים אותו! אני מבקש ממך לא להעיר הערות נבזיות כאלה כשאין לך מושג במה מדובר. מדובר כאן בעסקים של אנשים, מקור לחמם והערות כמו שלך יכולות לגרום נזקים עצומים!!! בסוף היום, מה שנשאר עומד במבחן זה רק השם הטוב... תחשוב על זה... זהו

אל תיעלב כי לא התכוונתי ,נשבע לך !

אני פשוט מנסה להאיר אור על העובדה שלמדתי בעבר בעסקיםעל פרינציפ הבא: תמיד חששתי שהדאגות ההכי גדולות שהיו בעבר בעסקים ...תמיד התאמתו. מעין נבואות של סלף פולפילינג . זה לא נסיון להעליב בן....אני מתנצל מראש. אתה מכיר אותי כבר. אני רק מדבר על אידיאולוגייה כללית ואני תמיד לוקח את הסצנריו הכי גרוע בחשבון בעסקים... מסתבר שזה רק אני. אני אוהב לחיות בעולם עם מציאות אכזרית אבל מציאותית. ואני אותך תמיד אהבתי בן,הלב שלך תמיד נמצא והיה במקום הנכון
זהו

Benkok

New member
שולם שולם לעולם!../images/Emo13.gif

גם אני לוקח את הסצנריו הכי גרוע (או יותר נכון מכיר אותו אבל מנסה למזער אותו) אין מה לעשות שמוליק, כשעובדים עם מכונות אז יש פריווילגיה של שחור או לבן, עם אנשים זה קצת שונה. הרי צריך לסמוך על מישהו...לא??

Ryo

New member
ביפן!

מנסיוני האישי, כאשר אני אומר למישהו שאני מישראל בד"כ אני מקבל תגובה "מוזוקאשי" שזה "קשה" בעברית. ישראל לא יותר מידי מסוקרת בחדשות המקומיות פה ומתי שמסקרים את ישראל זה קשור בבעיות. אבל! כמו בסין! אם אני אומר למישהו שאני יהודי! ישר העיניים נפתחות ואומרים לי שהם יודעים שהיהודים הם מאוד מאוד חכמים.

למעלה